tax credit

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by przemek22 » 26 May 2007, 19:55 tax credit

mam pytanie oczekuje na working tax credit i child tax credit czekam juz 3 miesiace na dniach powinienem dostac napewno bedzie to najwysza stawka nie orientujecie sie jaka suma wiem ze za 3 miesiace wyruwnuja a ja jeszcze czekam 3

przemek22
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 27 May 2007, 08:04 Re: tax credit

ok, to nie jest tak ze wyrownuja za 3 miesiace, tylko od momentu kiedy nastapilo prawo do swiadczen: zlozylem we wrzesniu, wyrownali od lipca, bo od wtedy nastapilo prawo do swiadczen. poniewaz uzupelniali dokumentacje, wyplacili dopiero w marcu, wyrownujac za caly okres od lipca. w momencie wyrownania uzbieralo sie tego dosc sporo, i wtedy tez poinformowali ile i kiedy beda placili co 4 tygodnie od tej chwili. po 5 maja zapytali czy zmienily sie okolicznosci i po otrzymaniu formularza zaraz przyslali informacje o wyliczonych kredytach na nastepny rok podatkowy. jesli czekasz i czekasz i nic sie nie dzieje, najlepiej zadzwon do nich i zpytaj, byc moze po prostu utknelo w martwym punkcie z powodu braku jakiegos czegos i jesli im powiesz to przyspieszysz. mija rada: nie czekaj jak na zbawienie, to moze i zazwyczaj z tego co widze trwa, okolo pol roku, ale potem dostajesz duze wyrownanie. prawie od reki dostaniesz child benefit 4 do 6 tygodni, i tez wyrownuja do momentu powstania prawa do swiadczen.

jak masz jeszcze pytania to najlepiej na gg

pozdrawiam

pe

KA i PE

0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI