Licencja na TV

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MalePostNapisane by Gp » 10 Nov 2006, 23:07 Re: Licencja na TV

A czy kogoś wykryli i nakryli ? Czy ktos zabulił te 1000funciakow ?

Gp
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 11 Nov 2006, 07:33 Re: Licencja na TV

ostatnio sprawdzali moja kolezanke, ale naszczescie miala papierek i odrazu sprawdzaja czy jest aktualny.jej akurat nie bylo, a jej chlopak troche sie spocil, bo nie mogl znalesc. a do innego mojego znajomego przyszedl z policja i zabulil. a ja mam i moga przychodzic.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

MalePostNapisane by Gp » 11 Nov 2006, 19:59 Re: Licencja na TV

Dzieki za newsy. Są niewesołe ale są. A czy najpierw byly jakieślisty /pytania /próba siągnięcia kwoty poprzez grzeczne wskazanie konta. Czy od razu policja i tysiac do tyłu??

Czy znasz temat od strony samochodów na polskich rejestracjach w UK. Jeżdzić i sie nie przejmować ?

Gp
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 12 Nov 2006, 09:16 Re: Licencja na TV

najpierw przysylaja przypomnienia, ze trzeba zaplacic , jesli ktos ma telewizor. w jego przypadku, facet udawal, ze go nie ma. nie wiem jak sprawdzili czy on jest czy nie. chyba kontroler musial sie w kurzyc, bo mamdat wystawil od reki. ale sadze, ze gdyby nie bawil sie w ciuciubabke to by tyle nie zaplacil, bo to jest do 1000 f, a nie tylko okagla sumka i juz.
jesli chodzi o samochody to najlepiej sprawdzic na stronach dvla.wiem tyle, ze nie trzeba wymieniac prawa jazdy na brytyjskie. w piatek dzwonil do nich moj znajomy i powiedzieli ze nie musi wymieniac, tylko jak jezdzi samochodem , to jakis dokument ma wypelnic i tyle, a dzwonil bo jest zawodowym kierowca i bal sie ze kare zaplaci za nie wymienienie prawka.
kik1976
Zadomowiony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Gp » 12 Nov 2006, 12:58 Re: Licencja na TV

Bardzo Ci dziękuje za rzetelną informacje. Teraz wiadomo komu, za co, jak i dlaczego 'ukradli rower'. Wnosze zatem że nie od razu urywają łeb przy samych nogach tylko elegancko dają w łeb żeby sie obudzić.
To jest do przyjęcia.
Postanowiłem czekać na przypomnienie. Obserwuję że czesto ludzie z kraju są nieokrzesani i wtedy sami sobie robią problemy.
Jesli jesteś z Birminhgam lub okolic to chętnie możemy nawiązać kontakt. Jestem tutaj z rodziną i 2 letnim chłopakiem. :smile:
??

Gp
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 13 Nov 2006, 10:17 Re: Licencja na TV

prosze bardzo, jak cos wiem , to powiem hahah. moj nr gg jest podany w profilu. czasami mi internet rozlacza, ale przewaznie odpowiadam hahah.
kik1976
Zadomowiony

Neutralny
0

MalePostNapisane by anirad » 16 Nov 2006, 17:58 Re: Licencja na TV

gp - jesli uzywasz tutaj auta na polskich blachach to w mysl przepisow po 6 miesiacach powinienes auto przerejestrowac na brytyjskie. problem jest jednak generalnie nie ruszany i jak zatrzyma cie policja i spyta jak dlugo tu jezdzisz to "naciagnij" prawde.
zmiana rejestracji jest prosta tyle ze troszke kosztuje.
anirad
Stały Bywalec

Reputation point: 76
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 20 Nov 2006, 20:12 Re: Licencja na TV

wlasnie otwieralam drzwi gosciowi z tv licencing, przyszedl do moich sasiadow, ale sa w pracy, wiec zostawil im jakies powiadomienie. pewnie , zeby sie zglosili do wyjasnienia , hahh. jesli nie maja telewizorka , to nie musza nic robic.zobacze jak przyjdzie nastepnym razem. ubraby byl jak jakis domokrazca. i sie nie przedstawil. to tak do wiadomisci tych co mja tv i jeszcze nie oplacili.
kik1976
Zadomowiony

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 21 Nov 2006, 19:11 Re: Licencja na TV

noooo, udalo sie przez 4 miechy, ale w koncu przyslali kolejny list z pogrozkami i zaplacilismy, okazuje sie ze mozna miesiecznie, przez 5 miesiecy po 20 kilka fyntow, direct debitem, spoko i z glowy..................................... a propos listow z pogrozkami znacie to jak wpada facet na komisariat i wola do dyzurnego "ratunku, znowu dostalem list z pogrozkami !!!!", a dyzurny na to: "anonim?", "nie" mowi facet "podpisany" dyzurny zainteresowany: "tak??? a przez kogo????", na to facet: "przez naczelnika urzedu skarbowego"

nara

KA i PE

0

MalePostNapisane by Lukaas85 » 22 Nov 2006, 19:35 Re: Licencja na TV

warto bylo nerwow?
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Profes79 » 20 Dec 2006, 18:20 Re: Licencja na TV

Nie warto :) Do mnie przyszedl koles dwa dni po tym jak poczta przyszedl papier :) Tyle ze ja sie nie dopatrzylem oplat miesiecznych i zabulilem za calosc :( Ale przynajmniej do sierpnia mam spokoj :)

Koles owszem - nie w mundurze czy garniaku ale z identyfikatorem i przedstawil sie z w prawie tv license. Dostal od razu papier po czym sie okazalo ze w sumie on nie do mnie a do sasiadow :)

Profes79
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by daavid » 19 Jan 2007, 12:48 Re: Licencja na TV

a jak jest z kims kto oglada TV przez komputer,a dokladniej przez karte tv? TV wtedy nie ma formalnie, ale wlasciwie za TV tobi monitor komputera (sa nawet takei karty ktore podpina sie do monitora - nie trzeba nawet wlaczac kompa, wlasciwie wtedy monitor nie rozni sie niczym od telewizora). Moim zdaniem ogladanie TV w kompie oznacza koniecznosc placenia abonamentu.

daavid
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Yardley » 19 Jan 2007, 12:52 Re: Licencja na TV

Niektore telewizory sa tez uzywane jako monitory to wtedy mogli by sie przyczepic bo masz tv w domu ale jak np karte do laptopa to ja bym nieplacil :)
Yardley
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by daavid » 19 Jan 2007, 13:03 Re: Licencja na TV

ale przeciez tak czy inaczej ogladasz TV a za to sie chyba w koncu placi?

daavid
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Adam » 19 Jan 2007, 13:03 Re: Licencja na TV

daavid wrote:a jak jest z kims kto oglada TV przez komputer,a dokladniej przez karte tv

W takim wypadku powinien płacic normalny abonament.

Yardley wrote:Niektore telewizory sa tez uzywane jako monitory to wtedy mogli by sie przyczepic bo masz tv w domu

jesli uzywasz telewizora tylko do ogladania DVD , albo jako monitor to trzeba ich poinformowac , przysla czlowieka ktory to sprawdzi i nie bedziesz musial placic.

Polecam
http://www.tvlicensing.co.uk
tam jest wszystko opisane
Adam
Administrator

Reputation point: 33
Pokojowy
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post