NNEB Diploma

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by rozaa1 » 28 Apr 2007, 20:56 NNEB Diploma

Witam. .. zastanawiam sie jak mozna nabyc NNEB Diploma?- wymagany przy pracy "nursery" college? curs? ...(dodam ze jestem w Polsce stad tez moja niewiedza;( czy ciezko jest dostac prace opiekunki w przedszkolu, opiekunki osób starszych?
Będę wdzieczna za odpowiedz.
Pozdrawiam

rozaa1
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by rozaa1 » 2 May 2007, 11:59 Re: NNEB Diploma

nikt sie nie orientuje:( hym... nikt nie pracuje z Was z dziecmi, osobami starszymi ? :(

rozaa1
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 2 May 2007, 12:45 Re: NNEB Diploma

jesli chodzi o opiekunke osob starszych, to mojej znajomej dali jakies dokumenty do wypelnienia , jak juz pracowala, mowila, ze tojest niezbedne przy takiej pracy i to cos w rodzaju pozwolenia na wykonywanie takeigo zawodu. tyle slyszalam. jesli chodzi o dzieci, to o ile wiem tez tu sie robi kurs przygotowawczy. natomiast nauczyciele powinni wykonac potwierdzenie dyplomu. ale tu , to niech sie wypowiedza sami. pozatym najwiecej informacji mozna uzyskac w coucilu- rada miasta - wydzial edukacyjny. lub w agencjach sie tym zajmujacych.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by rozaa1 » 2 May 2007, 18:00 Re: NNEB Diploma

dziekuje za odpowiedz:) tzn wskazowke gdzie ewentualnie szukac .. :) pozdrawaaaaawiam wszystkich:)

rozaa1
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by basia » 2 May 2007, 21:20 Re: NNEB Diploma

Witam! Sądząc po wieku wnioskuję, że jesteś po (lub jeszcze przed )maturze. Kwalifikacje do pracy z dziećmi i z osobami starszymi mozna nabyć robiąc kurs kwalifikacyjny... zazwyczaj trwa około roku i przeważnie jest płatny, ale wiem, że np. w Sutton Coldfield College mozna go zrobic za darmo (tak było w tym roku) oczywiście po odpowiednio wcześniejszym wpisaniu sie na listę chętnych... Jeśli ma się taki kurs to z pewnością łatwiej dostać pracę niż mając jakiekolwiek inne zaświadczenie z Polski- czy nawet studia!!!!!!!! Anglicy po prostu stawiają na swoją edukacje i jej wierzą bezgranicznie nie do końca ufając np. polskiemu szkolnictwu (skąd inąd o niebo wyższemu!!!) Co do nauczycieli to już inne kryteria- jakbyś była zainteresowana to daj znać a napiszę Ci jak to wygląda. Pozdrawiam

basia
Początkujący

Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA