Przeniesienie konta do Halifax.
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam. Mam kilka pytań dot. przeniesienia konta, których nie znalazłem w internecie.
Dają oni f100 za przeniesienie konta i 5f za każde 750 wpłacone(miesięcznie?), ale jest też informacja, że muszę się zgodzić na wpłatę co najmniej 750 funtów i stworzenie 2 direct debit. Są jakieś konsekwencje, że tego nie zrobię? Można np. dać doładowanie telefonu i przelew na inne konto jakiejś kwoty?
Są jakieś ukryte opłaty w tym banku? Nigdzie nie mogę znaleźć tabeli opłat.
Robią jakieś problemy z ewentualnym odejściem, jeżeli by mi coś nie pasowało?
Chcę zmienić konto, gdyż w Barclays mam problemy z płatnościami internetowymi i nic nie potrafią z tym zrobić.
Jeszcze jedno pytanie. Co ze środkami które mam na koncie? Muszę je wypłacić czy zostaną przeniesione?
-

-
teko
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
wplata 750£ i przenisienie przynajmniej 2 direct debits jest warunkiem na otrzymanie tego 100£ an dzien dobry. Wiec odpowiedz jest prosta :) - konsekwencja nie wplacenia tego nie bedzie otrzymanie 100£ plus moga byc dodatkowe oplaty za nie wplacanie 750 na miesiac. Radze sie doczytac dobrze terms&conditions odnosnie przeniesienia direct debits (bo chyba jest wymagane uzycie ich serwisu do tego jako czesc warunku a nie manualne ustalenie DD przez samego siebie) i ogolnie warunkow tej promocji...jakie oplaty (jesli w ogole) beda pobierane za prowadzenie konta jesli nie wplaci sie miesiecznie 750£ itp. Banki nie maja zadnych ukrytych oplat - wszystko musi byc wypisane w t&c w tym linku
http://www.halifax.co.uk/bankaccounts/c ... t-account/ w prawym okienku mozesz sciagnac plik PDF w ktorym masz t&c gdzie znajdziesz odpowiedzi na pytania. Jesli warunkiem tej promocji nie jest zamkniecie twojego obecnego konta przez ich serwis i sam nie chcesz zamykac to konto normalnie mozesz zostawic sobie otwarte ze srodkami jakie tam masz. Halifax zalatwi przeniesienie za ciebie DD, Ty tylko bedziesz musial wskazac ktore DD chcesz przeniesc ale nie beda oni robili przelewow za ciebie :) wiec sam jak chcesz przeniesc srodki to mozesz przeniesc albo zostawic jesli nie zamierzasz zamykac konta.
-

-
relentless
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 44
A co do direct debit może być to np również comiesięczne doładowanie telefonu?
-

-
teko
- Przyczajony
-
-
otworzyłam konto jakiś czas temu w Halifax. podałam wszystkie potrzebne informacje i 2 direct debit jakie miałam w poprzednim banku. kobieta poinformowała mnie, że oni je przeniosą do max 2-óch tygodni i mam się o nic nie martwić. po powrocie do domu zalogowałam się na konto, które już było aktywne, a na nim £100. nie musiałam nic wpłacać. wystarczyły tylko te 2 direct debit przenieść. jak na moje konto wpłynie w ciągu miesiąca więcej niż 750f to dodatkowo dostaję 5f. jeśli wpłynie mniej to tej piątki nie dostanę. nie ma żadnych dodatkowych opłat. co do direct debit to nie jestem pewna, ale to powinny być chyba opłaty typu insurance za auto, abonament za telefon, rachunki za gaz, prąd itp
-

-
manuuu
- Początkujący
-
-
teko wrote:A co do direct debit może być to np również comiesięczne doładowanie telefonu?
Jesli oplacasz automatycznie telefon miesiecznie przez DD to tak, nie ma znaczenia co oplacasz przez DD wazne oplacasz w ten sposob.
-

-
relentless
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 44
Return to SZUKAM INFORMACJI