Aparat w U.K
O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...
Witam! mam 16 i chce zalozyc aparat ortodentyczny jak to jest obejmuje mnie za free czy musze placic ? jak tak to gdzie mam sie zglosic.Mam karte nhs i jeszcze mam jakas biala kare nhs do czego ona sluzy ? Czekam na wasza pomoc! Pozdrawiam.
-

-
Globox
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
poszukaj dentysty na nhs i z nim porozmawiaj, albo sprawdz, chyba na 2 pietrze w szpitalu dentystycznym.
-

-
kik1976
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 5
Witam,przechodzę przez to obecnie z moja córką ma 13 lat.Poszliśmy z nią na wizyte do prywatnego gabinetu stomatologicznego,dentysta stwierdził,że powinna miec aparat i umowił nas na wizyte u ortodonty (bezpłatnie),na poczatku stycznia byliśmy na pierwszej wizycie i w marcu mamy kolejną.Należy się bezpłatny aparat do 18 roku życia ale pod warunkiem,że naprawdę masz dużą wadę a jeżeli chcesz założyć prywatnie to kosztuje to 2,5 tysiaca funi.Pozdrawiam
-

-
Magda31
- Rozeznany
-
-
Witam ! placilasz za wizyte u prywatnego dentysty ? I czy mozesz mi podac adres dentysty u ktorego bylas.Pozdrawiam i z gory dzieki.
-

-
Globox
- Początkujący
-
-
Witam,tak płace za wizytę (posiadam kartę nhs ale wolę iść prywatnie,zapłacić i mieć porzadnie zrobione),za pierwszą wizytę zapłaciłam 40 funtów,zrobił mi prześwietlenie panoramiczne (tzn wszystkich zębów),wyleczył i zapląbował mi zęba.Ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni z tego dentysty.Adres wysle Ci na priva.pozdr. :-)
-

-
Magda31
- Rozeznany
-
-
Return to ZDROWIE