dziwna czcionka
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
Witam
Mam pytanie do was
Mam windowsa XP-KA,i wczoraj sciagnelam program,aby odzyskac swoje rzeczy,ktore usunelam,i mialam tam pelno notatnikow itp,gdy otwieram notatnik mam jakas dziwna czcionke mianowicie jakies kwadraty,kola itp.
Co mam zrobic,aby odczytal dobrze te notatniki?
prosze was o porade!!!
-

-
magdunia22
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 0
Nie napisalas czym odzyskiwalas te dokumenty. Prawdopodobnie program odzyskal ci dane i zapisal je jako pliki tekstowe - lub powiazalas te pliki z notatnikiem. O ile naglowki plikow pozostaly nieuszkodzone a brakuje jedynie rozszerzenia pliki sa jaknajbardziej do odczytania.
Rozwiazanie najprostrze - zastanow sie jakiego rodzaju byly to pliki (dokumenty Ms Word - *.doc, *.rtf, pliki graficzne *.jpg itd) - i sprobuj otworzyc je programami do tego przeznaczonymi.
Jesli nie napisalem wystarczajaco jasno - odezwij sie postaram sie bardziej przystepnie
-

-
Amigo_uk
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 13
-
magdunia22 wrote:Witam
Mam pytanie do was
Mam windowsa XP-KA,i wczoraj sciagnelam program,aby odzyskac swoje rzeczy,ktore usunelam,i mialam tam pelno notatnikow itp,gdy otwieram notatnik mam jakas dziwna czcionke mianowicie jakies kwadraty,kola itp.
Co mam zrobic,aby odczytal dobrze te notatniki?
prosze was o porade!!!
Program do odzyskiwania danych MUSI byc kupiony, a nie sciagniety, musi byc zarejestrowany, bo inaczej sa kolka krzyzyki i krzaczki.
;))))
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: -1
Zaszyfrowany plik *.dat ciezko przeczytac notatnikiem:)
-

-
Amigo_uk
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 13
-
Return to KOMPUTERY I ELEKTRONIKA