Kto ze stolicy?

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

FemalePostNapisane by oska » 3 Aug 2007, 16:56 Re: Kto ze stolicy?

witam ja jestem nowa tu :lol: ale tez z Tarogówka jestem dopiero znalazlam to forum :mrgreen: bo tak to przebywam na innych .mam nadzieje ze sie tu zaklimatyzuje :roll: :mrgreen:

[ Dodano: Sob Sie 04, 2007 08:55 ]
Targówka :cool: to ciekawe
oska
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny

FemalePostNapisane by Ana :) » 28 Aug 2007, 13:21 Re: Kto ze stolicy?

Ja tez ze stolicy!ale zuław :grin: pozdrawiam w-awe :grin:

Ana :)
Rozeznany

Neutralny

None specifiedPostNapisane by owen » 30 Aug 2007, 11:21 Re: Kto ze stolicy?

Wawa Jelonki...
Generalnie warszawiakow bardzo malo w bham. Sadze ze po prostu duzo mniej ich wyjechalo za granice niz z innych miejscowosci. Powodow jest wiele w wawie lepiej sie zarabia, wiecej pracy itp.

Ja wyjechalem bo mialem zarobic na wyjazd (studia panny) do australii i poprawic ang przed tym wyjazdem w nieznazne. Ale ze sie dostala tutaj ja, ja dostalem prace w zawodzie (informatyk) to sie ostalismy.

owen
Stały Bywalec

Neutralny

FemalePostNapisane by niezapominajka » 31 Aug 2007, 19:03 Re: Kto ze stolicy?

hejka, ja wprawdzie oryginalnie pochodze z bialegostoku, ale w wawie studiowalam i pare latek pracowalam.
I wczesniej poznajac polakow w anglii zauwazylam ze brak tu warszawiakow. Tak jak zauwzyl Owen, przyczyna jest prosta, wiekszosci warszawiakom zyje sie calkiem dobrze w warwszawie, wielu z nich zarabia lepiej niz niejedna osoba ktora wyjechala do anglii. A swoja droga jestem ciekawa opinii osob z warszawy na temat porownania standardu zycia w wawie i w anglii (w roznych miejscach) I nie chodzi mi tylko o aspekt finansowy, choc ten jest oczywiscie istotny.

niezapominajka
Początkujący

Neutralny

None specifiedPostNapisane by owen » 3 Sep 2007, 08:57 Re: Kto ze stolicy?

No ja jako informatyk zarabiam tutaj wiecej niz bym dostal w kraju. Niezmienia to faktu, ze w kraju niektorzy koledzy z uczelni niezle sie rozwijaja i dochodza do takiego poziomu, ze mozna smialo zostac w kraju. Pod warunkiem ze komus odpowiada to co tam sie dzieje.

Jak mi sie zyje w Bham? Ano pogoda lipna, drogi dobre, brudno. Brudno chyba ze sie mieszka w 'bialych' rejonach takich jak sutton coldfield. Czy mysle o powrocie? Tak, ale nic nie planuje. Zobaczymy jak tu bedzie.
Gdyby nie to, ze niezle tu zarabiam, qpilem samchod to bym rozwazal przeprowadzke do holandii. Duzo blizej Polski, czysto, mozna spokojnie smigac na rowerze, ludzie uprzejmi choc bardzo nieatrakcyjni fizycznie :D Choc jak mowilem - do wawy dojechac mozna w 10 godzin jak sie szybko jedzie. Czyli w piatek po wczesnej pracy sie wychodzi i mozna dojechac na impreze ;-) No i do tego Euro zamiast Funta, w ktorym spokojnie by bylo mozna oszczedzac w perspektywie powrotu do kraju ;-)

owen
Stały Bywalec

Neutralny

FemalePostNapisane by gaga01 » 4 Sep 2007, 14:52 Re: Kto ze stolicy?

Jestem z Warszawy a dokładnie z Zacisza, a że jestem tu nowa to witam wszystkich :smile:

gaga01
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny

FemalePostNapisane by Steinik » 22 Aug 2012, 09:03 Re: Kto ze stolicy?

obecnie Walsall,wczesniej bydgoszcz a urodzona i dziecinstwo warszawka /Rembertów;)))
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy

Previous

Return to PRZEDSTAW SIĘ