Sptokanie ws NIN

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by Hunteros30 » 27 Oct 2012, 21:23 Re: Sptokanie ws NIN

Job centre ma rejonizację. bywa tak że gdy się dzwoni to potrafią nawet przekierować do bliższej Ci lokalizacji i nie koniecznie musi to być duże miasto. Co do NIN to masz nadany i jedyne po co jedziesz to przedstawić się i uzupełnić dane w ich bazie danych. Pytania typu, gdzie mieszkasz, gdzie pracujesz i czy na długo bla bla bla. Nic wielkiego. Dobrze mieć jakieś potwierdzenie adresu i ewentualnie list od pracodawcy jeśli się jest zatrudnionym lub "selfem". Serdecznie pozdrawiam
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

MalePostNapisane by xxxx30 » 28 Oct 2012, 03:47 Re: Sptokanie ws NIN

bongorno wrote:becciaa, nie przejmuj się , też jeszcze niedawno się o wszystko pytał ale po pół roku już niego kozak ze ho ho :)))))) ,a tobie xxxx30 radzę odpuść sobie komentarze typu pytanie na poziomie 10 latki....................

W czyms jest problem? Bo nie rozumiem zagadnienia do konca? Pytanie bylo i odpowiedz byla. To ze pol roku temu pytalem sie o rzeczy ktorych nie wiedzialem uniemozliwia mi odpowiedz na pytanie i wyrazenie swojej opinii? W koncu to forum a nie komunistyczna cenzura... Jakis problemik??
xxxx30
Rozeznany

Reputation point: 6
Neutralny
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 28 Oct 2012, 08:12 Re: Sptokanie ws NIN

Nie rozumiem stwierdzenia Komunistyczna cenzura.Po 1komuny w Polsce nie bylo.Po 2rozmowy kontrolowane to tylko tytul filmu wypaczajacy w znaczny sposob rzeczywistosc podobnie jak mis Bareji..koncze ten temat bo zaraz dojdzie do klotni.

Dodano: -- 28 paź 2012, 08:12 --

Nie rozumiem stwierdzenia Komunistyczna cenzura.Po 1komuny w Polsce nie bylo.Po 2rozmowy kontrolowane to tylko tytul filmu wypaczajacy w znaczny sposob rzeczywistosc podobnie jak mis Bareji..koncze ten temat bo zaraz dojdzie do klotni.
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

MalePostNapisane by bongorno » 28 Oct 2012, 13:48 Re: Sptokanie ws NIN

xxxx30, jak sam stwierdziłeś jakiś czas temu sam szukałeś informacji i dzięki temu ze ją otrzymałeś dziś możesz pomagać innym udzielając odpowiedzi . Tylko się zastanawiam do czego ci potrzebna ta ironia na końcu twojej wypowiedzi ? To tyle w temacie . Pozdrawiam wszystkich i miłej mimo wszystko niedzieli życzę.

bongorno
Rozeznany

Reputation point: 30
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by stillinback » 7 Nov 2012, 13:35 Re: Sptokanie ws NIN

Witajcie. Mam umowione spotkanie na 20ego listopada. Do Anglii przyjechalam pod koniec pazdziernika. Slyszalam, ze teraz jest latwiej o nadanie NIN, jesli chodzi o spotkanie. Ponoc nie trzeba potwierdzenia adresu juz, a tylko dwa dokumenty tozsamosci. Nie mam zadnych papierow z banku, nie pracuje, wiec nie mam jak im potwierdzic adresu zamieszkania. Czy ktos wie wiecej na ten temat?
stillinback
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

MalePostNapisane by mik247 » 8 Nov 2012, 11:37 Re: Sptokanie ws NIN

Nic sie nie przejmuj,weź dwa dowody tożsamości no i list który ci przysłali na temat spotkania,moja kumpela ostatnio była bez potwierdzenia adresu i dostała,po prostu mówisz jak jest,przyjechales nie dawno i jeszcze nie masz nic na siebie i tyle!
mik247
Raczkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by stillinback » 8 Nov 2012, 15:33 Re: Sptokanie ws NIN

Dzieki bardzo za odp! Tylko jeszcze zadnego listu nie dostalam hmmm... co prawda dzwonilam 1 listopada, zeby sie umowic, to dopiero minal tydzien, ale na pewno dojdzie :) Dzieki raz jeszcze
stillinback
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 8 Nov 2012, 17:55 Re: Sptokanie ws NIN

Wyślij sama do siebie jakiś list :) Niektórym wystarczy koperta z adresem, Twoim nazwiskiem i pieczątką poczty. Oni chcą mieć pewność, że cokolwiek wyślą na Twój adres - to to dostaniesz. Czasami chcą jakichś rachunków, a czasami wystarczy taka koperta :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by stillinback » 19 Nov 2012, 21:27 Re: Sptokanie ws NIN

Jeszcze jedno mam pytanie ;) Nieco pozno, bo juz jutro mam spotkanie, ale moze ktos wie, jak dokladnie sie tam dostac? Jaki autobus dojezdza najblizej Summer Row?
stillinback
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by zabka » 19 Nov 2012, 23:04 Re: Sptokanie ws NIN

To zalezy z ktorej strony jedziesz. jesli od strony Smetchwick-u to jada tam: 89,87, 83, 81 wszystkie autobusy co do centrum jada. Mijasz Tesco i wysiadasz zaraz za salonem BMW, pierwszy przystanek i po lewej stronie przy samej rzece jest Job Centre Plus, Summer Row, Ladywood. A jesli jedziesz od Handsworth to 11-tka jadac, wysiadasz przy City Hospital (nie przegapisz tego bo to ogromny szpital) i idziesz kilka metrow na Dudley Road (to dosc ruchliwa ulica), bedziesz widzial stary Kosciol prawie na przeciwko szpitala no i z tamtad tymi autobusami co powyzej podalam tj, 89,87,83,81.

zabka
Przyczajony

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by stillinback » 20 Nov 2012, 17:55 Re: Sptokanie ws NIN

Dzieki piekne!! Teraz juz wiem ;) dopiero zajrzalam na neta, ale dalam rade. Trafilam na pieszo z centrum ;P ciezko , bo ciezko, ale doszlam. Jak dla kogos kto nie zna Birmingham to naprawde niezle mi poszlo ;)
Dzieki raz jeszcze:)
stillinback
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Natalia Ratka » 27 Nov 2012, 23:07 Re: Sptokanie ws NIN

Hej wszystkim chciałam się zapytać może ktoś z was się orientuje. Otóż posiadam numer nin ale wyszłam za mąż obiecnie nie pracuje . I teraz nie wiem czy automatycznie przechodzę na ubezpieczenie męża czy muszę to zgłosić i czy w ogóle mogę być na ubezpieczeniu męża w razie czego

Dodano: -- 27 lis 2012, 23:08 --

Hej wszystkim chciałam się zapytać może ktoś z was się orientuje. Otóż posiadam numer nin ale wyszłam za mąż obiecnie nie pracuje . I teraz nie wiem czy automatycznie przechodzę na ubezpieczenie męża czy muszę to zgłosić i czy w ogóle mogę być na ubezpieczeniu męża w razie czego
Natalia Ratka
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

Previous

Return to PRACA