Szkoła i problem ....
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
10 posts
• Page 1 of 1
Napisane by Globox » 6 Sep 2008, 19:15 Szkoła i problem ....
Witam ! Zacząłem pare dni temu szkołe i mam problem gdyż w szkole jest dużo polaków i anglików ogólnie panuje straszni rasizm Anglicy po prostu gnębią Polaków Polak uderzy anglika to od razu go ze szkoły wyrzucają ... Ostatnio Polak dostał od Anglika bez powodu poszedł do dyrektora ten nic nie zareagował po następnej godzinie dostał ponownie.Szkoła ta mieści się w Wednesbury ogólnie odradzam co mam w tej sytuacji zrobić nie zamierzam tam chodzić i się męczyć i być tak traktowanym choć jeszcze mnie się nie przytrafiło żebym dostał ale podejrzewam ,ze nadejdzie taka sytuacja i po prostu puszczą mi nerwy.Wiele Polaków powiedzialo ,że to norma w tej szkole.Co mam w tej chwili zrobić ? Jak zmienić szkołe ? Jakie mam kroki podjąć dziś byłem w paru college i podobno jest jakaś możliwość przeniesienia do College bez potrzeby 11 klasy.aktualnie jestem w 11 klasie i nie wiem co robić.Czy ktoś miał podobne sytuacje ze szkoła Manor Foundation Business Sport and Enterpraise Collage ? Czekam na waszą pomoc ;) Pozdrawiam Jarek. Ps.Czy w szkoła jest taki rasizm i Polacy są traktowani gorzej jak zwierzęta czy tylko w tej szkole tak traktują Polaków ?
-
- Globox
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by Luiza » 7 Sep 2008, 07:45 Re: Szkoła i problem ....
Trzeba szkole zaskarzyc. Takie sytuacje nie moga sie zdazac. Gdyby polski dzieci byly czarne to nikt by ich nie przesladowal.
Idz z rodzicami na policje i do citizens advice. Dobrze byloby zainteresowac takze prase i jaknajbardziej naglosnic sprawe. Beda mieli sr...
Polacy nauczcie sie wreszcie byc anglikami. Polakow sie przesladuje bo kazdy wie ze my tylko sposcimy glowe i z pokora bedziemy przyjmowac wszelkie obelgi. Trzeba sie bronic. Prawo brytyjskie i prawo UE zapewnia nam rowne traktowanie.
Idz z rodzicami na policje i do citizens advice. Dobrze byloby zainteresowac takze prase i jaknajbardziej naglosnic sprawe. Beda mieli sr...
Polacy nauczcie sie wreszcie byc anglikami. Polakow sie przesladuje bo kazdy wie ze my tylko sposcimy glowe i z pokora bedziemy przyjmowac wszelkie obelgi. Trzeba sie bronic. Prawo brytyjskie i prawo UE zapewnia nam rowne traktowanie.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputation point: 71
0
Napisane by Globox » 7 Sep 2008, 09:37 Re: Szkoła i problem ....
Nie chcę zaskarżać szkoły itp po prostu co mam zrobić żeby zmienić szkołe ,bo nie zamierzam dawać się traktować jak Polacy (żeby Anglicy włazili mi na głowe) Pozatym nie chcę problemów itp.Pozatym jak nikt nie zareagował to czemu akurat ja mam z tym iść i nagłaśniać sprawę ... Jak to kolega powiedział w tej szkole to norma ruszysz Anglika to od razu wylecisz ze szkoły choć Anglik zacznie ahh po prostu pierwszy raz się spotkałem z takim rasizmem ze strony anglików ... no i ze strony nauczycieli itp którzy olewają Polskie dzieci ... Aż to wszystko jest po prostu żałosne.Czy to może w każdej szkole takie sytuacje to norma ? Ja to już zraziłem się ale mam nadzieje ,ze zmiana szkoły pomoże.Czekam na waszą pomoc co mam zrobić żeby zmienić szkołe i jakie kroki podjąć.
-
- Globox
- Początkujący
0
Napisane by Manitou » 7 Sep 2008, 14:44 Re: Szkoła i problem ....
Z reka na sercu moge powiedziec ze nie jest to norma.Moj syn uczeszcza do katolickiej szkoly i kumpluje sie z anglikami ktorzy odwiedzaja nas i nie ma zadnego problemu.Przy problemach w szkole nie ma rozgraniczenia Polak-Anglik.Wszyscy po tylku dostaja rowno.
Zmiana szkoly to nie jest zly pomysl.
Zmiana szkoly to nie jest zly pomysl.
-
- Manitou
- Rozeznany
- Reputation point: 8
0
Napisane by Luiza » 7 Sep 2008, 16:03 Re: Szkoła i problem ....
No to zmien sobie szkole i niech inni dalej cierpia. Typowa decyzja tchorzliwego polaczka. Azjata wiedzialby jak sobie poradzic.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
0
Napisane by Globox » 7 Sep 2008, 16:58 Re: Szkoła i problem ....
Najlepszą opcją będzie zmiana szkoły i już zadecydowane tylko czy znajdzie się gdzie indziej miejsce ;/ Jakie kroki podjąć jak już wcześniej pisalem co dokładnie mam robić ? we wtorek planuje się zgłosić do tego kuratorium czy jakoś tak zobaczymy co tam zdziałamy z rodzicami miejmy nadzieje ,że da rade załatwić przeniesienie tylko czy znajdzie sie miejsce ;/ ,bo jestem w 11 klasie.Tchórzliwy nie jestem po prostu widać po wielu Polakach że im to odpowiada rozmawiałem z nimi i zadałem pytanie czemu nic nie zrobili no to jeden mówi ,że boi się rodzicom powiedzieć drugi uważa ,że w Angielskich szkołach to tak już jest.Więc czemu ja mam naprawiać świat ? Jeśli ktoś zna dobre szkoły w których nie ma takich incydentów to Proszę napiszcie mi numery albo jakiś kontakt ,bo nie chcę zmienić szkoły i trafić na taką samą ;/ w której rasizm będzie górą.Pozdrawiam Jarek
-
- Globox
- Początkujący
0
Napisane by Luiza » 7 Sep 2008, 18:20 Re: Szkoła i problem ....
Zmiana szkoly to jest dobra opcja, bo nie sadze zeby po podjeciu jakichs krokow byla mila atmosfera. Ale moze uada sie namowic jeszcze pare osob do zlozenia skargi. Im wiecej ofiar sie zglosi tym lepiej. W Anglii nikt nie kieruje sie honorem, wiec byloby to jaknajbardziej normalne zachowanie.
Okolo 2-3 lat temu porobna sytuacja byla w jakiejs podstawowce w Reddich. Rodzice wniesli skarge i po problemie. Teraz wszyscy nauczyciele pilnuja zeby przypadkiem zadnemu polskiemu dziecku wlos z glowy nie spadl. Tutaj rasizm jest bardzo surowo karany.
Pgadaj z rodzicami i z kolegami w szkole. Samemu trudno jest cos wskorac wiec moze ktos jeszcze zdecyduje sie przemowic.
Jestesmy w obcym kraju gdzie nikt nie bedzie nas szanowal jesli sami sie nie bedziemy szanowac.
Zycze ci powodzenia w poszukiwaniach nowej szkoly i wspolczuje przykrych doswiadczen.
NIE DAJ SIE!!!!
Okolo 2-3 lat temu porobna sytuacja byla w jakiejs podstawowce w Reddich. Rodzice wniesli skarge i po problemie. Teraz wszyscy nauczyciele pilnuja zeby przypadkiem zadnemu polskiemu dziecku wlos z glowy nie spadl. Tutaj rasizm jest bardzo surowo karany.
Pgadaj z rodzicami i z kolegami w szkole. Samemu trudno jest cos wskorac wiec moze ktos jeszcze zdecyduje sie przemowic.
Jestesmy w obcym kraju gdzie nikt nie bedzie nas szanowal jesli sami sie nie bedziemy szanowac.
Zycze ci powodzenia w poszukiwaniach nowej szkoly i wspolczuje przykrych doswiadczen.
NIE DAJ SIE!!!!
-
- Luiza
- Wtajemniczony
0
Napisane by BrainFuk » 8 Sep 2008, 00:10 Re: Szkoła i problem ....
Mam pytanie to jest college secondary sc00o blee czy podstawówka zaoczna ?
Ile Ci ludzie mają lat ,że tak się zachowują ?
Bo jeżeli to jest college to "szapo bar" haha ŻAL :mrgreen:
Moim zdaniem ten co to robi zasługuje na taką sztukę w japonkę żeby zeby nie wiedział gdzie jest.Ale jeżeli on poleci do dyrektora i ciebie wywalą -- i tak zmienisz tą szkołę to możesz mu walnąć w ryj tak żeby się przekręcił ale tylko jeżeli jesteś pewien ,że nie będzie przypału z psami itd....
Ja to bym tych angoli wysłał do zawodówki u mnie w Lublinie na długosza...
Jak przejezdżałem tamtędy autobusem i widziałem 20 na raz RASOWYCH DRESIW
łoooo... dresy na guziki łby wygolone białe czapeczki ....
takie ryje ,że widać ,że w poprawczakach i więzieniach ...
Tam bym ich wysłał albo do ŁODZI ! jak mój kumpel powiedział od razu by ich zajeXali !
A tak w ogóle to nie jest rasizm bo rasa jest ta sama == biała
Ja tak nie lubie tych obrzydliwych ci***ak śmierdzących ,że mi się żygać chce jak go widzę .... nie mogę poprostu jak oni mogli ich do ANGLII wpóścić !!
Ile Ci ludzie mają lat ,że tak się zachowują ?
Bo jeżeli to jest college to "szapo bar" haha ŻAL :mrgreen:
Moim zdaniem ten co to robi zasługuje na taką sztukę w japonkę żeby zeby nie wiedział gdzie jest.Ale jeżeli on poleci do dyrektora i ciebie wywalą -- i tak zmienisz tą szkołę to możesz mu walnąć w ryj tak żeby się przekręcił ale tylko jeżeli jesteś pewien ,że nie będzie przypału z psami itd....
Ja to bym tych angoli wysłał do zawodówki u mnie w Lublinie na długosza...
Jak przejezdżałem tamtędy autobusem i widziałem 20 na raz RASOWYCH DRESIW
łoooo... dresy na guziki łby wygolone białe czapeczki ....
takie ryje ,że widać ,że w poprawczakach i więzieniach ...
Tam bym ich wysłał albo do ŁODZI ! jak mój kumpel powiedział od razu by ich zajeXali !
A tak w ogóle to nie jest rasizm bo rasa jest ta sama == biała
Ja tak nie lubie tych obrzydliwych ci***ak śmierdzących ,że mi się żygać chce jak go widzę .... nie mogę poprostu jak oni mogli ich do ANGLII wpóścić !!
-
- BrainFuk
- Początkujący
0
Napisane by Luiza » 8 Sep 2008, 08:18 Re: Szkoła i problem ....
BrainFuck wrote:A tak w ogóle to nie jest rasizm bo rasa jest ta sama == biała
Dyskryminacja na tle narodowosciowyn
Zabroniona tym samym paragrafem co rasizm, wiec nie wielka roznica.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
0
Napisane by Manitou » 8 Sep 2008, 16:41 Re: Szkoła i problem ....
Luiza wrote:No to zmien sobie szkole i niech inni dalej cierpia. Typowa decyzja tchorzliwego polaczka.
Jak mozesz do 17-latka tak pisac.Tym problemem powinni sie zajac rodzice.Jak mozna dzieciaka wyzywac od" tchorzliwego polaczka".Zastanow sie co piszesz..........
-
- Manitou
- Rozeznany
- Reputation point: 8
0
10 posts
• Page 1 of 1