Grozba zwolnienia z pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 8 Jan 2013, 17:40 Re: Grozba zwolnienia z pracy

Znaczy nie wiem jak to się nazywa, nie koniecznie upomnienie, ale w Absency policy takie terminy mamy. Chodzi o nieobecność "chorobową" bez zwolnienia - na telefon/żądanie. Jeśli masz normalne zwolnienie od lekarza, to jest to normalnie traktowane. Możesz chorować "do bólu" :P
W ciągu roku możesz nie przyjść do pracy z powodu złego samopoczucia dwukrotnie, a nieobecność nie może być dłuższa niż chyba 7 dni. Czyli nie możesz wziąć 7x 1 dzień (za dużo okazji), ale możesz wziąć np. 1x 7 dni, lub 1+6, 2+5 itd. Trzecia nieobecność jak pisałem kosztuje naganę, a 4ta wylot.
Oczywiście zawsze trzeba dzwonić. Nie powiadomienie traktowane jest jako ciężkie naruszenie dyscypliny pracy.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by xerdox » 9 Jan 2013, 07:16 Re: Grozba zwolnienia z pracy

kurde ciesze sie ze pracuje w normalnej firmie. U mnie musze zadzwonic maksymalnie godzine po rozpoczeciu ze mnie nie bedzie. Jakos nigdy nie widzialem zeby sie do kogos przyczepili ze za czesto nie przychodzi. Znajomy w zeszlym roku nie przyszedl 14 dni i dalej pracuje. Ale niestety praca przez agencje daje w kosc. Z taka agencja w ktorej pracujesz 2 warninngi za to samo szukal bym nowej pracy.

xerdox
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA