Pytanie odnosnie NIN i home office

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 21 Feb 2013, 11:11 Pytanie odnosnie NIN i home office

Znajomy niedlugo przylatuje i sie zastanawiam. Co musi wyrobic aby tu pracowac. Ktos mi gdzies mowi ze home office jest juz nie potrzebne ale czy to prawda. I co trzeba zrobc aby wyrobic NIN (chodzi mi o dokumenty jakie sa potrzebne)- nie ma paszportu tylko dowod osobisty i czy koniecznie trzeba go wyrabiac jezeli pracowal juz w PL i NL. Z gory dziekuje za wszelkie info.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

MalePostNapisane by Darwas » 21 Feb 2013, 11:18 Re: Pytanie odnosnie NIN i home office

Jeżeli o home office jest już nie potrzebny,co do NIN na pewno trzeba będzie się telefonicznie umówić na spotkanie.Co potrzeba ja kilka lat temu miałem tylko dowód plus list polecający z agencji który to potwierdzał mój adres i to wszystko.Ale słyszałem że można zacząć pracę i w miedzy czasie wyrobić NIN.
Darwas
Zadomowiony

Reputation point: 58
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by Malgosia.pl » 21 Feb 2013, 12:48 Re: Pytanie odnosnie NIN i home office

Można pracować nie mając NIN przez miesiąc - w tym czasie spokojnie można go wyrobić(trwa to ok.3 tyg)

Malgosia.pl
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by stillinback » 21 Feb 2013, 16:12 Re: Pytanie odnosnie NIN i home office

Zgadza sie, home office nie jest juz wymagany. Ja wyrabialam sobie NIN w listopadzie. Najpierw telefonicznie trzeba sie umowic, oni wyznaczaja date spotkania. Wystarczy zabrac ze soba dokument tozsamosci i list potwierdzajacy adres. Ja akurat wzielam ten list, ktory sami mi przyslali, przypominajac o spotkaniu :) Na NIN czekalam jakies 2 tyg.
stillinback
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 21 Feb 2013, 17:14 Re: Pytanie odnosnie NIN i home office

Dziekje za informacje :)
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI