Transakcja na ebayu
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
11 posts
• Page 1 of 1
Napisane by chmiel » 20 Jun 2013, 21:10 Transakcja na ebayu
Witam,
dwa tygodnie temu kupiłem cross trainer na ebayu (buy it now).W czasie transakcji gość zmienił cenę z 60 na 70 funtów. Napisałem do niego, że chcę kupić, ale cena była wcześniej inna.On na to, że 60 jest ok.
Wygrałem aukcję, odebrałem sprzęt, zapłaciłem mu 60 funtów wystawiłem pozytywa (on nie wystawił mi komentarza), a dzisiaj po dwóch tygodniach dostaję maila od niego( Just to let you know I have requested to cancel the transaction on the crosstrainer so I can remove it from ebay and get a final selling fee. You should receive a message from ebay asking you to accept.)
Oto email od ebay: (Reason for request to cancel the transaction: The seller says that you have purchased the item in error.)
Jeżeli ktoś może mi wytłumaczyć, czy dobrze rozumuję, gość chce uniknąć prowizji za sprzedaż cross trainera robiąc cancellation?
Dziękuję
A
dwa tygodnie temu kupiłem cross trainer na ebayu (buy it now).W czasie transakcji gość zmienił cenę z 60 na 70 funtów. Napisałem do niego, że chcę kupić, ale cena była wcześniej inna.On na to, że 60 jest ok.
Wygrałem aukcję, odebrałem sprzęt, zapłaciłem mu 60 funtów wystawiłem pozytywa (on nie wystawił mi komentarza), a dzisiaj po dwóch tygodniach dostaję maila od niego( Just to let you know I have requested to cancel the transaction on the crosstrainer so I can remove it from ebay and get a final selling fee. You should receive a message from ebay asking you to accept.)
Oto email od ebay: (Reason for request to cancel the transaction: The seller says that you have purchased the item in error.)
Jeżeli ktoś może mi wytłumaczyć, czy dobrze rozumuję, gość chce uniknąć prowizji za sprzedaż cross trainera robiąc cancellation?
Dziękuję
A
-
- chmiel
- Rozeznany
- Reputation point: 13
0
Napisane by sandru$ » 20 Jun 2013, 21:20 Re: Transakcja na ebayu
Tak dobrze rozumujesz wiekszosc ludzi tak robi ale przewaznie pisza o tym wczesniej.
-
- sandru$
- Rozeznany
- Reputation point: 20
3
Napisane by bongorno » 21 Jun 2013, 13:13 Re: Transakcja na ebayu
No dokladnie tak kombinuja, dales mu juz pozytywa wiec raczej nic juz nie wskóra
-
- bongorno
- Rozeznany
- Reputation point: 30
0
Napisane by Fok@ » 21 Jun 2013, 20:13 Re: Transakcja na ebayu
No skoro pozytywny feedback to jak mozna podac powód ze kupiles/as przez pomylke. Czy w takim wypadku ebay obciąży ciebie za wystawienie aukcji?
sent from galaxy note 2
sent from galaxy note 2
-
- Fok@
- Rozeznany
- Reputation point: 29
3
Napisane by xerdox » 21 Jun 2013, 20:22 Re: Transakcja na ebayu
poprostu odpisz do ebay ze nie wiesz o co mu chodzi... Kiedys znajomy zgodzil sie tak samo tyle ze potwierdzil ze kupil przez pomylke na koncu zostal obciazony kosztami.
-
- xerdox
- Rozeznany
- Reputation point: 5
3
Napisane by chmiel » 21 Jun 2013, 20:27 Re: Transakcja na ebayu
Dzięki za Wasze odpowiedzi,
tak też myślałem, wolałem jednak zasięgnąć opinii innych osób.
tak też myślałem, wolałem jednak zasięgnąć opinii innych osób.
-
- chmiel
- Rozeznany
- Reputation point: 13
0
Napisane by mirek_bham » 22 Jun 2013, 21:31 Re: Transakcja na ebayu
Cześć.sorry że nie w temacie ale może ktoś miał już taki przypadek . Przesyłkę wysłałem first class ale gościu pisze mi że nic nie otrzymał .Potwierdzenie z poczty mam . Co z tym fantem zrobić?dzieki za podpowiedzi.
-
- mirek_bham
- Przyczajony
- Reputation point: 0
0
Napisane by sandru$ » 23 Jun 2013, 06:04 Re: Transakcja na ebayu
Czesc mirek_bham,
Jakie potwierdzenie? zwykly rachunek czy wyslales to potwierdzonym listem za podpisem to jest wazne.
Jak zwykly rachunek z poczty to nic nie wskurasz bedziesz musial oddac kase jak za podpisem to dzwon na infolinie post office i pytaj gdzie Twoja przesylka.
Jakie potwierdzenie? zwykly rachunek czy wyslales to potwierdzonym listem za podpisem to jest wazne.
Jak zwykly rachunek z poczty to nic nie wskurasz bedziesz musial oddac kase jak za podpisem to dzwon na infolinie post office i pytaj gdzie Twoja przesylka.
-
- sandru$
- Rozeznany
- Reputation point: 20
0
Napisane by bongorno » 24 Jun 2013, 14:55 Re: Transakcja na ebayu
Niech zapyta sąsiadów , bo tym leniom nie chce się drugi raz jezdzić i często po sasiedzku paczki zostawiaja . First class z tego co pamiętam jest za potwierdzeniem odbioru. Wejdz na stronę royal mail i sprawdz status przesyłki.
-
- bongorno
- Rozeznany
- Reputation point: 30
0
Napisane by mirek_bham » 24 Jun 2013, 18:53 Re: Transakcja na ebayu
Dzięki za pomoc case wróciłem gościowi przesyłke straciłem temat zakończony.
-
- mirek_bham
- Przyczajony
- Reputation point: 0
0
Napisane by agg » 27 Jun 2013, 13:04 Re: Transakcja na ebayu
chmiel wrote:Wygrałem aukcję, odebrałem sprzęt, zapłaciłem mu 60 funtów wystawiłem pozytywa (on nie wystawił mi komentarza), a dzisiaj po dwóch tygodniach dostaję maila od niego( Just to let you know I have requested to cancel the transaction on the crosstrainer so I can remove it from ebay and get a final selling fee. You should receive a message from ebay asking you to accept.)
gosciu chce anulowac aukcje ,a by nie placic final fees. proste jak drut.
masz sprzet, wiec co sie przejmujesz.
Dodano: -- 27 cze 2013, o 13:06 --
bongorno wrote:First class z tego co pamiętam jest za potwierdzeniem odbioru.
nie jest. musi byc wyslany "signed for" tzw. polecony.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
0
11 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Jak wycofać swój przedmiot z aukcjii na ebayu.
by malaroksi in SZUKAM INFORMACJI - 6 Replies
13783 Views -
by pigggy
on 23 Feb 2010, 12:43
-
Jak wycofać swój przedmiot z aukcjii na ebayu.
-
-
Zamówiłam płaszcz na ebayu
by Ivoneczka23 in HYDE PARK - 6 Replies
11534 Views -
by VA
on 6 May 2012, 00:26
-
Zamówiłam płaszcz na ebayu
-
-
zakupy na ebayU