szkola - wojsko

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by siwy » 6 Apr 2008, 18:27 szkola - wojsko

mam pytanie moze ktos juz sie z tym zetknął chodzi mi o to czy ktos moze zapisywal sie do jakies szkoly albo ma jakies namiary zeby szkola wypisala zaswiadczenie o nauce zebym mogl to wyslac do WKU w polsce . wiecie cos?? pomozcie...

siwy
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by DjXeed » 7 Apr 2008, 05:23 Re: szkola - wojsko

Jak zaczynasz nauke, to dostajesz papier, ze zaczeles sie uczyc. Sa tam napisane lata nauki. Z tym ze, na dokumencie jest pieknie zaznaczone, aby kazdy zainteresowany skontaktowal sie ze szkola, co pewnie WKU zrobi... Nie martw sie, znaja tam angielski :P Ja w mojej szkole bardzo dobrze z ludzmi zyje, i wiem ze WKU zadzwonilo aby sie upewnic ze dalej sie obijam ;]]

DjXeed
Rozeznany

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by siwy » 7 Apr 2008, 07:42 Re: szkola - wojsko

a czy teraz daloby rade gdzies sie zapisac?

siwy
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by DjXeed » 8 Apr 2008, 05:26 Re: szkola - wojsko

A nie wiem, na uniwerek watpie, college mozesz sprobowac. Ja jednakze juz sie w polsce wymeldowalem, i jako adres staly podalem angielski, po czym automatycznie niekwalifikuje sie do odbycia zasadniczej sluzby wojskowej, poniewaz na stale przebywam za granica. Jednak takie rzeczy trzeba zalatwic nieco wczesniej.

DjXeed
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by angelika17 » 8 Apr 2008, 11:33 Re: szkola - wojsko

A jesli jeszcze nie odbylem komisji?to co moge zrobic?jak bylem w polsce to szukala mnie policja poniewaz u nas w miescie zlikwidowali jednostke i jablizsza jest w bydgoszczy t przekazali policij i strazy miejskiej zeby zagladala do mnie do domu od czasu do czasu.czy jesli jestem scigany przez wojsko moge leciec do polski samolotem czy mnie zlapia?ja mysle ze nie ale roznie gadaja!A jesli lecze sie tutaj u psychologa to wystarczy w polsce taki papier pokazac?i odpuszcza?pozdrawiam dawid

angelika17
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by emcia04 » 8 Apr 2008, 12:35 Re: szkola - wojsko

kurcze chlopaki ja wam naprawde wspolczuje tego wojska i tego calego zamieszania - moich braci tez wojsko probowalo zgarnac stad ale obojgu sie udalo bo chodza do collegu. ale temu mlodszemu ktory w sierpniu skonczyl 18 lat kazali sie za rok znowu stawic na komisji.

emcia04
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by siwy » 8 Apr 2008, 15:23 Re: szkola - wojsko

tylko teraz w tym okresie to pewnie problem sie zapisac gdzies do szkoly troche kiepski okres, pewnie... hm moze jakis kurs angielskiego no sam juz niewiem, macie jakies pomysly co by tu zrobic??

siwy
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by DjXeed » 8 Apr 2008, 16:02 Re: szkola - wojsko

Powiem ci tak, wpadnij do polski, idz do urzedu miasta, i zglos wyjazd za granice na okres dluzszy niz 3 miesiace, wymelduj sie, i podaj adres angielski. Jesli zdecydujesz sie na lot samolotem to masz przejebane, bo skanuja wszystkie dokumenty. Mimo wszystko zdecyduj sie na autobus. Wiem ze to porazka.... ale...

DjXeed
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by siwy » 9 Apr 2008, 08:26 Re: szkola - wojsko

ale jak mam wezwanie na 31 maja zeby sie wstawic do wku jeszcze nie jestem scigany tak wiec nie moze byc samolotem?

siwy
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by angelika17 » 9 Apr 2008, 09:25 Re: szkola - wojsko

Ja chodzie do sixth formu i tam cie zawsze przyjma sa tam polscy nauczyciele i ci pomoga sie tam dosac.jak jestes zainteresowany to podam ci numer do polaka i adres szkoly dam cie przyjma o kazdej porze ale to jest full time education.

angelika17
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by DjXeed » 9 Apr 2008, 16:16 Re: szkola - wojsko

Jak na 31 maja to lec samolotem, nic ci nie zrobia.

DjXeed
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by siwy » 7 May 2008, 15:56 Re: szkola - wojsko

dzieki za pomoc. juz zalatwilem sobie college:))

siwy
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by K.J. » 7 May 2008, 20:33 Re: szkola - wojsko

A po co ci papier ? Mnie WKU sciga od dwoch lat. To znaczy zaczelo mnie nachodzic juz wczesniej ale wtedy jeszcze konczylem szkole policealna, wiec bylem nieosiagaln. Od dwoch lat nie ucze sie i mi dalej to domu w Polsce listy przychodza. Tyle, ze ni otrzymalem biletu do tej pory. Bylem w swojej jednostce WKU trzy razy. Rok temu w maju skierowano mnie do wroclawia na badania do tamtejszych lekarzy gdyz jestem alergikiem i astmatykiem . Lekarz we wrocku stwierdzil alergie, natomiast moje papiery na astme uznal za niewystarczajace. A byly to normalne akta mojej choroby. Nawet nie osluchal mnie palant jeden tylko rzucil okiem na dokumenty choroby i wydal opinie. Moje zdanie nie obchodzilo go. Powiedzialem sobie : walcie sie. I mam to cale wojsko gleboko gdzies. Niech na kaczora narobia gesi, bo to on przedluzyl do roku 40 pobor. Idiota.

[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 21:39 ]
Ja mam jeszcze ten komfort, ze wojsko nie wie narazie gdzie jestem. Olalem pobor i przyjechalem tutaj. I dalej go bede olewal.
K.J.
Stały Bywalec

Reputation point: 5
Neutralny
0

MalePostNapisane by hidalgo4 » 8 May 2008, 11:43 Re: szkola - wojsko

wystarczy sie wymeldowac w Polsce na jakis czas lub na stale i przestaja sie czepiac - zalatwia sie to w Urzedzie miasta i po klopocie hahahah taki tryk

[ Dodano: Czw Maj 08, 2008 12:45 ]
jeszcze troche wejdzie nowelizacjia i ma sie tworzyc armia zawodowa ale jak to w POlsce duzo gadania i nic wiec trzeba sie jakos przmeczyc az ustawa nabierze mocy hahahah
hidalgo4
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by K.J. » 8 May 2008, 11:52 Re: szkola - wojsko

Wiem, ze wystarczy sie wymeldowac. Ale teraz mi to juz lata.
K.J.
Stały Bywalec

Reputation point: 5
Neutralny
0

Next

Return to SZUKAM INFORMACJI