A-Plan opinie...

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MalePostNapisane by Fok@ » 14 May 2008, 08:22 A-Plan opinie...

Witam.
Chcialem sie dowiedziec czy ktos z forumowiczow ma ubezpieczony samochod za posrednictwem A-Plan ?

Ja bylem ubezpieczony przez rok. Kiedy nadszedl czas na przedluzenie umowy, firma ta przyslala mi oferte na nastepny rok. Kwota jaka zaproponowali byla o 400 funtow wieksza niz w roku poprzednim. No wiec niezle sie usmialem i od razu siegnalem po sluchawke. Pani powiedziala ze postara sie jeszcze cos zalatwic z ta firma. No i owszem po ktoryms telefonie wynegocjowalem cene taka sama jak w roku ubieglym. Cena ta rowniez mi nie odpowiadala poniewaz po roku spodziewalem sie nizszej ceny wiec postanowilem poszukac cos na wlasna reke. Znalazlem firme ktora zaakceptowala moje polskie znizki i ubezpieczyla mnie o 400 funtow mniej niz w poprzednim roku.

Tak ze radze wam poszukac cos na wlasna reke, nawet jesli nie znasz dobrze jezyka popros kogos kto zna i NIE PRZEPLACAJ.

Aha i jeszcze co do jakosci uslug...poprosilem szanowna firme o odeslanie mi moich polskich znizek. Pani powiedziala ze zostaly one zniszczone i moze mi przeslac kopie. ZNISZCZONE ??? Ok po 1sze w polskiej ubezpieczalni powiedzieli mi ze nie mozna niszczyc takiego zaswiadczenia nie wazne czy to w polsce czy w uk po 2 NIKT MNIE NIE POINFORMOWAL ze taki dokument zostanie zniszczony. Kazda korespondencja od nich dochodzila na drugi dzien lub 2 dni po wyslaniu. Na kopie moich znizek czekalem 2 TYGODNIE po czym musialem jeszcze raz zadzwonic i sie upomniec.
ZENADA
Fok@
Rozeznany

Reputation point: 29
Pokojowy
0

MalePostNapisane by wsiaz » 14 May 2008, 15:47 Re: A-Plan opinie...

ja mialem podobnie z lloydsem, mysle ze to wszystko to sa posrednicy i chca ci wcisnac byle gowno, zeby z ciebie zedrzec kase, sprawdzilem sobie cene gdzie indziej i zadzwonilem i powiedzialem im o tym pozatym od 3 lat uoporczywie trzymaja ta sama wartosc mojego auta, tak jakby sie nie starzalo i nie tracilo na wartosci, paranoja, po mojm telefonie oczywiscie zaoferowali nagle ok150 funtow znizki nie wiem na co , ale wzialem, zeby sie juz nie przenosic i zeby nie miec od nowa komplikacji z jakimis zaginionymi zaswiadczeniami z POlski
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mustafa75 » 20 May 2008, 12:02 Re: A-Plan opinie...

A mi w A-planie nie przyjeli polskich znizek :evil: Jak mi sie skonczy ubezpieczenie to sukam sam mam w D... pośredników ! Tak sobie myśle o Tesco .

Mustafa75
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 21 May 2008, 03:37 Re: A-Plan opinie...

moge generalnie powiedziec, ze auta , ktore sprawdzalem, tesco ubezpiecza najtaniej, nie mialem doswiadczenia, jezeli chodzi o wyplate odszkodowan, ale mysle, ze to najtansza firma.
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 1 Jul 2008, 14:31 tesco

aby cokolwiek zalatwic przez telefon, zmienic czy dowiedziec sie - nie ma problemu. mam 2 samochody ubezpieczone w tesco, mam staff-znizke wiec mnie oplacalo sie tak czy inaczej, claima zadnego nie robilem wiec chgw co w takim przypadku by bylo ;-)

ogolnie zalezy czy ubezpiecza sie nowy czy uzywany. wtedy mozna pograc opcjami.
ja ubezpieczalem nowe wiec np. breakdown cover i samochod zastepczy jest za free w pakiecie ubezpieczenia, ktory jak sie dobrze ugada, dealerzy dodaja do ubezpieczenioa GAP wiec w ubezpieczeniu normalnym mozna to pominac, mozna ubic kilka-nascie funi miesiecznie.

i racja - gadac wymagac i meczyc az opuszcza cene, nie ma ze sie nie da :)

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by Eryk1 » 5 Jul 2008, 21:38 Re: A-Plan opinie...

Hmm jesli chodzi o A-plan ja mialem pierwsze auto u nich biuro w Solihull nie przyjeli moich polskich znizek bo stwierdzili ze po wymianie prawka na angielskie system traktuje mnie jakbym mial rok prawo jazdy :-D poprostu jaja w angielskim stylu no ale bylem tam dopoki nie sprzedalem auta potem wybor padl na Tesco bo wszedzie chcieli odemnie okolo 2000f za ubezpieczenie Bmwe46328 16 grupa ubezpieczeniowa w Tesco 650f wiec roznica ogromna.
Choc tez wyslali mi list ze nie moga uznac znizek bo uznaja tylko na jedno auto. Wiec telefon bo mnie trafilo i po wyjasnieniach ze mam tylko jedno auto uslyszalem Ok no teraz jestem zadowolony :-D

Eryk1
Stały Bywalec

Reputation point: 16
Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 7 Jul 2008, 09:15 a propos dwu aut

mnie tez zdziwilo np. to, ze nie ma znizek z pierwszego auta na drugie. tzn: rok temu kupilismy samochod, ubezpieczylem w Tesco, staff znizki, znizka z Polski i ok. teraz te jedne auto jako part-exchange zamienilismy na inne i ubezpieczenie "przeszlo" ze znizkami na to zamienione. kupilismy drugi samochod i tez musialem ubezpieczyc go na mnie, i okazalo sie, ze znizki ida razem z samochodem - czyli jak masz 2 samochody to na ten drugi
znizki ida osobno. czy w PL jest tak samo? w PL nie mialem 2 samochodow i nawet nie wiem jak jest :) ale zawsze myslalem, ze znizki sa za bezwypadkowa jazde - czyli mialem znizki na innych samochodach i w kazdym nastepnym bede rowniaz mial. tym bardziej, ze Moja Piekna, ktora jest jako Named Driver rowniez ma te same znizki jak ja.

wiecie jak to jest w takiej sytuacji?

DD
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by Eryk1 » 7 Jul 2008, 18:58 Re: A-Plan opinie...

Hmm w Uk masz znizki na jedno auto i nic nie zrobisz jedyne rozwiazanie to kupic jakies auto w niskiej grupie ubezpieczeniowej na zone i po roku bedzie juz miala 30% znizek. :mrgreen:

Eryk1
Stały Bywalec

Reputation point: 16
Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 7 Jul 2008, 22:11 hehe

no wlasnie dla siebie musialem kupic drugi, padlo na Smarta - 2 grupa ubezpieczeniowa, 650 kg wagi, 84konie, pali 4l/100km tax 35 funi na rok - miodzio, jako drugie - rewelacja.

DD
Stały Bywalec

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 30 Jul 2008, 09:52 Re: A-Plan opinie...

Ja tez się podzielę przykrym doświadczeniem z a-planem. Mianowicie pierwsze auto mielismy ubezpieczone w link4 ale nie honorowali polskich znizek i kiedy skonczylo nam sie ubezpieczenie zauwazylismy reklame a-planu , zadwoniłam i usłyszałam sympatycny głos pana ktory przeszedł od razu ze mną na TY i wogóle miodzio, odzwaniał chyba z 4 razy dał dosyc fajną oferte zgodzilismy się tym bardziej ze przyjeli polskie znizki. W między czasie zmienilismy auto na lepsze i musielismy dopłacic TYLKO 155f , kiedy kączyło sie ubezpieczenie wydzwaniali z ofertami itd. Z ciekawosci sprawdzilismy sobie ceny na porównywarce i okazało się ze wyszło nam o 300f mniej :!: Tak sie zbieglo w czasie ze akurat zmienilismy znowu auto,tym razem juz na naprawde dobre zadzwoniłam do a-planu i proszę ubezpieczenie wyniosło 400f więcej i wogóle powiedzieli ze juz zadna firma nie honoruje polskich znizek wiec niestety nic nie wymyslą zeby mniej. Pani ktora tym razem mnie obsługiwała stwierdziła ze skoro stac nas na tak drogi luksusowy samochod to czym ze jest ta cena w porownaniu do wartosci samochodu... We mnie sie zagotowało i tak juz odpuscilam sobie a-plan. Na porownywarce sprawdzilismy sobie oferte dla naszego nowego samochodu i okazało sie ze jest jeszcze taniej niz poprzednio, ze względu na to ze nie wyjezdzamy autem do pl nie bralismy ubezp.miedzynarodowego i zapłacilismy naprawde grosze tym razem. :smile: i obyło sie bez sztucznej uprzejmosci Polakow.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by wsiaz » 1 Aug 2008, 09:30 Re: A-Plan opinie...

napisz jaka masz fure, ze tak sie natrzepali, ze takie luksusowe, bo tez chce zmienic na bardziej luksusowe i sprawdzam w porownywarce i mi nie wychodzi duzo drozej
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 1 Aug 2008, 09:42 Re: A-Plan opinie...

3letni WV PASSAT :smile:
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by KA i PE » 1 Aug 2008, 20:20 Re: A-Plan opinie...

malaroksi wrote:3letni WV PASSAT

wsiaz zaraz ci powie ze to taniocha dla wiesniakow...... :-)

pozdr
pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by wsiaz » 2 Aug 2008, 00:03 Re: A-Plan opinie...

KA i PE wrote:
malaroksi wrote:3letni WV PASSAT

wsiaz zaraz ci powie ze to taniocha dla wiesniakow...... :-)

pozdr
pe

Nie o to chodzi, ale myslalem, ze nasi przestali juz kupowac passaty, bylem w PL na urlopie i u siebie w swoim miescie widzialem duzo lepsze fury na ang. blachach, wiec tez moja ciekawosc jakim autem sie tak ta pani oburzyla z tej ubezpieczalni.
Ja sie jeszcze waham nad zmiana auta, obawiam sie ze jak w koncu zmienie, to zabraknie mi na to ubezpieczenie skoro takie drogie.
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 2 Aug 2008, 08:46 Re: A-Plan opinie...

ja nie kupiłam auta zeby szpanowac nim w Polsce , nawet nie zamierzam nim jechac do Pl bo jakos nie mam zamiaru go pilnowac 24h na dobe, a NASI rowniez mają auta za 350f i jadą na wies się pochwalic co za fura!

Wsiaz ja NIE napisałam ze pani z ubezpieczalni się OBURZYŁA tylko ze STWIERDZIŁA jest wiec trochę inne znaczenie słów.
wsiaz wrote:obawiam sie ze jak w koncu zmienie, to zabraknie mi na to ubezpieczenie skoro takie drogie.
I otym właśnie mowa,DROGIE ale w a-planie poszukaj gdzie inndziej bo wychodzi znacznie taniej.
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to FINANSE