Native Speaker, lektor jezykowy
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Moze ktos tym sie interesowal.
Potrzebuje informacji na temat Szkol jezykow obcych i Native speaker'ow. Jak tu mozna zalatwic taka prace? Czy jezyk hiszpanski jest popularny do nauki w Anglii? Czy jesli jest sie native speaker to trzeba posiadac jakies certyfikaty?
Bede wdzieczny za kazda informacje...
Dzieki. Lil'
-

-
Insanity
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 1
Anglicy się nie uczą języków obcych...
przykra prawda
-

-
te-ha
- Zaangażowany
-
-
- Reputation point: 0
Niektorzy sie ucza, i w takich nadzieja...
-

-
Insanity
- Wtajemniczony
-
-
lilciu wydaje mi sie ze duzo anglikow, jezeli ucza sie jezykow obcych, to wybieraja wlasnie hiszpanski lub francuski
zgadzam sie z przedmowca, slabo sie ucza i nawet sami o sobie mowia w tej kwestii "ignorant"
lekcji hiszpanskieg mozesz mi udzielac :mrgreen:
-

-
kukki5
- Raczkujący
-
-
To nie chodzi o mnie, ale ten TEMAT JEST NAPRAWDE DLA MNIE WAZNY.
-

-
Insanity
- Wtajemniczony
-
-
Swego czasu jak uczylem sie w Solihull College jeden ze studentow, rodowity Hiszpan prowadzill tam lekcje. Tylko nie wiem na jakich zasadach i czy mial jakies uprawnienia. Wiec moze skontaktuj sie z ta placowka.
-

-
mio
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 9
Moze anglicy nie uczą sie j. obcych, ale zaczną... Od 2009 roku do szkół podstawowych wchodzi obwiązek uczenia jezyka obcego!!!!!!!!! Sama sie juz zalapalam na nauczyciela jezyka polskiego w szkole angielskiej. Co zrobilam? Chodzila od szkoly do szkoly i skaldalam oferty na pomoc nauczyciela i z jednej odezwala sie pani dyrektor czy nie chcialabym uczyc polskiego :) Jetsem nauczycielem i native speakerem wiec musialam tylko zatwierdzic swoj dyplom w GTC i zdobyć tzw. QTS i tyle. Mysle, że nie wystarczy byc native speakerem zeby uczyc ... trzeba miec kwalifikacje nauczycielskie czy to stad czy z Polski.
Zgadzam sie ze jesli sie juz ucza jezykow to jest to francuski i hiszpanski- poniewaz tam najczesciej spedzaja wakacje :) pozdrawiam
-

-
basia
- Początkujący
-
-
No wlasnie, o takie info mi chodzi. Dziekuje. Moje bejbe jest native speaker jezyk hiszpanski, i jak planuje tutaj przyjechac, to chce uczyc tego jezyka w szkolach. Planuje tez zrobic jakis miedzynarodowy kurs dla lektorow, w Polsce bardzo drogi, wiec mam nadzieje, ze bedzie taki brany pod uwage. W zasadzie to Sloneczko mogloby uczyc 2 jezykow- Polskiego i Hiszpanskiego ( w odwrotnej kolejnosci ).
-

-
Insanity
- Wtajemniczony
-
-
Return to SZUKAM INFORMACJI