Pytanie odnosnie NIN i home office
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Znajomy niedlugo przylatuje i sie zastanawiam. Co musi wyrobic aby tu pracowac. Ktos mi gdzies mowi ze home office jest juz nie potrzebne ale czy to prawda. I co trzeba zrobc aby wyrobic NIN (chodzi mi o dokumenty jakie sa potrzebne)- nie ma paszportu tylko dowod osobisty i czy koniecznie trzeba go wyrabiac jezeli pracowal juz w PL i NL. Z gory dziekuje za wszelkie info.
-

-
marzencia2333
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 8
Jeżeli o home office jest już nie potrzebny,co do NIN na pewno trzeba będzie się telefonicznie umówić na spotkanie.Co potrzeba ja kilka lat temu miałem tylko dowód plus list polecający z agencji który to potwierdzał mój adres i to wszystko.Ale słyszałem że można zacząć pracę i w miedzy czasie wyrobić NIN.
-

-
Darwas
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 58
Można pracować nie mając NIN przez miesiąc - w tym czasie spokojnie można go wyrobić(trwa to ok.3 tyg)
-

-
Malgosia.pl
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
Zgadza sie, home office nie jest juz wymagany. Ja wyrabialam sobie NIN w listopadzie. Najpierw telefonicznie trzeba sie umowic, oni wyznaczaja date spotkania. Wystarczy zabrac ze soba dokument tozsamosci i list potwierdzajacy adres. Ja akurat wzielam ten list, ktory sami mi przyslali, przypominajac o spotkaniu :) Na NIN czekalam jakies 2 tyg.
-

-
stillinback
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 13
-

-
marzencia2333
- Stały Bywalec
-