to tak: pierwszy paszport mamy na rok kolejny bedzie na 5, chyba ze juz sie posiada polski akt urodzenia i pesel. Dokumenty jakie potrzebujesz: akt urodzenia, dowody osobiste rodzicow. Za oplata otrzymalam paszport nie po 6 a po 3 tyg.
Hmm dlaczego 200f kosztowala mnie podroz:
2 x 10f wjazd do cenrum londnu
4.40 x 3h parking (takie ruchy maja ze nie wystarczy godzina a zeby paszport odebrac trzeba byc conajmniej godzine przed ambasada juz w kolejce ktora jest juz o 12.30 spora a odbior paszportow jest od 14-15.30)
50f paliwo na jedna podroz
no i za pierwszym razem wynajelam pana ktory nas zawiozl 120f(+wyzej wymienone 10f wjazd do strefy) bo olimpiada byla akurat wiec troche balam sie jechac no a poza tym nie wiedzialam jak moje malenstwo bedzie zachowywalo sie w tak dlugiej podrozy, pociag wtedy kosztowal 70f za osobe w jedna strone wiec wyszlo mnie taniej i wygodniej bo praktycznie pod same drzwi. Niestety zycza sobie zeby odbierac dokumenty osobiscie ciezko im wyslac i oszczedzic ludzia czasu i pieniedzy. No a swoja droga powinni chociaz raz w miesiacu przyjezdzac gdzies blizej zeby kazdy mial mozliwosc zalatwienia swoich spraw bez takiego obciazania budzetu a do londynu kawal drogi
Dodano: -- 1 paź 2012, 08:00 --viewtopic.php?f=3&t=11516&view=unread#unread