Rozliczenie podatkowe ze sprzedaży mieszkania w PL

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MalePostNapisane by klak » 23 Jan 2013, 18:11 Rozliczenie podatkowe ze sprzedaży mieszkania w PL

Witam,w 2011 sprzedałam mieszkanie w Pl,pieniądze przeznaczyłam na wkład własny w zakup mieszkania tutaj.Niestety US w Pl nie może określić czy obejmie mnie ulga podatkowa bez całej dokumentacji.Dlatego zastanawiam się czy nie mogę rozliczyć się z tego w Anglii,co było by znacznie prostsze niż tłumaczenie wszystkich dokumentów na j polski i osobiste stawianie sie w US.Może ktoś z Was wie czy mogę sie rozliczyć w UK?Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

klak
Przyczajony

Reputation point: 1
Neutralny
0

Oooo dzieki za założenie tematu. Będe obserwował uwaznie.

Pozdrawiam
P-C
Stały Bywalec

Reputation point: 61
Poczciwy
0

Dzwonilam do polskiej informacji podatkowej i niestety podatek trzeba zapłacic w Polsce a w Anglii zgłosic fakt sprzedazy zeby uniknąć problemów.Z ulgą podatkową nie jest łatwo jeśli zaznaczamy na zeznaniu ze spozytkujemy pieniadze na cele mieszkaniowe w ciagu 2 lat.Ponieważ systemy podatkowe obu państw róznią się,nie wiadomo nawet czy wkład wlasny wliczą w wydatek mieszkaniowy.Ech,absurdy! jeśli ktoś jest zainteresowany tematem moge podać więcej informacji.

klak
Przyczajony

Reputation point: 1
Neutralny
1

Ja rowniez jestem zainteresowany tematem, gdyz w przyszlosci bedzie mnie to dotyczylo.
Tak wiec wszystkie informacje beda mile widziane.
A tak wogole to ile podatku trzeba zaplacic od sprzedanej nieruchomosci w Polsce?

mizartius
Raczkujący

Reputation point: 6
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to FINANSE