Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Napisane by mepsi » 27 Oct 2012, 15:32 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Sam fakt ze otwieraja sklepy mnie drazni bo generalnie jest to osmieszajace dla polskiej mniejszosci. Wiadomo ze powodem iz tak sie dzieje jest fakt ze jest ich tu wiecej i sa tu dluzej i dlatego sa lepiej finansowo ustawieni co daje im mozliwosc do rozkrecenia biznesu. Gdyby to Polacy przyjechali tu 40 lat temu a oni 8 to my bysmy otwierali dla nich azjatyckie sklepy i bzykali im ci..a.
Generalnie nie wspieram tego procederu poprzez nie korzystanie z tych pseudo-polskich sklepow. Mieszkam na Erdington i jakos tego tu tyle nie widze w rejonie w ktorym bywam. Ze znanych mi sklepow: jeden na six-ways wiem ze jest polski, dwa na high street: "Janosik" i "Spichlerz", w miare nowo otwarte i z tego co wiem to sa polskie, Alisza wiem ze jest ci..a i tam nie kupuje, jest jeszcze jeden kolo six-ways na przeciwko stacji BP tam nigdy nie chodze bo mam nie podrodze ale ale nigdy tam ci..a nie widzialem.
-
- mepsi
- Rozeznany
- Reputation point: 8
Napisane by jaculski » 27 Oct 2012, 18:10 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
-
- jaculski
- Raczkujący
- Reputation point: 3
Napisane by qwertyuiop » 27 Oct 2012, 19:49 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
nawad wrote:wystapil konflikt zbrojny pomiedzy UK i RP
A wtedy Ty pierwszy wolasz "Rznac z karabinkow" wiadomo do kogo Kapitanie D.
-
- qwertyuiop
- Początkujący
- Reputation point: 2
Napisane by Dj T » 27 Oct 2012, 20:53 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Nawad bez urazy stary ale chyba najwyzsza pora zawijac sie do Polski:(Jezeli masz problem z symbolami narodowymi na sklepie uzywanym w celach komeryjnych - w dalszej czesci Tobie wyjasnie . Jeszcze jedno pytanie byles w wojsku?
Sluzylem naszemu krajowi 2 lata - skladalem przysiege , poswiecilem swoj czas i zdolnosci dla ojczyzny - czy zaluje ? nie stary to jeden z najlepszych czasow w moim zyciu :)Moj dziadek walczyl o wolnosc najpierw w Polsce a od 1941 tutaj w Anglii - na pytanie czy zalowal odpowiadal - nigdy !
Twoje pytanie odnosnie konfliktu UK vs PL - hipotetycznie do nikogo bym nie celowal uwierz mi na slowo ze zrobilbym wszystko pokojowo zeby pogodzic oba kraje .Jesli wybuchla by wojna miedzy Pl a niemcami , ruskimi , usa , lub kazdym innym panstwem - wierz mi na slowo pakuje sie i wracam walczyc .I znam paru kolesi ktorzy zrobili by dokladnie tak samo .
Wracajac do tematu rozwiazaniem jest omijaj te sklepy na ktorych widzisz symbole flagi - poprostu tam nie kupuj - na swiecie jest tak ze wiele nam sie nie podoba ale musimy to przebolec i zyc dalej.
AdamBoltryk wrote:Chcesz wiedzieć czym dla mnie jest patriotyzm?
Tym co robię, jak postępuję, jak pracuję, jak wykonuję swoje obowiązki gdziekolwiek pracuję, jak mnie oceniają inni na podstawie tego co robię i żeby w ich ustach stwierdzenie "on jest Polakiem" było docenieniem wypowiadanym z szacunkiem na który sam sobie zapracuję a nie określeniem pejoratywnym.
Adam podoba mi sie Twoja wypowiedz - szacunek .
Droga Ewelo - piszesz tutaj o paragrafach , rasizmie sianie nienawisci itd itp spytam tak czy Ty sie urodzilas wczoraj?????Czy naprawde jestes tak zaslepiona ze nie widzisz co sie dzieje na swiecie dzieki poprawnosci politycznej , islamizacji europy itd .Nie wiem czy mialas historie ale od zalania dziejow kazdy z nas byl inny i kazdy z narodowosci miala swoje ja ,swoje wartosci , swoje wyznaczniki i swoje widzimisie - i wlasnie to bylo czyms wyjatkowym w kazdej nacji - pojawila sie unia europejska pytanie do ciebie ile na ten temat wiesz?czy wiesz ze mamy konstytucje Unii , czy wiecie ze wedlug unijnego prawa nie ma juz Polskiej konstytucji ?ewela119 wrote:Tak sie zastanawiam czy ten post nie nadaje sie juz przypadkiem pod paragraf za wyglaszanie tresci rasistowskich i sianie nienawisci na tle roznic narodowosciowych czy jak to sie tam fachowo nazywa
no to dowalilas czyli wedlug NWO jak i globalizacji jestes za zmniejszeniem populacji ludzi? zjednaniem europy ze standardem chin? chipy sledzac?brak wolnosci slowa?brak swobod obywatelskich? no to gratuluje .pinsleepe wrote:Powinnismy budowac spoleczenstwo globalne a nie szukac pretekstow do segregacji. Proponuje takze chlodno spojrzec na historie Polski bez tego chrystusowego podtekstu
malaroksi wrote:Ja oczywiście nie będę bo jestem baba, ale mój facet który był zmuszony odbyć służbę wojskową wg prawa musi bronić ojczyzny a wg mnie spakowalibyśmy się i uciekli do innego bezpiecznego kraju, nie będę dzieci osieracać i chłopa wysyłać na śmierć z powodu bandy idiotów żądających większej władzy i próbującej ubić kolejny interes zabijając ludzi (wojna to przecież świetny interes) na szczęscie mamy największą ilość posłów ,senatorów itd. więc będzie miał kto walczyć
podobaja mi sie Twoje wypowiedzi widze ze jestes z jedna z nielicznych ktora wie o czym pisze:)
Wojan niestety to najlepszy interes a takze narzedzie - tylko ze ludzkosc stracila juz zdolnosc samooczyszczenia - gdyz niestety teraz w ruch poszly by czerwone guziczki co rownaloby sie wyginieciu w 99% ludzkosci. :(
-eMPe- wrote:A na Twoje pytanie o jakiś konflikt UK - RP, co byśmy zrobili? Zostalibyśmy internowani. Ryanairy i Wizzairy nie opuściłyby płyty lotniska, a busy z Sindbada skierowano by wprost do miejsc internowania - obozów pracy. Część Polaków może nie zauważyłaby różnicy w standardzie życia i pracy ;) A same obozy może przyczyniłyby się do większej integracji Polonii? Albo wręcz przeciwnie, zantagonizowałyby Polaków do siebie
masz racje stary kazdy z krajow ue ma wlasnie taki plan na wypadek konfliktu miedzy krajami czlonkowskimi .Smutne ale prawdziwe .
Na koniec tylko dodam ze wiekszosc Polakow niestety nie chce sie nawet zintegrowac i pomagac sobie na wzajem:( a jakby nie bylo wszyscy widza to w okolo i wyrabiaja sobie o nas zdanie.
Szkoda ze przy powazniejszych tematach pojawia sie tutaj tyle jadu ze odrazu wysylanie do lekarza itd itp wysmiewanie , brak zrozumienia - to smutne :(Znam parenascie osob ktore wlasnie przez to ze tutaj w miejscu gdzie powinnismy sie wspomagac ,wspierac sie nie wypowiadaja i nie wypowiedza a naprawde szkoda.
Nie mam zamiaru tutaj nikogo urazic - zachecam tylko do poczytania na wiekszosc tematow poruszonych tutaj i przemyslenie czy naprawde mimo roznic musimy sie dzielic zamiast laczyc??Czy nie lepiej zaczac wszystko od poczatku pokazac sobie i innym ze my tez potrafimy??Anyway jesli mimo tego ktos dalej jest urazony po prawej stronie w rogu jest czerwone pole przycisnij poczujesz sie lepiej. :wink:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie .
-
- Dj T
- Rozeznany
- Reputation point: 77
Napisane by pinsleepe » 28 Oct 2012, 10:13 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Dj T wrote:no to dowalilas czyli wedlug NWO jak i globalizacji jestes za zmniejszeniem populacji ludzi? zjednaniem europy ze standardem chin? chipy sledzac?brak wolnosci slowa?brak swobod obywatelskich? no to gratuluje .
Haha dobre. Nic takiego nie mialam na mysli a juz na pewno nie NWO... Przeludnienie to zupelnie inny temat (juz jest nas za duzo a za 8 lat bedzie nas juz 9 milardow).
Ehhh moze sie wyraze inaczej. Swiat sie zmienia. Migracja ludnosci jest o wiele latwiejsza niz na przyklad 100 lat temu. Spoleczenstwa zachodnie sa coraz bardziej przemieszane (Chiny, Indie, kraje afrykanskie). Postawy ksenofobiczne i nacjonalistyczne sa po prostu niebezpieczne i jak sam powiedziales:
Dj T wrote:Nie mam zamiaru tutaj nikogo urazic - zachecam tylko do poczytania na wiekszosc tematow poruszonych tutaj i przemyslenie czy naprawde mimo roznic musimy sie dzielic zamiast laczyc??
Dokladnie. Moim zdaniem nastepne polwiecze jest decydujace dla przetrwania ludzkosci. Mam tu na mysli postepy w dziedzinie AI. Kazdy kto jest na bierzaco z tym co computer scientists robia w laboratoriach zrozumie moja "paranoje". Ogolnie fascynujacy temat.
Takze Richard Dawkins nakrecil nowa serie "Sex, Death and the Meaning of Life", ktora mozna ogladac na 4OD. Gdzie rowniez pokazuje, ze wiekszosc podzialow sztucznie sobie stworzylismy.
Love and Peace DJ T.
-
- pinsleepe
- Rozeznany
- Reputation point: 7
Napisane by krisbrumm » 28 Oct 2012, 11:38 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Co znaczy dla was słowo patriotyzm?
co rozumiecie pod pojęciem słowa patriotyzm?
przewijają się tu teorie, że prawdziwy patriota zostaje w kraju; że nie emigruje.
Inni mają odmienne zdania.
To co tak naprawdę znaczy patriotyzm i na ile w waszym rozumieniu tego słowa jesteście patriotami?
-
- krisbrumm
- Stały Bywalec
- Reputation point: 75
Napisane by Dj T » 28 Oct 2012, 11:49 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Pinsleepe widze ze orjetujesz sie w temacie NWO i podobnych zagadnien?:)tym bardziej jest mi milo prowadzic z Toba rozmowe ...... ale ......
pinsleepe wrote: Przeludnienie to zupelnie inny temat (juz jest nas za duzo a za 8 lat bedzie nas juz 9 milardow).
w 2009 grupa niezaleznych naukowcow i normalnych kolesi przeprowadzila badania na temat zaludnienia, przeludnienia itp zalozyli ze na swiecie jest 10 miliardow wzieli pod uwage - standardy , powierzchnie potrzebna do zycia i mase innych rzeczy - zgadnij co im wyszlo????Zalozyli ze ich pomylka jest na poziomie do 41% .
Cala ludzkosc jest w stanie zamieszkac tylko i wylacznie w Australii gdzie kazdy bedzie mial dom , swoj ogrod , swoja przestrzen itd itp - jak znajde ten artykul to Tobie podesle .
Dlatego nie wierze w bajki typu przeludnienie , ocieplanie sie ziemi , i tysiace innych bajek ktorymi na codzien karmia spoleczenstwo:( najgorsze jest to ze 89% populacji w to wierzy i nic z tym nie zrobi bo liczy sie ja jako jednostka:(a to smutne:(
pinsleepe wrote:Ehhh moze sie wyraze inaczej. Swiat sie zmienia. Migracja ludnosci jest o wiele latwiejsza niz na przyklad 100 lat temu. Spoleczenstwa zachodnie sa coraz bardziej przemieszane (Chiny, Indie, kraje afrykanskie). Postawy ksenofobiczne i nacjonalistyczne sa po prostu niebezpieczne
Mozemy za to podziekowac NWO - widze ze orjetujesz sie w temacie wiec wiesz o co chodzi .
Co do postaw ksenofobicznych i nacjonalistycznych jak wczesniej napisalem
Dj T wrote:od zalania dziejow kazdy z nas byl inny i kazdy z narodowosci miala swoje ja ,swoje wartosci , swoje wyznaczniki i swoje widzimisie - i wlasnie to bylo czyms wyjatkowym w kazdej nacji
to bylo i zawsze bedzie - jestesmy inni i zawsze bedziemy to wlasnie kazdego z nas czyni wyjatkowym i niepowtarzalnym . Nie da sie zrobic np > Jestesmy europejczykami ktos mi mowi bo unia,bo zjednoczenie blablabla to kim bylismy przez ostatnie parenascie wiekow???kosmitami :mrgreen: :idea:
Tak samo teraz jak spojrzymy na sytuacje .NWO- funduja nam wyjscie z kryzysu , banki chca wrocic do prywatnych rak , pojawiaja sie kredyty , wzrosty gospodarcze w krajach w ktorych 6 miesiecy wstecz byl kryzys , miejsca pracy , obietnice po co????Dlatego ze nie udalo sie osiagnac zalozenia , dlatego ze ludzie zaczeli szukac co jest naprawde nie tak patrzec powyzej , uswiadamianie zaczyna przynosic korzysci , nie przewidzieli takiego obrotu sprawy :mrgreen:
pinsleepe wrote:Dokladnie. Moim zdaniem nastepne polwiecze jest decydujace dla przetrwania ludzkosci. Mam tu na mysli postepy w dziedzinie AI. Kazdy kto jest na bierzaco z tym co computer scientists robia w laboratoriach zrozumie moja "paranoje". Ogolnie fascynujacy temat.
Takze Richard Dawkins nakrecil nowa serie "Sex, Death and the Meaning of Life", ktora mozna ogladac na 4OD. Gdzie rowniez pokazuje, ze wiekszosc podzialow sztucznie sobie stworzylismy.
droga pinsleepe to nie paranoje :) to cala prawda - co nam szykuja w przyszlosci .
Np. Szczepionki , nowa choroba HIV i Swinska Grypa dzialaja za wolno ,nowy konflikt zbrojny ( choc nie wychodzi im tak jak chcieli tutaj mozemy pierwszy raz podziekowac Rosjanom ) ,kamery o rozdzielczosci do 30 megapixeli potrafiace namierzyc twarz czlowieka z odleglosci 1,5 km z dokladnoscia , chipy sledzace sa juz udoskanalane ,zaczyna sie polityka ograniczania wzrostu populacji na swiecie( max to 2 dzieci) na dodatek upadek wartosci moralnych jak i religijnych - i cala inna masa wystarczy o tym poczytac .
Sztuczne podzialy tak jak napisalas stworzylismy sami i jestesmy wiezniami tych podzialow - i zgadza sie to fascynujacy temat :)
and before extasy :mrgreen:pinsleepe wrote:Love and Peace DJ T.
a tak powaznie teraz - Always Love and Peace . Do momentu w ktorym nie bede zmuszony walczyc o swoje - wartosci ,wolnosc jak i prawa .
Przepraszam za offtopa :wink:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze milej niedzieli .
Dodano: -- 28 paź 2012, o 13:00 --
Do KrisBrumm
Dawniej patriotą nazywany był człowiek, który gotowy był oddać własne życie dla dobra swej ojczyzny. Osoba ta potrafiła zawsze walczyć o ojczyznę, za naród i za nie poświęcić swoje życie. Tym mianem również nazywały się, bądź nazywane były osoby, które wyemigrowały z Polski.\
Mamy wiele przykladow w naszej historii .
Dj T wrote:AdamBoltryk napisał(a):
Chcesz wiedzieć czym dla mnie jest patriotyzm?
Tym co robię, jak postępuję, jak pracuję, jak wykonuję swoje obowiązki gdziekolwiek pracuję, jak mnie oceniają inni na podstawie tego co robię i żeby w ich ustach stwierdzenie "on jest Polakiem" było docenieniem wypowiadanym z szacunkiem na który sam sobie zapracuję a nie określeniem pejoratywnym.
nie potrafilbym ujac tego lepiej niz AdamBoltryk ale czuje dokladnie tak samo .
Pozdrawiam serdecznie
-
- Dj T
- Rozeznany
- Reputation point: 77
Napisane by MariuszJ » 28 Oct 2012, 19:26 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
ewela119 wrote:A ja mam angielska flage na scianie w kuchni powieszona tylko po to zeby sobie nie uwalic sciany :P
Dawno się, tak nie uśmiałem bardzo szczerze wyznanie :D
-
- MariuszJ
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by nawad » 29 Oct 2012, 06:38 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Tak na marginesie, sluzbe wojskowa odbylem.
Zaskoczony jestem reakcja na sprawe hipotetycznego konfliktu zbrojnego. Jakos tak sami wyciagneliscie ta perelke ;).
Zrobie zdjecie konkretnego budynku z godlem i flaga. popatrzycie i ocenicie.
Bardzo fajnie definiujecie patriotyzm, podpisuje sie pod tym.
Pozdrawiam
-
- nawad
- Raczkujący
- Reputation point: 3
Napisane by Arek2 » 31 Oct 2012, 10:38 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Większość z nich traktuje takie użycie flagi jako oznajmienie, że sprzedaje polskie produkty, nic mniej nic więcej. Jak tak Cię to razi to wejdź i mu powiedz dlaczego uważasz, że to trochę nieodpowiednie i zasugeruj żeby flagę zastąpił dużym napisem "Polish food" i "Sprzedajemy polskie produkty". Dodaj, że część Polaków może czuć się tym urażonych i z tego powodu może bojkotować jego sklep. I tyle. Spełnisz swój patriotyczny obowiązek i zrobisz coś konstruktywnego w miejsce jakże tradycyjnego polskiego narzekactwa. Jak sam mówisz polonusy się tłoczą pod jego sklepem i nic im ta flaga nie przeszkadza więc pewnie mu to nawet nie przyszło do głowy. Kto wie, może nawet któryś Polak mu tą flagę sprawił za zniżkę na zakupy :)
A tak na marginesie to jeśli jest coś złego w samym wykorzystywaniu symboli narodowych dla robienia kasy to flaga i godło na sklepie prowadzonym przez Polaka nie jest o wiele lepsze od flagi i godła na sklepie kogokolwiek innego.
-
- Arek2
- Początkujący
- Reputation point: 6
Napisane by Guest » 20 Jul 2013, 18:31 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
Arek2 wrote: flaga i godło na sklepie prowadzonym przez Polaka nie jest o wiele lepsze od flagi i godła na sklepie kogokolwiek innego.
Ładnie powiedziane. Mam podobne odczucia.
-
- Guest
Napisane by testowy » 22 Jul 2013, 23:36 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
jakoś mnie wzięło na zabranie głosu,
i powiem tylko tyle,
Malaroksi, podpisuje się obydwoma rękoma pod tym co napisałaś,
nic dodać nic ująć,
lub... może jeszcze coś dodać,
ale to jeszcze nie dziś,
napiszę więcej innym razem w nowym topiku,
chcę zorganizować wyprawę do Arktyki śladami Polaka,
Polaka który służył w carskiej armi bo Polski wtedy nie było,
kiedy po I wojnie Polska powstała na nowo,
nie mógł wrócić i służyć Polsce...
nasza historia jest jaka jest,
mamy pretensje do wszystkich wokoło,
ale nie potrafimy się dogadać z sąsiadami,
i ciągle skaczemy sobie do oczu,
tylko dlatego,
że ktoś jest za bardzo lub za mało polski...
albo chrześcijański, wszak uważamy, że to to samo,
heh...
-
- testowy
- Zaangażowany
- Reputation point: 78
Napisane by Darwas » 23 Jul 2013, 10:15 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
-
- Darwas
- Zadomowiony
- Reputation point: 58
Napisane by edmun » 19 Aug 2013, 15:45 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
-
- edmun
- Stały Bywalec
- Reputation point: 48
Napisane by mepsi » 20 Aug 2013, 01:16 Re: Godlo i flaga Polski u kogos, kto nie pochodzi z Polski
edmun wrote:dla mnie troche wariacki temat. to jak na upartego siedzieć w Fiacie 125p, bo niemieckim autem jeździć nie będem!
a co ma piernik do wiatraka
-
- mepsi
- Rozeznany
- Reputation point: 8
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Hej,szukam kogos kto zdal SIA licence i jest ochroniarzem lu
by kentstreet in SZUKAM INFORMACJI - 0 Replies
4121 Views -
by kentstreet
on 15 Feb 2012, 00:28
-
Hej,szukam kogos kto zdal SIA licence i jest ochroniarzem lu
-
-
Realizacja czeku przez kogoś innego
by martaf5 in FINANSE - 8 Replies
17781 Views -
by martaf5
on 19 Apr 2013, 20:49
-
Realizacja czeku przez kogoś innego
-
-
W poszukiwaniu kogoś z kim mozna pogadać(przyjaciółka)
1, 2 by maciej93ja in STREFA UCZUĆ - 22 Replies
32436 Views -
by jacek1
on 6 Apr 2013, 23:01
-
W poszukiwaniu kogoś z kim mozna pogadać(przyjaciółka)
-
-
Web design etc, znacie kogoś
by testowy in SZUKAM INFORMACJI - 1 Replies
4509 Views -
by allertec
on 26 Oct 2013, 15:06
-
Web design etc, znacie kogoś