insuranse car

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by dawid21 » 14 Apr 2009, 11:45 insuranse car

mam problem przed zakupem samochodu sprawdzalem ubezpieczenia na samochod z ''L'' i wychodzilo mi ze za miesiac bede musial placic ok£90 z osoba posiadajaca full licence czyli z osoba ktora bedzie mnie uczyla jazdy myslalem sobie ze to nie jest az tak duzo ale gdy kupilem juz samochod i chcialem ubezpieczyc doznalem szoku wyszlo mi ze za mam placic ponad £200 miesiecznie...dodam ze osoba ktora ma mnie uczyc posiadala wlasny samochod i placila £70...czy to moze chodzi o to ze samochod jest zapisany na mnie?!Moze doradzicie jakies rozwiazanie?Bo z tego co obliczalem wczesniej wychodzilo mi taniej kupic samochod i sie uczyc na wlasnym niz dac ponad tysiac u polskiego instruktora...no ale teraz nie jestem tego taki pewiem :twisted: :evil: dziekuje za odpowiedzi... :oops:

dawid21
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 14 Apr 2009, 13:59 Re: insuranse car

tysiac u polskiego instruktora?niezle. u 'normalnego' wychodzi polowa. spokojnie robisz prawko za 500 z egzaminem. a jesli ktos cie bedzie uczyl to i tak w zasadzie trzeba wykupic kilka lekcji zeby sie nauczyc zdawac.

pozdr

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by vanilia » 15 Apr 2009, 10:01 Re: insuranse car

Czy moglbys napisac jakie auto kupiles? Czy sprawdzales w jakiej grupie ubezpieczeniowej jest? Czyli np czy to grupa 1 czy np 8... Jak ja uczylam sie tu jezdzic to za Forda Fieste placilam 115 funtow. Duzo zalezy od auta jakie kupiles np jesli kupisz cos duzego, z duzym silnikiem to napewno bedziesz wiecej placil. Jesli moge polecic to sprawdz sobie Kwikfit albo Churchila. Ja teraz juz po zdaniu prawka sama sie ubezpieczam i Churchil wyszedl mi najtaniej. Jesli chodzi o nauke jazdy i ubezpieczenie to najlepiej kupowac male auta typu Micra, Fiesta, jakies male Rovery np 100. No i najlepiej zebys ty byl tylko dodany do ubezpieczenia a osoba ktora jest glownym ubezpieczycielem miala prawko dluzej niz 3 lata wtedy bedzie taniej, natomiast jesli chcesz sie sam ubezpieczyc i tylko kogos dodac to nie bedzie taniej. Pozdrawiam
vanilia
Zadomowiony

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Mike » 15 Apr 2009, 10:59 Re: insuranse car

dawid21 wrote:mam problem przed zakupem samochodu sprawdzalem ubezpieczenia na samochod z ''L''

Pisalem i ostrzegalem :twisted:

http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=2959&start=30

KA i PE wrote:spokojnie robisz prawko za 500 z egzaminem.

Nawet jesli po dwudziestu godzinach praktyki, zdania teoretycznego i praktycznego za pierwszym razem nie wychodzi az tak tanio
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 15 Apr 2009, 17:35 Re: insuranse car

mi wyszlo ok Ł600, 33 godz razem z egzaminami. duzo kasy, ale warto :!:
Na ubezpieczenie sklada sie wiele rzeczy, min. jaki to samochod, marka i model, rocznik, pojemnosc bla bla bla, a takze to gdzie mieszkasz.
Ja mam w Lloyds TSB i jestem zadowolona.
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by Mike » 15 Apr 2009, 17:39 Re: insuranse car

To musialas miec bardzo taniego instruktora. £15/h? dobrze chociaz uczyl?
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 15 Apr 2009, 22:50 Re: insuranse car

Pierwsze 5 godz po Ł15=75, potem 2 x 10 godz po 190=380 potem kilka pojedynczych lekcji Ł20 za godz. napisalam okolo bo nie pamietam ile mi dokladnie wyszlo.
czy dobrze uczył? hmmmm zdalam za pierwszym razem i niemal bezblednie :wink: :-D
sam wyciagnij wnioski :-P

aha oprocz tego, ze mnie uczyl to mialam swietne towarzystwo :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Porażka » 16 Apr 2009, 11:09 Re: insuranse car

A ja widziałam gdzieś na słupie ulotki 10lekcji 130f
Porażka
Początkujący

Reputation point: 0