Tv licensing
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
witam wszystkich :) moje pytanie związane jest z tv licensing w uk, a dokładnie czy nie korzystając z telewizjii..ba...w ogóle nie posiadając tv w mieszkaniu też trzeba tą licencję opłacić :?: na czym to polega :?:
-

-
agnes2126
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
Nie cze ba płaci.
Chyba ze oglądasz telewizje na komputerze,telefonie to wtedy cza już płacić.
Ty masz linka z regulaminem
http://www.tvlicensing.co.uk/check/view ... mc_id=r001 http://www.tvlicensing.co.uk/languages/LANG3/
-

-
piopaw
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 5
jesli nie masz tv ani karty telewizyjnej to placic nei musisz ale dla swietego spokoju zglaszasz to w obsludze podpisujesz papiera z enie placisz bo nie ogladasz i jestes czysta
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 40
Dokładnie, nawet, jeżeli nie posiadasz TV a masz smartfona, komputer jakiegokolwiek rodzaju, tablet oraz możliwość odbioru telewizji i radia, musisz za licencję płacić. Piszesz posty na forum, więc na pewno korzystasz z jakiegoś bardziej "zaawansowanego" urządzenia, wniosek: MUSISZ opłacić full licencję. Jak zapewne wiesz, działa to tak jak w Polsce, na adres, nie na osobę ani konkretne urządzenie. I uwierz, tutaj ktoś to kontroluje :) Pozdrawiam
-

-
Marian_Pe
- Przyczajony
-
-
Radia nie dotyczy.
Tylko programy telewizyjne .
-

-
piopaw
- Rozeznany
-
-
Exception: If you only watch catch-up services online, then you don’t need a licence. For example, you don’t need one to use BBC iPlayer, or ITV player, to catch up on programmes after they have been shown on TV.
jak nie masz w domu telewizora to nie trzeba miec licencji chyba ze ogladasz online przez internet czego nikt nie jest w stanie Ci udowodnic, wszystko na temat.
http://www.tvlicensing.co.uk/check-if-y ... line-top8/
-

-
xerdox
- Rozeznany
-
-
Witam, tv license przestałem opłacać pół roku temu, po prostu zlikwidowałem direct debit z konta, nie oglądam tv toteż uznałem że ta opłata mnie nie dotyczy (w domu mam telewizor, ale używam go jako dodatkowego monitora do laptopa, ewentualnie podłączony jest do konsoli), potem, około 2 m-cy temu przyszedł kontroler z tv license sprawdzić dlaczego "nagle" przestałem płacić, powiedziałem że nie oglądam telewizji a telewizor nie jest podłączony do żadnej anteny, stwierdził że jest ok i nic nie muszę płacić 8)
-

-
Matthyde
- Początkujący
-
-
dokładnie. tv license tylko i wyłącznie płacisz jeśli odbierasz przekaz na żywo w postaci audiowizualnej formy. niezależnie czy na konsoli, komputerze za pomocą karty tv (tunera telewizyjnego ) czy na telewizorze lub smartfonie. jeśli masz telewizor ale tylko na nim oglądasz filmy z płyty , youtube czy takich serwisów jak kinomaniak to nie musisz płacić. warto to zgłosić nawet przez stronę internetowa i jeśli będą podejrzenia to przychodzi kontroler . zazwyczaj tylko wklepuje sobie w system że wszystko się zgadza wraz z naszym oświadczeniem.
-

-
edmun
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 48
Return to SZUKAM INFORMACJI