GPS Tom Tom ONE 3rd edition

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MalePostNapisane by nautic » 19 Mar 2009, 23:35 GPS Tom Tom ONE 3rd edition

Cześć. Mam pytanko. Czy ktoś z was się orientuje może gdzie w Birmingham mógłbym znaleźć kogoś kto potrafiłaby naprawić GPS TomTom?
Dodam że GPS prawdopodobnie nie jest fizycznie uszkodzony. Problem zaczął się od nieudanej próby aktualizacji przez internet, mianowicie włącza się, ale nic dalej nie można ustawić gdyż wyskakują jakieś błędy. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. <Bartek>

nautic
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Bartsun » 20 Mar 2009, 09:28 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

ja mam identycznego. jesli blad jest spowodowany brakiem lub niedostepnoscia jakiegos pliku spokojnie by mozna bylo skopiowac wszystkie pliki z mojego na Twojego i sprawdzic.

tylko jeszcze powiedz czy masz wersje 512mb czy 1gb.

ps, mozesz napisac do tomtom'a na oficjalnej stronie. przesla Ci link do stronki gdzie sciagniesz systemowe pliki (moze ktoregos Ci brakuje)
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by nautic » 20 Mar 2009, 17:18 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

Wersja mojego TomTom to 512 mb. Cokolwiek próbuję zmienić w ustawieniach, bądź zaplanować trasę, wyskakuje mi taki oto komunikat "Nie można zapisać ustawień mapy. Błąd dostępu do pliku"

nautic
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by marcopolon » 20 Mar 2009, 17:47 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

nautic wrote: wyskakuje mi taki oto komunikat "Nie można zapisać ustawień mapy. Błąd dostępu do pliku"

Prawdopodobnie masz zapełnioną pamięć flash.
Z strony tomtom-a ściągnij sobie plik do czyszczenia tej pamięci.
Tu masz link :
http://pl.support.tomtom.com/cgi-bin/to ... _topview=1

Jeżeli nie wiesz co i jak to wejdź na ich stronę i poczytaj o czyszczeniu "pamięci flash".
Daj znać czy pomogło ?

marcopolon
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by nautic » 20 Mar 2009, 18:01 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

No niestety czyszczenie flasha tu nie pomogło. Problem nadal jest. Jakiś plik systemowy jest uszkodzony i trzebaby go naprawić albo zgrać nowy, tylko nie wiem jak to zrobić. Wysłałem wiadomość do serwisu tomtom jak mi radził "bartsun" i czekam na odpowiedź od nich. Dziękuję mimo wszystko i pozdrawiam.

nautic
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by marcopolon » 20 Mar 2009, 18:35 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

Aplikację systemową zainstalujesz sobie bez problemu przez program "tomtom home" ale ja i tak stawiam na zapełnioną pamięć flash.
Ten komunikat co ci wyskakuje to typowy komunikat dla tego problemu a jakbyś miał uszkodzony jakiś plik systemowy to nawigacja by ci nie odpaliła.

marcopolon
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Bartsun » 21 Mar 2009, 11:06 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

jest jeszcze jedno ale, kiedys jak wgrywalem mapki z "innego" zrodla do jakiegos tomtom'a (juz nie pamietam jakiego) to wszystko gralo oprocz planowania trasy a i na przegladaniu mapy tez siadalo...

najlepiej to poprostu nadpisac pliki systemowe plus ta pamiec wyczyszczona i wsio powinno grac...
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mark77777 » 1 May 2009, 20:47 Re: GPS Tom Tom ONE 3rd edition

jesli jeszcze nie zostal problem rozwiazany to odezwij sie na PW badz meila to moze bede mogl pomoc.

Mark77777
Początkujący

Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to KOMPUTERY I ELEKTRONIKA