Native Speaker, lektor jezykowy

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by Insanity » 14 May 2007, 18:36 Native Speaker, lektor jezykowy

Moze ktos tym sie interesowal.
Potrzebuje informacji na temat Szkol jezykow obcych i Native speaker'ow. Jak tu mozna zalatwic taka prace? Czy jezyk hiszpanski jest popularny do nauki w Anglii? Czy jesli jest sie native speaker to trzeba posiadac jakies certyfikaty?

Bede wdzieczny za kazda informacje...
Dzieki. Lil'

Insanity
Wtajemniczony

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by te-ha » 14 May 2007, 18:41 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

Anglicy się nie uczą języków obcych...

przykra prawda

te-ha
Zaangażowany

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Insanity » 14 May 2007, 18:51 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

Niektorzy sie ucza, i w takich nadzieja...

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny
0

MalePostNapisane by kukki5 » 15 May 2007, 00:35 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

lilciu wydaje mi sie ze duzo anglikow, jezeli ucza sie jezykow obcych, to wybieraja wlasnie hiszpanski lub francuski
zgadzam sie z przedmowca, slabo sie ucza i nawet sami o sobie mowia w tej kwestii "ignorant"

lekcji hiszpanskieg mozesz mi udzielac :mrgreen:
kukki5
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Insanity » 15 May 2007, 09:04 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

To nie chodzi o mnie, ale ten TEMAT JEST NAPRAWDE DLA MNIE WAZNY.

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny
0

MalePostNapisane by mio » 15 May 2007, 12:23 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

Swego czasu jak uczylem sie w Solihull College jeden ze studentow, rodowity Hiszpan prowadzill tam lekcje. Tylko nie wiem na jakich zasadach i czy mial jakies uprawnienia. Wiec moze skontaktuj sie z ta placowka.
mio
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

FemalePostNapisane by basia » 15 May 2007, 12:52 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

Moze anglicy nie uczą sie j. obcych, ale zaczną... Od 2009 roku do szkół podstawowych wchodzi obwiązek uczenia jezyka obcego!!!!!!!!! Sama sie juz zalapalam na nauczyciela jezyka polskiego w szkole angielskiej. Co zrobilam? Chodzila od szkoly do szkoly i skaldalam oferty na pomoc nauczyciela i z jednej odezwala sie pani dyrektor czy nie chcialabym uczyc polskiego :) Jetsem nauczycielem i native speakerem wiec musialam tylko zatwierdzic swoj dyplom w GTC i zdobyć tzw. QTS i tyle. Mysle, że nie wystarczy byc native speakerem zeby uczyc ... trzeba miec kwalifikacje nauczycielskie czy to stad czy z Polski.
Zgadzam sie ze jesli sie juz ucza jezykow to jest to francuski i hiszpanski- poniewaz tam najczesciej spedzaja wakacje :) pozdrawiam

basia
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Insanity » 15 May 2007, 23:06 Re: Native Speaker, lektor jezykowy

No wlasnie, o takie info mi chodzi. Dziekuje. Moje bejbe jest native speaker jezyk hiszpanski, i jak planuje tutaj przyjechac, to chce uczyc tego jezyka w szkolach. Planuje tez zrobic jakis miedzynarodowy kurs dla lektorow, w Polsce bardzo drogi, wiec mam nadzieje, ze bedzie taki brany pod uwage. W zasadzie to Sloneczko mogloby uczyc 2 jezykow- Polskiego i Hiszpanskiego ( w odwrotnej kolejnosci ).

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI