Home Office cd...
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
11 posts
• Page 1 of 1
Napisane by Bernii » 17 Jul 2007, 12:40 Home Office cd...
Przez ostatnie 3 lata zdazylo mi sie kilka(nascie??) razy zmieniac pracodawce :P ale poza 1 rejestracja w Home Office przy kolejnych zmianach miejsca zatrudnienia nie dopelnialem obowiazku(?!) wysylania odpowiednich papierow do nich. Od ponad roku pracuje w jednej firmie ale..... doszly mnie sluchy ze moge miec pewne problemy w przyszlosci.
Ponoc Home Office nie wystawia papierow z data wsteczna??
Mam ponad 90% payslipow z tego okresu + rozliczenia podatkowe z ostatnich 3 lat.
Orientuje sie ktos w jaki sposob mozna to "wyprostowac"??.
Mam ponad 90% payslipow z tego okresu + rozliczenia podatkowe z ostatnich 3 lat.
-
- Bernii
- Rozeznany
- Reputation point: 4
0
Napisane by aneczka » 17 Jul 2007, 14:16 Re: Home Office cd...
tez mialam taki problem...po prostu wyslij wszystkie payslipy i wypelnij aplikacje wrs(nie musisz placic) i powinni przeslac ci certifikat z data wsteczna bez problemu... pozdro
[ Dodano: Wto Lip 17, 2007 17:55 ]
Aaaa i jeszcze jedno - jak pracujesz tam ponad rok to chyba nie ma sensu uaktualniac home office ze wszystkimi pracodawcami do tej pory...wyslij tylko te z aktualnym..
Aaaa i jeszcze jedno - jak pracujesz tam ponad rok to chyba nie ma sensu uaktualniac home office ze wszystkimi pracodawcami do tej pory...wyslij tylko te z aktualnym..
-
- aneczka
- Przyczajony
- Reputation point: 0
0
Napisane by raffi » 20 Nov 2007, 23:27 Re: Home Office cd...
Bernii wrote:Przez ostatnie 3 lata zdazylo mi sie kilka(nascie??) razy zmieniac pracodawce :P ale poza 1 rejestracja w Home Office przy kolejnych zmianach miejsca zatrudnienia nie dopelnialem obowiazku(?!) wysylania odpowiednich papierow do nich. Od ponad roku pracuje w jednej firmie ale..... doszly mnie sluchy ze moge miec pewne problemy w przyszlosci.
no to moze napiszesz jak Ci poszlo:)
bo tez nie wiem;)
-
- raffi
- Rozeznany
0
Napisane by olivka » 21 Nov 2007, 18:21 Re: Home Office cd...
aneczka wrote:tez mialam taki problem...po prostu wyslij wszystkie payslipy i wypelnij aplikacje wrs(nie musisz placic) i powinni przeslac ci certifikat z data wsteczna bez problemu... pozdro
w moim przypadku nie wystawili z data wczesniejsza. mimo umowy,payslipow itp.
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputation point: 6
0
Napisane by Bernii » 21 Nov 2007, 19:53 Re: Home Office cd...
raffi, hehe ... do tej pory nie wyslalem :P aplikacja lezy wypelnona gdzies w biurku :P - (bede tego kiedys zalowal :P)
-
- Bernii
- Rozeznany
0
Napisane by raffi » 21 Nov 2007, 20:02 Re: Home Office cd...
no wlasnie chcialem zapytac.... moze ktos wie z doswiadczenia, co teraz musze wyslac do Homa jesli minal juz okres zdecydowanie dluzszy niz ustawowe 30 dni?
czy tylko wypelniony formularz + list od pracodawcy ? czy tez musze dolaczyc dodatkowe rzeczy jak payslipy itd?
dzienks
czy tylko wypelniony formularz + list od pracodawcy ? czy tez musze dolaczyc dodatkowe rzeczy jak payslipy itd?
dzienks
-
- raffi
- Rozeznany
0
Napisane by Bernii » 21 Nov 2007, 20:05 Re: Home Office cd...
wydaje mi sie ze w zupelnosci wystarczy list + formularz .... (jutro musze isc po koperte :P i wkoncu to wyslac :P )
-
- Bernii
- Rozeznany
0
Napisane by eva » 23 Nov 2007, 11:59 Re: Home Office cd...
Jezeli od daty wyslania pierwszego Home Office minal rok nie masz juz obowiazku im sie meldowac (sekcja 2b formularza WRS o tym mowi). Jezeli bedziesz sie kiedys staral o rezydenture lub obywatelstwo mozesz miec troche problemow jesli zapytaja Cie czemu nie rejestrowales kolejnych zatrudnien. Z punktu widzenia przepisów pracowales tam nielegalnie.
Przed wyslaniem formularza upewnij sie czy jest on aktualny.
Przed wyslaniem formularza upewnij sie czy jest on aktualny.
-
- eva
- Początkujący
0
Napisane by plazermen » 23 Nov 2007, 12:56 Re: Home Office cd...
Zadzwońcie i zapytajcie i będzie wiadomo na pewno. Ja wysłałem hurtowo kilka wniosków na raz bez załączania payslipów i dostałem wszystko razem w jednym liście po kilku tygodniach. Powodzenia.
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputation point: 92
0
Napisane by Katik » 24 Nov 2007, 10:38 Re: Home Office cd...
raffi wrote:no wlasnie chcialem zapytac.... moze ktos wie z doswiadczenia, co teraz musze wyslac do Homa jesli minal juz okres zdecydowanie dluzszy niz ustawowe 30 dni?
standard-wrs, list od pracodawcy, 2 podpisane zdjęcia i paszport/dowód i potwierdzenie zapłaty-karta,czek czy czym tam płacisz.
Znajomy wysyłał wrs po prawie roku pobytu bez rejestracji. Dostał dokumenty po 2 tygodniach bez gadania.
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputation point: 3
0
Napisane by raffi » 24 Nov 2007, 15:47 Re: Home Office cd...
tak dla korekty to ja jestem zarejestrowany w Home :evil:
tylko ze zmienilem prace w miedzyczasie i nie wyslalem tej informacji do Home Office
i z tego wynikalo moje pytanko
dzieki za odpowiedzi i juz wiem co mam robic:)
tylko ze zmienilem prace w miedzyczasie i nie wyslalem tej informacji do Home Office
i z tego wynikalo moje pytanko
dzieki za odpowiedzi i juz wiem co mam robic:)
-
- raffi
- Rozeznany
0
11 posts
• Page 1 of 1