Polityka... (wybory)

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MalePostNapisane by ciapek » 30 Aug 2007, 20:34 Polityka... (wybory)

Wiem, że wielu z Nas wyemigrowało, żeby przed nią właśnie uciec. Niestety nie da się ukryć, że jeśli komukolwiek zależy jeszcze na Naszej ojczyźnie, nie może przejść obok niej obojętnie. Teraz do rzeczy. Nie wiem czy orientujecie się w obecnej sytuacji w polskiej polityce, ale przedterminowe wybory to już praktycznie pewnik. Ciekawi mnie czy macie zamiar udać się do ambasady/innego miejsca, aby oddać głos? Chciałbym przypomnieć, że to co obecnie obserwujemy jest głównie zasługą Naszej frekwencji.

Nie mam zamiaru rozsiewać jakichś populistycznych idei, chcę tylko przekonać Was, że nie ma innej drogi do lepszego jutra dla naszych rodaków. :wink:

Wiem, że to raczej nieprzyjemny temat. Jeśli narusza jakieś zasady forum, które źle zinterpretowałem, to serdecznie przepraszam. :)
ciapek
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by tomik111 » 30 Aug 2007, 20:39 Re: Polityka... (wybory)

nie wiem dlaczego ale po tym wszystkim co sie wydazylo w kraju w ostatnich miesiacach to jakos bardziej mnie cisnie zeby teraz zaglowsowac niz we wczesniejszych wyborach jak bylem w kraju. Jednym slowem ja na pewno oddam glos

nie na tych, no wiecie na ktorych....... :)
tomik111
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 30 Aug 2007, 20:47 Re: Polityka... (wybory)

tomik111 wrote:ale po tym wszystkim co sie wydazylo w kraju w ostatnich miesiacach

a co sie wydarzylo???????

tak sie totalnie odcialem, ze nie mam pojecia. jedyne co do mnie dotarlo (przez bbc r2 zreszta) to jak ktorys kaczor powiedzial ze polakow jest malo bo ich niemcy wybili.....

moze dlatego, ze czlowiek tak zajety biezacymi sprawami ze nie rozdrabnia sie na to co go nie dotyczy

pozdr

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by tomik111 » 30 Aug 2007, 20:52 Re: Polityka... (wybory)

no jak co??????? a giertychy leppery w rzadzie to nic? fakt wylecieli teraz ale przez kilka miesiecy nas kompromitowali. A teletubisie i te wszystkie szopki w polityce zagranicznej???
tomik111
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by biff30 » 31 Aug 2007, 04:36 Re: Polityka... (wybory)

a do tego wczoraj pozamikali kilka osob smiech poprostu kabaret niech sie zamykaja tylklo zeby wstydu na euro 2012 nie bylo bo w takim tepie to kaplica a taka jest szansa cos zrobic pozdro

biff30
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by Insanity » 31 Aug 2007, 05:59 Re: Polityka... (wybory)

Cyrkownica nie polityka...

Wstrzymuję się od głosu.

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Justynaa » 31 Aug 2007, 06:33 Re: Polityka... (wybory)

Osobiscie interesuje sie polska polityka caly czas bo to jednak kraj w ktorym sie urodzilam, wychowalam i w ktorym zyja moi najblizsi. Bardzo bym chciala glosowac choc w Bham nie ma chyba takiej mozliwosci. Trzeba bedzie pojechac dalej :)
To co sie teraz dzieje w PL przechodzi wszelkie pojecie!! Nigdy tak nie bylo, ani za SLD ani za AWS, nigdy!! Areszowanie niewygodnych osob, zatrzymania, podsluchy, donosy. Wszystko w imie odnowy moralnej.. A spoleczenstwo i tak glosuje..
Justynaa
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by biff30 » 31 Aug 2007, 06:55 Re: Polityka... (wybory)

kiedys na kazde wybory chodzilem teraz ale widze ze to nic nie zmienia wszyscy pchaja sie do koryta .po nastepnych pewnie nie bedzie inaczej .zostaly tylko samorzadowe tam to jeszcze jakos jest .przynajmniej znam ludzi .

biff30
Rozeznany

Neutralny
0

None specifiedPostNapisane by owen » 31 Aug 2007, 08:06 Re: Polityka... (wybory)

Jest jeszcze UPR :D Skrajne pomysly, niektore nawet ciekawe. Nie zmienili nigdy nazwy, nie przechodzili z partii do partii. Co prawda, mimo iz ich lubie, to do rzadzenia sie nie nadaja. Ale chetnie bym ich zobaczyl jako opozycje w sejmie.

Ja sie zdecydowanie wybieram oddac glos. Wiec bez roznicy gdzie to bedzie to i tak wisade w samochod i pojade. 2 miejsca wolne w razie czego ;-) Jedno napewno bedzie w londku w ambasadzie pytanie gdzie jeszcze.
W kiddieminster jest konsulat ale nie idzie sie tam dodzwonic wiec pewnie tez nie bedzie pkt wyborczego.

Ktos sie juz interesowal czy rodzina w kraju moze przeniesc miejsce rejestracji wyborczej? Jak to sie zalatwia bo zawsze glosowalem w swojej podstawowce i szczerze powiedziawszy nie wiem :D

owen
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by kukki5 » 31 Aug 2007, 11:49 Re: Polityka... (wybory)

czy ktos wie, czy maja ustawic jakies stanowisko do glosowania, moze w polish centre w bham, jezeli nam bedzie to ide glosowac na pewno. to co sie teraz dzieje to jakas paranoja, afera goni afere, tylko klutnie. nasi drodzy politycy zamiast wykorzystywac wzrost gospodarczy na rozbudowe kraju, donosza jeden na drugiego i zakladaja podsluchy......
w polsce zeby bylo spokojnie ktoras z partii (moim zdaniem PO) powinna zdobyc ponad 50% glosow zeby rzadzic samodzielnie i nie musiec wchodzic bezsensowne koalicje ktore i tak z biegiem czasu sie rozpadna, bo polacy zawsze sie dzielili juz od wiekow, nigdy nie bylo spujnosci narodowej...

a kaczynskich powiesic........i giertycha tez.........no i ziobre :D
kukki5
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Bernii » 31 Aug 2007, 13:01 Re: Polityka... (wybory)

Szczerze, mam 24 lata i nigdy nie bylem na wyborach. Zawsze widzialem kwestie wyborow w ten sposob:
"Dostaliscie kielbase wyboracza i zupe - teraz drodzy rodacy pocalujcie nas w d*pe - Pozdrowienia od nowowybranych pOslow i senetorow"
Z biegiem czasu doszedlem do wniosku ze nieuczestniczenie w wyborach oznacza akceptacje takiego stanu rzeczy jaki mamy obecnie. Pomijajac kwestie ze czesto nie ma na kogo glosowac tym razem widze "male swiatelko w tunelu". Pozostaje tylko kwestia gdzie i jak sie tam dostac.
Bernii
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

FemalePostNapisane by mamuśka twins » 31 Aug 2007, 13:14 Re: Polityka... (wybory)

Nie wiem co to zmieni, glosowanie na ktorakolwiek partie (wszystkie sa takie same - przeciez w kazdej sa podobni -LUDZIE). Sledze polityke i nadal jestem za Kaczorkami. To ludzie stanowczy! To moj poglad i nie boje sie go wyrazac. Kurpcja - dobrze, ze sie za nia wzieli. Jestem za! (pamietam to ze studiow - kto dal w lape, w indeksie same zal. - a teraz moj profesor siedzi). Gdybym miala jak zaglosowac. Zaglosowalabym tak samo jak wczesniej!!!
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by bratok » 1 Sep 2007, 10:46 Re: Polityka... (wybory)

KACZORY GORĄ !!!

Ja głosuje za Kaczorem, bo w końcu ktoś bierze się za te cyrki jakie u nas sie wyprawiaja. Żeby w Polsce cos ruszylo to najpierw trzeba skonczyć z ta korupcją. Przecież u nas co drugi daje w LAPE.

Jedynie mam do nich zal za tego Leppera i Giertycha, no coz ale to polityka napewno juz nie popelnia tego samego bledu.

Zagraniczne media w zdecydowanej wiekszosci są lewicowe i liberalne wiec nie dziwi atak na kaczorow.

Życzę wszystkim takiego chlodnego spojrzenia na to wszytsko i przede wszystkim nie uleganie propagandzie antypisowskiej.

Pozdrawiam :)

bratok
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by mio » 1 Sep 2007, 13:17 Re: Polityka... (wybory)

Od pewnego czasu nie mam czasu na takie bzdety jak polityka i nie psuje sobie tym humoru. Uwierzcie mi ale calkiem inaczej sie czuje.

Politycy i tak swoje zrobia po dorwaniu sie do stolka a tym bardziej zapomna o swoich przedwyborczych obietnicach wiec jaki to ma sens. A historia ciagle sie powtarza. Wszyscy sa swieci a po pewnym czasie wychodzi kto co zrobil i jaki przekret zrobil.

Nie widze mozliwosci zaufania osobom obracajacym sie w kregach politycznych.
Szkoda cennego czasu na polityke.
mio
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

MalePostNapisane by Thomas » 1 Sep 2007, 14:21 Re: Polityka... (wybory)

Wszyscy to zlodzieje nie zaleznie od partii. Ale ludzie glosujcie na ludzi ktory nie sa zniewiescialymi dewiantami mieszajacymi strawy panstwa ze sprawami kosciola, bo inaczej powstanie drugi pakistan tylko katolicki ojca dyrektora Rydzyka. amen
Thomas
Zaangażowany

Reputation point: 67
Poczciwy
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to HYDE PARK