Motocykle : V-twin , rzedówka , czy boxer????

Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;

MalePostNapisane by marcin.p » 9 Feb 2009, 08:17 Motocykle : V-twin , rzedówka , czy boxer????

Ostatnio mnie naszla ochota na nowy motocykl. PRzerobilem wiekszosc maszyn bloku wschodniego, mialem turystycznego twina, ale gleboko w duszy ciagnie mnei do maszyny z pieknie ulozona rzedówka.

CO wy o tym myslicie ?

Moze macie jakies ulubione modele , chetnie poslucham opini na ten temat

marcin.p
Zadomowiony

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by lysy » 13 Feb 2009, 10:45 Re: Motocykle : V-twin , rzedówka , czy boxer????

marcin.p wrote:Ostatnio mnie naszla ochota na nowy motocykl. PRzerobilem wiekszosc maszyn bloku wschodniego, mialem turystycznego twina, ale gleboko w duszy ciagnie mnei do maszyny z pieknie ulozona rzedówka.

CO wy o tym myslicie ?

Moze macie jakies ulubione modele , chetnie poslucham opini na ten temat

Z motorami jak w zyciu, jeden woli corke drugi tesciowa........
Nie jestes zielony w temacie, wiec pozostaje chyba kwestia czego od motoru oczekujesz. Twiny i boxery to raczej turystyki, podrozne duze enduraki, ewentualnie sport touringi, za to rzedowki to swietny material na typowego ulicznego popierd@#%$a!
Osobiscie preferuje v twiny(transalp, africa twin,varadero,vstorm), ewentualnie powietrzem chlodzone r4 (bandit, xjr) ale to ze wzglegu na brak upodobania do duzych predkosci i przelotow autostardowych, wole krecic po drogach kategorii B -oczywiscie poza sytuacja gdzie mam szybko i sparwnie gdzies dotrzec (co sie przy turystyce zdarza nie az tak czesto). Sprzedalem niedawno triumpha tigera i zamierzam sie przesiasc na cos z wymienionych powyzej przed nadejsciem sezonu!
Twiny hondy sa baaardzo niskobudzetowe w sensie nakladow finansowych na serwisy, brak nadmiaru elektroniki, prostota budowy -a osiagane przebiegi do zamordowania (przyzwoicie serwisowanego silnika) sa grubo powyzej 200tys.km, podobniez w bandicie, moze troche mnieszy przebieg (widzialem pare blisko 100tys. mil) a silniki nie byly rozpolawiane do tego czasu - stara dobra konstrukcja pamietajac czasy slingshotow grsx!
Nowe motocykle......nie dla mnie zupelnie bezduszne, plastikowe - jak samochody obecne
pozdro
lysy
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to MOTORYZACJA