szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by S_T_E_F_F » 28 Nov 2012, 22:48 Re: szukam pracy

Witam wszystkich mam na imię Rafał mam 26 lat i pilnie poszukuje pracy.Posiadam prawo jazdy kat.B,Uprawnienia na wózki widłowe(Odświerzane już w UK,(CB)),Własny środek transportu.Podejmę się każdej pracy w pobliżu/niedaleko Birmingham/Eringdton. Bardzo proszę o odpowiedź gdyby ktoś miał jakieś namiary na jakąkolwiek pracę. Z góry dziękuję
Email:s.t.e.f.f@wp.pl
GG:4879044

Ps:Dodam iż w agencjach bez problemu się dogaduje,i mnie rejestrują.Jak na razie nic mi żadna nie zaoferowała na dzień dzisiejszy.Jeśli coś mają to naprawdę daleko od miejsca zamieszkania.
S_T_E_F_F
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bawa31 » 30 Nov 2012, 07:40 Re: szukam pracy

Witam, szukam pracy dla kierowcy kat. B, C+E - niestety na razie bez angielskiego prawa jazdy i tacho. Jest także wykwalifikowanym i doświadczonym blacharzem - lakiernikiem. Zna się także na budowlance, bo pracował w tym charakterze w PL. Może w sumie na początek podjęć każdą pracę - angielski dość słaby niestety, ale szybko się uczy. Może ktoś zna agencję lub firmę, która mogłaby go zatrudnić. Z góry dziękuję forumowiczom za każdą informację. Informacje proszę kierować na priv.

bawa31
Stały Bywalec

Reputation point: 35
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Szelest » 1 Dec 2012, 08:29 Re: szukam pracy

01212465996 numer do agencji fusion. Jesli poprosicie Adriana do telefonu to moze zaproponuje wam prace na 4 miesiace. Nie trzeba znac jezyka angielskiego. Ta praca jest na farmie i pracodowca gwarantuje zakweterowanie. Mam nadzieje ze komus to sie przyda.
Szelest
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Michigan » 3 Dec 2012, 19:43 Re: szukam pracy

Ja w pełni popieram Agg jeśli chodzi o ostrość wypowiedzi. Wiem że w PL bywa ciężko jak cholera i ludzie łapią się brzytwy żeby stamtąd uciec, jednak cytuję Agg:

"mowimy tu o pracy. pracy w anglii, obcowaniu z ludzmi roznych kultur, ktorzy nauczyli mowic sie po angilesku w celu komunikacji"

Jeżeli ktoś nie zdaje sobie sprawy że w obcym kraju to "przyjeżdżający" musi się dostosować, to niech lepiej zostanie w domu, naprawdę.
Zresztą sam do niedawna latałem po agencjach i wiem jak patrzą na ludzi bez języka (nie ważne czy siedzi za biurkiem Polka czy nie) ... druga sprawa to że żeby dostać pracę przez agencję w tej chwili, musi chociaż komunikatywny angielski posiadać z racji zasad Health & Safety. Kilka razy spotkałem się z tym, że nie zarejestrowali kobiety bo "ani be, ani me".

Nie czepiajcie się dziewczyny że wali prosto z mostu, jeśli mówi prawdę.
Zresztą nie jeden z was tu siedzi już kilka (czasem kilkanaście lat) i sami widzicie, że z fajnej do zarobków Anglii, zrobiła się lekka że tak powiem kaszana (chociaż dalej jest 300x lepiej niż w PL).

Na koniec powiem, że język angielski jest chyba najprostszym językiem na świecie, i żeby poznać jego podstawy (a tylko tyle się tu czasem wymaga) - wystarczy jedynie naprawdę tego CHCIEĆ.

Michigan
Początkujący

Reputation point: 5
Neutralny
4

FemalePostNapisane by *Gdynianka* » 19 Dec 2012, 18:29 Re: szukam pracy

Witam forumowiczów.
Ja również poszukuję pracy i mam zamiar dokładnie przeanalizować ten wątek gdyż widzę tu wiele przydatnych informacji. Dobrze że są w sieci takie miejsca jak to.

Pozdrawiam, M.
*Gdynianka*
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Alzak » 2 Jan 2013, 18:39 Re: szukam pracy

Witam

Szukam pracy dla kuzyna dopiero co postawil noge na Angielskiej ziemi wiec ze zrozumieniem lokalnego akcentu narazie jest problem... Chlopak jest pracowity takze nie bedzie zadnej lipy jezeli z kogokolwiek rekomendacji dostalby prace, co do lokalizacji miejsca pracy to raczej dojazd nie stanowi wiekszego problemu, jezeli ktos cos slyszal o wolnej posadzie to prosze o PM.

Pozdrawiam

Alzak
Zadomowiony

Reputation point: 55
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by gumisiaczek » 4 Jan 2013, 00:28 Re: szukam pracy

hej!
mam 18 lat, tez szukam pracy!
ktos pomoze co i jak dalej ?

gumisiaczek
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by espeioes » 5 Jan 2013, 10:38 Re: szukam pracy

gumisiaczek, wydrukuj sobie ok. 50 cv ( na jeden dzień powinno wystarczyć) i poroznoś po miejscach, w których chciałabyś pracować. najprostszy sposób. jeśli przypadniesz komuś do gustu możliwe, że dostaniesz szansę na pracę 'od zaraz'. ;)

espeioes
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by gumisiaczek » 5 Jan 2013, 12:10 Re: szukam pracy

Probowalam. Ale 90% powiedzieli zeby aplikowac sie online...

gumisiaczek
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Michigan » 5 Jan 2013, 14:36 Re: szukam pracy

Bo teraz są czasy pieprzonych korporacyjnych procedur, gdzie nie liczy się tak bardzo prezencja, kultura osobista i chęć do pracy a jedynie kursy i dziesiątki przepracowanych lat w CV. Wtedy nie muszą odpowiadać w twarz, tylko się po prostu nie odzywają.
Czasem mam wrażenie że urodziłem się nie w tym wieku co trzeba :|

Michigan
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by gumisiaczek » 5 Jan 2013, 15:35 Re: szukam pracy

Dokladnie. Ale jak mlodzi ludzie maja miec experience jak prscy dostac nie moga?!

gumisiaczek
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by *Gdynianka* » 5 Jan 2013, 15:36 Re: szukam pracy

A jaki wiek byłby odpowiedniejszy? :)
*Gdynianka*
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by gumisiaczek » 5 Jan 2013, 15:54 Re: szukam pracy

najlepiej to jak najmlodsza osoba z zajebistym doswiadczeniem.
teraz chca placic malo, ale zeby pracownicy najlepiej charowali jak woly.

gumisiaczek
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by *Gdynianka* » 5 Jan 2013, 18:06 Re: szukam pracy

gumisiaczek wrote:najlepiej to jak najmlodsza osoba z zajebistym doswiadczeniem.
teraz chca placic malo, ale zeby pracownicy najlepiej charowali jak woly.

Obawiam się że jest to tendencja która powtarza się we wszystkich krajach...
*Gdynianka*
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Michigan » 5 Jan 2013, 21:59 Re: szukam pracy

Ja już jestem tym wszystkim zmęczony. Siedzimy tu z dziewczyną od 2ch miesięcy i nic poza pracami tymczasowymi się nie pokazuje. Angielski w stopniu dobrym w mowie i piśmie. Odwiedzamy JobCentre w ramach poszukiwań indywidualnych ogłoszeń, zapisani jesteśmy do chyba 6 agencji już w tej chwili i nadal telefon milczy. W następnym tygodniu odwiedzę ostatnie 3, w tym mam plan jechać na West Brom. Ewentualnie przejdę się jeszcze po centrum i poroznoszę CV. Jak to nie wypali to chyba bilet do PL tylko zostanie... :/

Michigan
Początkujący

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA