Zapytanie o npower???

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by Mark77777 » 6 Jun 2009, 12:47 Zapytanie o npower???

Moze ktos wie jaki jest schemat obliczania jednostki gazu dane ktore posiadam to unity i cene za kwh? Chodzi mi oto ze trzeba tam cos przeliczac i nie wiem jak to zrobic? z gory dziekuje za odpowiedz.

Mark77777
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Was » 6 Jun 2009, 21:08 Re: Zapytanie o npower???

Metoda podana jest na drugiej albo 3 stronie rachunku. Niestety nigdy nie udało mi się przeprowadzić kalkulacji, która prowadziłaby do chociaż zbliżonych wyliczeń specjalistów z npower. Cóż.... To pewnie przez te humanistyczne wykształcenie :wink:

"kWh obliczamy następująco:
1. jeśli twój licznik podaje zużycie gazu w stopach sześciennych, pomnóż wskazania przez 2,83 aby przejść na metry sześcienne.

2. Otrzymaną wartość (metry sześcienne) pomnóż przez współczynnik błędu (1,02264) oraz wartość energetyczną gazu (pokazana na pierwszej stroni rachunku, calorific value) a nastęnie podziel przez 3,6 aby uzyskać wartość zużytych kWh".

Ale jak mówię - nigdy jeszcze mi się nie zgadzało.
Może źle sobie to tłumaczę czy co?
Powodzenia

Was
Rozeznany

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mark77777 » 6 Jun 2009, 22:30 Re: Zapytanie o npower???

No wlasnie ale ja nie mam rachunku mam tylko te unity spisane z licznika i potrzebuje wyliczyc ile zostalo do tej pory zuzyte? Moze ktos ma inne sugestie jak to wyliczyc?

Mark77777
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Was » 7 Jun 2009, 10:44 Re: Zapytanie o npower???

No cóż. W tej sytuacji sprawa się nieco komplikuje bo żeby wiedzieć ile zostało zużyte oprócz stanu licznika (unity o których piszesz) musisz wiedzieć jaki był jego stan początkowy - zanim zacząłeś używać gazu. Potem już prosto: To co licznik wskazuje minus to co wskazywał na początku a z różnicą postępujesz tak jak Ci już wcześniej pisałem.
Powodzenia :wink:

Was
Rozeznany

Reputation point: 3
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI