Home Office

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by Mlody » 4 Jul 2007, 08:48 Home Office

Mam dosc nietypowe pytanie, co jest z osoba ktora pracuje legalnie od dwoch lat, oplaca tax, ma kontrakt, National Insurance Number, ale niezalatwila sobie Home Office?? Czy ktos sie orjentuje, czy sa za to jakies kary, co z tego moze wyniknac??

Mlody
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 4 Jul 2007, 09:29 Re: Home Office

jesli nie masz ho , to nie pracujesz legalnie. wypelnij druk i wyslij z dokumentami, moze nie wlepia kary. praktycznie jest to tylko formalnosc, ale niezbedna.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by marfefka26 » 4 Jul 2007, 10:41 j.w

a ja bym chciała wiedziec co zrobić jeśli przepracowałam w UK 8 mies. i nie wyrobiłam HO ponieważ mój były pracodawca nie reagował na prośby o potwierdzenie zatrudnienia (list) a teraz dokument HO potrzebny mi do przedłożenia dla TAX CREDIT I CHILD BENEFIT. TAX CREDIT pobieram i boję się że zostanie mi on zabrany. poza tym na początku maja zarejestrowałam się w agencji na moseley-mam pracę na tzw. telefon ale juz jakiś czas nie dzwonią, tyle że z tej agencji mam list polecający... czy moge go wysłać razem z formularzem HO i czy list z poprzedniej pracy,który wreszcie wyprosiłam (tyle że dopiero ok. tydz przed końcem mojej kariery w tamtej firmie) też bedzie wziety pod uwagę? pozdrawiam

marfefka26
Rozeznany

Neutralny
0

PostNapisane by kat82 » 5 Jul 2007, 18:40 Re: Home Office

z tego co wiem to nie rejestrują wstecz, kiedy wyślesz formularz, otrzymasz w ciągu miesiaca odpowiedź i od tej daty zaczyna Ci sie Home office, także wysyła się list tylko z obecnej pracy, a nie z poprzednich, dopiero potem trzeba powiadamiać każdorazowo przy zmianie pracy przez rok :mrgreen:
Jeśli pobierasz zasiłki zrób to jak najszybciej, bo mogą Ci je zabrać :cry:

kat82

0

FemalePostNapisane by m1o9n8i5a » 9 Jul 2007, 19:52 Re: Home Office

mam małe pytanko. Wybieram sie do Angli na koniec września a słyszałam ze mają wtrzymać Rejestracje nowych pracowników w Home Office. nie za bardzo wiem co mam mysleć i czy jest sens przyjeżdzać. Myślalam ze sobie to ubzurałam ale nawet podanie które mozna ściągnąć i trzeba złozyć jest waże do 30 września. Poratujcie mnie szybka odpowiedzią. Z góry dzieki!

m1o9n8i5a
Przyczajony

Neutralny
0

Return to SZUKAM INFORMACJI