insuranse car
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
mam problem przed zakupem samochodu sprawdzalem ubezpieczenia na samochod z ''L'' i wychodzilo mi ze za miesiac bede musial placic ok£90 z osoba posiadajaca full licence czyli z osoba ktora bedzie mnie uczyla jazdy myslalem sobie ze to nie jest az tak duzo ale gdy kupilem juz samochod i chcialem ubezpieczyc doznalem szoku wyszlo mi ze za mam placic ponad £200 miesiecznie...dodam ze osoba ktora ma mnie uczyc posiadala wlasny samochod i placila £70...czy to moze chodzi o to ze samochod jest zapisany na mnie?!Moze doradzicie jakies rozwiazanie?Bo z tego co obliczalem wczesniej wychodzilo mi taniej kupic samochod i sie uczyc na wlasnym niz dac ponad tysiac u polskiego instruktora...no ale teraz nie jestem tego taki pewiem :twisted: :evil: dziekuje za odpowiedzi... :oops:
-

-
dawid21
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
tysiac u polskiego instruktora?niezle. u 'normalnego' wychodzi polowa. spokojnie robisz prawko za 500 z egzaminem. a jesli ktos cie bedzie uczyl to i tak w zasadzie trzeba wykupic kilka lekcji zeby sie nauczyc zdawac.
pozdr
pe
-

-
KA i PE
-
-
Czy moglbys napisac jakie auto kupiles? Czy sprawdzales w jakiej grupie ubezpieczeniowej jest? Czyli np czy to grupa 1 czy np 8... Jak ja uczylam sie tu jezdzic to za Forda Fieste placilam 115 funtow. Duzo zalezy od auta jakie kupiles np jesli kupisz cos duzego, z duzym silnikiem to napewno bedziesz wiecej placil. Jesli moge polecic to sprawdz sobie Kwikfit albo Churchila. Ja teraz juz po zdaniu prawka sama sie ubezpieczam i Churchil wyszedl mi najtaniej. Jesli chodzi o nauke jazdy i ubezpieczenie to najlepiej kupowac male auta typu Micra, Fiesta, jakies male Rovery np 100. No i najlepiej zebys ty byl tylko dodany do ubezpieczenia a osoba ktora jest glownym ubezpieczycielem miala prawko dluzej niz 3 lata wtedy bedzie taniej, natomiast jesli chcesz sie sam ubezpieczyc i tylko kogos dodac to nie bedzie taniej. Pozdrawiam
-

-
vanilia
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 47
dawid21 wrote:mam problem przed zakupem samochodu sprawdzalem ubezpieczenia na samochod z ''L''
Pisalem i ostrzegalem :twisted:
http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=2959&start=30KA i PE wrote:spokojnie robisz prawko za 500 z egzaminem.
Nawet jesli po dwudziestu godzinach praktyki, zdania teoretycznego i praktycznego za pierwszym razem nie wychodzi az tak tanio
-

-
Mike
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 13
To musialas miec bardzo taniego instruktora. £15/h? dobrze chociaz uczyl?
-

-
Mike
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 13
A ja widziałam gdzieś na słupie ulotki 10lekcji 130f
-

-
Porażka
- Początkujący