Polskie Przedszkole

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

FemalePostNapisane by basia » 9 Feb 2007, 23:09 Re: Polskie Przedszkole

sporo nad tym myslałam.. sama pracowałam w Polsce w przedszkolu i mam prawie 4letnia córkę... I mysle tak: fajny pomysł :grin: ale pani koniecznie brytyjka (wychowawczyni) a pozostali pracownicy Polacy- co pomoże wielu rodzicom nieznającym języka swobodnie porozumieć się w przedszkolu no i oczywiście z polskimi obiadami!!!! Moja córka najbardziej nie lubi tego ich jedzenia! Myslę, że ten problem mają też inni rodzice, a to ważne by dziecko jednak coś zjadło. Co do okolicy to Erdington byłby lepszy :wink: pozdrawiam

basia
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by marcin.p » 10 Feb 2007, 01:14 Re: Polskie Przedszkole

mam na mysli maksymalnie 2 ewentualnie 3 wychowawców. Dzieci przebywaly by w miesznym towazystwie , bylatwiej sie przystosowac do dalszej edukacji. Jako fanatyk zdrowego zywienia , oczywiscie dobre nawyki zywieniawe byly by u mnie priorytetem ( czym skrupka za mlodu). Przedszkole okolo 15 do 20 osób otwarte od 6:30 do 19:00 jako ze rodzice pracuja i z dziecmi problem. Przedszkole moglo by dzieci przywozic i odwozic ( oczywiscie za dodatkowa oplata - cennik jest w fazie projektu) Czekam na dalsze propozycje . Ceny , uslug co dla was rodziców jest wazne .

pozdrawiam

marcin.p
Zadomowiony

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 11 Feb 2007, 16:53 Re: Polskie Przedszkole

proponuje zwiedzic jakies przedszkole, bo 2-3 wychowawcow to chyba za malo. sa chyba jakies wymagania jesli chodzi o wychowawce, pomoc wychowacy i ilosc dzieci na nich przypadajaca. moze okazac sie, ze z kosztami sie nie wyrobisz. a watpie zby ktos np 600 na m-c wylozyl na przedszkole. sam pomysl zeby zalozyc przedszole nie wystarczy. pozatym jakie to polskie przedszkole z angielskimi wychowawcami, chyba tylko w nazwie.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

MalePostNapisane by marcin.p » 12 Feb 2007, 17:55 Re: Polskie Przedszkole

Czesc Kiki . Zwiedzilem kilka takich instytucji i zadne mi sie nie podobalo . W kazdym miejscu mozna dostrzec jakies zaniedbania. Jak zapewne wiesz gruntowne badanie rynku , a co za tym idzie konkurencji, jest jednym z kluczowych rozdzialów kazdego biznes planu.

Kilka osrodków które widzialem nie zrobily na mnie wielkiego wrazenia.

Kwoli przypomnienia nadal oczekuje na wasze opinie moi drodzy obecni i przyszli rodzice . Czego brakuje wam w obecnych day care. Jak wyobrazacie sobie miejsce, w którym wasze dziecko bedzie spedzac cale dnie...

Czekam na opinie i pomysly

Najciekawsze beda nagrodzone

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Fisher » 16 Feb 2007, 12:54 Re: Polskie Przedszkole

Pomysl super !! Sama mam tak ambitny plan jak otworzenie wlasnego przedszkola w Polsce, kiedys... Skonczylam studia nauczycielskie w Polsce i mam duuuzo doswiadczenia w pracy z dziecmi. Mam ksiazki, plyty, pomoce naukowe :) Jesli to kiedykolwiek ruszy, zglaszam sie do pomocy z calym moim zapalem :) I wizja na ciekawe i przytulne przedszkole
Fisher
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Insanity » 19 Feb 2007, 14:09 Re: Polskie Przedszkole

Moja mama jest magistrem pedagogiki, ma specjalności w pedagogice opikuńczo-wychowawczej, i pedagogice wieku przedszklnego. 16 lat pracowała w placówce oświatowej w Polsce. Angielski zna w stopniu komunikatywnym, nie może znaleźć tutaj pracy w angielsim przedszkolu. Wiem, że napewno byłaby zainteresowana pracą tam. Ja też, jako wf-ista albo instruktor zajęć korekcyjnych.

Insanity
Wtajemniczony

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Johana » 15 Aug 2007, 08:40 Re: Polskie Przedszkole

Witam!Jestem jak najbardziej za tym przedszkolem.Mam 2 córeczki i jedna z nich może już chodzić do przedszkola,mieszkam na Edgbastonie,więc położenie przedszkola jest jak najbardziej dobre.Pozdrawiam!

[ Dodano: Sro Sie 15, 2007 09:44 ]
Super jeśli chodzi o polskie jedzenie i zajęcia korekcyjne.To mi się podoba.A kiedy miałoby powstać to przedszkole?Jestem zainteresowana,posłałabym tam swoją córkę.

Johana
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by magdunia22 » 26 Sep 2007, 22:00 Re: Polskie Przedszkole

swietny pomysl,moj synek ma 2.5 roku wiec nie dlugo juz powinnien isc,a tak na marginesie nie usmiech mi sie dawac Gabrysia do ci***ak itp,...jesli byscie mieli to przedszkole prosze o szybki kontakt,oraz jaka platnosc bedzie tego wszystkiego:)Pozdrawiam Magda

magdunia22
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by moniavika » 27 Sep 2007, 12:27 Re: Polskie Przedszkole

Magdunia22....
Co to ma byc niby

"a tak na marginesie nie usmiech mi sie dawac Gabrysia do ci***ak "?????????

Proponuje prywatna guwernantke lub ewentualnie krolewskich nauczycieli.
Przerazacie mnie coraz bardziej.
Czego wy swoich dzieci uczycie poprzez takie teksty i postepowanie?
Moja cora jest jedna z nielicznych bialych w klasie i zyje,wrecz jest zadowolona.
Niedlugo zarzadacie otworzenia polskich szkol no bo jak to uczyc takie fantastyczne dzieciaki z plebsem....

Oj poprzewracalo wam sie w glowach...

Ciekawa jestem Panno Magdusiu gdyby rdzenny Anglik powiedzial:"Nie zgadzam sie na uczeszczanie mojego dziecka do tej szkoly(lub klasy),bo jest tutaj taki Polaczek..."
jak bys sie czula.
Troszeczke pokory ludzie i szacunku dla innych....
moniavika
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 27 Sep 2007, 12:52 Re: Polskie Przedszkole

moniavika, racja. dalej komentowac nie bede, bo powiedza, ze nie na temat. :mrgreen:
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Dora 27 » 17 Oct 2007, 17:18 Re: Polskie Przedszkole

Jak najbardziej uwazam, ze to jest dobry pomysl:). Sama pracuje w przedszkolu i opiekuje sie jedna polska dziewczynka. Wydaje mi sie, ze w przedszkolu lepiej by bylo, gdyby mowilo sie tylko i wylacznie w jezyku angielskim. Uczymy w ten sposob dzieci szybkiego przystosowania sie do nowej kultury i wiekszej samodzielosci, male dzieci bardzo szybko sie ucza, szybciej niz my dorosli:).
Dora 27
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ania810 » 21 Feb 2008, 00:20 Re: Polskie Przedszkole

Dora 27,
Dora, w ktorym przedszkolu pracujesz? Bo ja juz nie wiem co mam robic z moim synkiem. On bedzie musial isc do reception od wrzesnia 08, a na przedszkole reaguje strasznie, typu: kladzenie sie na ulicy, wymiotowanie, itp. Kiedy go pytam, dlaczego tak sie dzieje on odpowiada: bo tam mowia po angielsku, a ja nic nie rozumiem Doradz mi co powinnam z tym zrobic. Pozdrawiam

Ania810
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 21 Feb 2008, 08:05 Re: Polskie Przedszkole

Moze ma adhd? Ja nie wyobrazam sobie, zeby moje dzeci kladly sie na ulicy wymuszajac cos.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ania810 » 21 Feb 2008, 09:38 Re: Polskie Przedszkole

nie ma adhd, calkiem normalnie sie zachowuje we wszystkich innych sytuacjach. Po prostu na slowo przedszkole dostaje szalu.

Ania810
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Mike » 22 Feb 2008, 17:36 Re: Polskie Przedszkole

Ania810, Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz przeciesz synek wyraznie powiedzial 'bo tam mowia po angielsku, a ja nic nie rozumiem'. Moja znajoma miala podobny problem z 10 latnia corka w podstawowce i wynajela jej prywatne lekcje angielskiego ze studiujaca tu polka, codziennie, po kilku miesiacach problem zniknal... taka moja sugestia
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZKOŁY