!!!Virgin Media!!!

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by jax » 26 Oct 2007, 06:51 !!!Virgin Media!!!

witam mam pytanko odnosnie virgina, mam umowe na rok czasu,minely juz 4mce, niedlugo wracam do polski i chcialam zrezygnowac z ich uslug i zerwac umowe,nawet mi nie odpisali ani nie zadzwonili...wiec postanowilam, ze bede placic ale zeby mi rachunki przesylali na polski adres badz uruchomili direct debit na polskie konto i nadal nic!!! glownie chodzi o to,ze oni musza odebrac z aktualnego mieszkania tuner i modem i tez maja to gdzies,niewiem co mam zrobic, a do polski wrocic musze z powodow zdrowotnych, co bedzie jak poprostu wroce i to zostawie, oleje virgina tak jak oni olewaja mnie? czym to grozi,skoro nie maja nawet moich polskich danych kontaktowych,nie spisywali mnie z dowodu itp?

jax
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

None specifiedPostNapisane by owen » 26 Oct 2007, 08:41 Re: !!!Virgin Media!!!

hmmm, skasuj DD to sie sami odezwa :D

A najlepiej do nich zadzwon.

owen
Stały Bywalec

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 26 Oct 2007, 18:41 Re: !!!Virgin Media!!!

tez zrezygnowalismy z virgina ze wzgledu na przeprowadzke, chcialem nawet ich uruchomic w nowym domu, ale po wydzwonieniu dychy okolo, i braku checi komunikacji z ich strony skapitulowalem. zostaly nam tylko ich komorki. w kazdym badz razie, przyslali ostateczne rozliczenie i na kazdej stronie tego wlasnie wytluscili boldem ze jak nie oddamy sprzetu to nas obciaza. wiec ja za telefon i dzwonie i oczywiscie nic. czekalem tak dlugo az sie rozladowal telefon.... jutro sie moze uda. jak mi powiedza co mam zrobic z tym ich gownianym modemem to sie podziele doswiadczeniem. jak by branson wiedzial jakich baranow tam zatrudniaja to by ich wyslal na madagaskar. chyba tam przyjeli tych pracownikow call centre ktorych wywalil british gas

pozdr

pe

[ Dodano: Pią Paź 26, 2007 19:42 ]
owen wrote:hmmm, skasuj DD to sie sami odezwa

A najlepiej do nich zadzwon

racja, kasa ich skorkojadow...

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by jax » 26 Oct 2007, 20:31 Re: !!!Virgin Media!!!

witam,
zrezygnowaliscie czyli olaliscie ich czy jak?
ps. ja dzwonilam do nich i to nie raz! ale nie da sie dogadac...ciagle mnie przelaczaja,biora tylko dane i podaja jakis numer pod ktory dzwonie i znowu podaja inny numer, a tam nikt nie odbiera do cholery...co to za firma w ogole?? oni sa niekompetentni do bolu...no masakra! zero odzewu a na emiale odpisuje mi automat....ciagle to samo!

jax
Przyczajony

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 26 Oct 2007, 20:34 Re: !!!Virgin Media!!!

hehehehehhehehe, jak wyzej, dokladnie

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by jax » 26 Oct 2007, 20:46 Re: !!!Virgin Media!!!

niezle to jest...ja za tydzien wracam do Polski na stale i bede sie z nimi uzerac juz za granicami tego zdyscyplinowanego kraju...nie mam wyjscia, nie bede wiecznie czekac, az jasnie arystokracja zaszczyci mnie swoim odzewem...niewiem w ogole jak to tutaj tak wszystko funkcjonuje...to groza wieje...

jax
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 27 Oct 2007, 05:41 Re: !!!Virgin Media!!!

KA i PE wrote:tez zrezygnowalismy z virgina ze wzgledu na przeprowadzke, chcialem nawet ich uruchomic w nowym domu, ale po wydzwonieniu dychy okolo, i braku checi komunikacji z ich strony skapitulowalem. zostaly nam tylko ich komorki. w kazdym badz razie, przyslali ostateczne rozliczenie i na kazdej stronie tego wlasnie wytluscili boldem ze jak nie oddamy sprzetu to nas obciaza. wiec ja za telefon i dzwonie i oczywiscie nic. czekalem tak dlugo az sie rozladowal telefon.... jutro sie moze uda. jak mi powiedza co mam zrobic z tym ich gownianym modemem to sie podziele doswiadczeniem. jak by branson wiedzial jakich baranow tam zatrudniaja to by ich wyslal na madagaskar. chyba tam przyjeli tych pracownikow call centre ktorych wywalil british gas

pozdr

pe

pe

Nie wiem co ty masz od nich za sprzet, ale jezeli tylko modem to mozesz sobie gto zatrzymac, ja tak mialem i go nie chcieli, jezeli macie dokodery itp, to lepiej je oddac nie wiem jak ale lepoiej oddac, bo potem moga na robic syfu i sie nawet karty kredytowej nie dostanie w najblizszym czasie.
Ogolnie kupa gowna i dziadostwo ten virgin, kasy na telefony to juz tam zostawilem od ch..... a ciagle problemy a mam od nich tylko neta.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 27 Oct 2007, 21:15 Re: !!!Virgin Media!!!

modem tylko, ale ten kablowy. i tak jak mowie, na kazdej z szesciu stron ostatniego rachunku napisali zeby im oddac sprzet, bo jak nie to obciaza (nie obciagna :-) ). i nie wiem czy mam to gdzies wyslac? na moj koszt? na ich? a moze wystawic tam gdzie kubly tylko w sobote a nie w czwartek?

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by wsiaz » 28 Oct 2007, 23:08 Re: !!!Virgin Media!!!

tak jak napoisalem wczesniej umowe mialem dluzej juz niz 12 miesiecy i moze dlatego nie chcieli tego modemu, swoja droga mogliby go zabrac , bo i tak do niczego sie juz nie przyda
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

None specifiedPostNapisane by owen » 29 Oct 2007, 09:27 Re: !!!Virgin Media!!!

W sumie skladalem zamowienie przez interent - gdzie pisza ze 10 funtow taniej i do dzisiaj nie udalo mi sie ich odzyskac. Cos czuje ze zrobie cancel na ostatnim DD i jak sie odezwa to wtedy sie bede z nimi klocic.

A ktos przenosil Virgin z jednego domu do drugiego? Jak sprawnie im to poszlo?

owen
Stały Bywalec

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 29 Oct 2007, 19:54 Re: !!!Virgin Media!!!

tak sprawnie, ze teraz mamy tiscali........... hehehehehehhe

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by DD » 11 Feb 2008, 14:35 dlaczego mnie chcecie skasować ;-)

KA i PE wrote:.....

pe

kochani, dlaczego mnie chcecie skasować ;-)

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ulenka21 » 11 Feb 2008, 18:32 virgin media

Jezeli ktos chce, to moge podac numer telefonu do faceta, ktory pracuje w Virgin i mowi po polsku.Moze komus pomoze,bo wiem sama jak ciezko sie dodzwonic do virgin, jesli ktos chce ten telefon, to niech napisze do mnie malllina@poczta.fm

ulenka21
Raczkujący

Neutralny
0

None specifiedPostNapisane by owen » 13 Feb 2008, 12:20 Re: !!!Virgin Media!!!

Jestem ciekaw czy jakis solicitorow nie daloby rady zatrudnic....
Problemy jakie firma robi przy probie zrezygnowania z uslugi przechodzi ludzkie pojecie....
Mozna by ich spokojnie w PL skarzyc do UKE albo UOKiK.... Zapewne tutaj tez cos takiego jest...

A ze 1 kolega wlasnie probowal wczoraj zrezygnowac i w koncu wymiekl po kilku przelaczeniach tak tez moze namowie go zeby sprobowac zainteresowac jakies jednostki prawne tym...

W koncu firma duza i bogata, zawsze wiec mozna sprobowac zainteresowac tym prase brokwoa :D

owen
Stały Bywalec

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Kibob » 1 Mar 2008, 17:50 Re: !!!Virgin Media!!!

Czy ktoś wie jak wygląda koniec umowy? Kończy mi się moja z internetu w kwietniu/maju i teraz nie wiem co zrobić (nie chcę już więcej niczego z virgin...), umowa anuluje się sama po roku i odłączą mi internet czy powinnam zadzwonić i powiedzieć, że nie chcę jej przedłużać, jak to jest?

Kibob
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI