Odmowa rezydencji
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
a kto powiedzial ze ja sie gdziekolwiek zarejestrowalem?;]
-

-
DjXeed
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 3
Obywatele krajów Unii Europejskiej nie mają obowiązku starania się o potwierdzenie praw rezydenckich, żeby legalnie mieszkać i pracować w Wielkiej Brytanii. Równie dobrze można stwierdzić że bez niej można żyć az do śmierci tutaj. Tak np, przegadywał się ze mną szef. Zatem w demokracji nikt nikogo do niczego nie musi zmuszać, zwłaszcza Polaków którzy jestesmy tutaj prawnie obojetnie jakie mamy zamiary. DjXeed, będziesz chciał zerejestrujesz się za kilka lat, nie będziesz chciał nie zrobisz tego wcale. Mnie np, już wiem że tymi papierami zdenerwowali, a o nerwy trzeba dbać :mrgreen:
-

-
soniac
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 0
Luiza, nie obowiazuja, ale warto. jak chcesz sie starac o paszport brytyjski (co jest dziwne w swietle tego co mowilas innym razem) nawet zalecane i ulatwia cala procedure pozniej.
pozdrawiam,
f.
-

-
FrankaZ
- Początkujący
-
-
Brytyjski paszport ulatwilby mi odwiedzanie rodzinki porozrzucanej po swiecie bez czekania na vizy. Aczkolwiek nie staram sie, a dowiadywalam sie.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 71
soniac wrote:Paszport, o tak. Można sobie już tylko wyobrazić jak bardzo wtedy będą urzędy komplikować sprawę. Czytałem coś o świadkach dwóch rodowitych Brytyjczyków, niczym scena ze ślubu :mrgreen:
Ceremonia nadania obywatelstwa jest bardzo fajna. zeczywiscie jest to super uroczystosc, troche jak slub bo tez przysigasz bys oddanym poddanym krolowej :roll:
Ale pracy, czasu, pieniedzy to kosztuje.... oj kosztuje.
-

-
FrankaZ
- Początkujący
-
-
Return to SZUKAM INFORMACJI