Tanie glosniki
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
10 posts
• Page 1 of 1
Napisane by Kamil723 » 22 Jul 2012, 23:08 Tanie glosniki
Witam
szukam jakiegos miejsca gdzie moglbym kupic jakies tanie kolumny wzmacniacz czy cos podobnego. oczywiscie moze byc uzywane.
jakies bazary? Targi? Cos takiego mialem w slough a tu nie moge znalesc
Zna ktos takie miejsca? Moze prowadzi jakies stoisko, sklep ;p
szukam jakiegos miejsca gdzie moglbym kupic jakies tanie kolumny wzmacniacz czy cos podobnego. oczywiscie moze byc uzywane.
jakies bazary? Targi? Cos takiego mialem w slough a tu nie moge znalesc
Zna ktos takie miejsca? Moze prowadzi jakies stoisko, sklep ;p
-
- Kamil723
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by Hunteros30 » 23 Jul 2012, 06:35 Re: Tanie glosniki
Jakieś 3 tyg temu widziałem wzmacniacz pioneer na car boot. Co do car boot ów poszukaj na forach.można różna rzeczy wyhaczyć. zależy gdzie mieszkasz i jak daleko chcesz po to jechać.Pozdrawiam
-
- Hunteros30
- Stały Bywalec
- Reputation point: 42
0
Napisane by madbrain » 23 Jul 2012, 08:10 Re: Tanie glosniki
Najlepiej szukac takich rzeczy na Ebayu tylko trzeba troszke cierpliwosci - mozna wyhaczyc niezle perelki. No i takie zakupy sa bezpieczniejsze bo nie kupujesz od anonimowego sprzedawcy kota w worku.
-
- madbrain
- Raczkujący
- Reputation point: 12
0
Napisane by Hunteros30 » 23 Jul 2012, 14:24 Re: Tanie glosniki
A I zapomniałem o stronce used walsall. lub used everywhere. Spróbuj tam bo ostatnio też tam sporo ofert widziałem. Pozdrawiam
-
- Hunteros30
- Stały Bywalec
- Reputation point: 42
0
Napisane by Gaba76 » 23 Jul 2012, 20:47 Re: Tanie glosniki
takiego rodzaju sprzet czesto bywa w sklepach z uzywanymi meblami, albo cash generatorach... mozesz tez sprawdzic na gumtree, ale tam jest o tyle gorzej, ze nie mozna ich wyprobowac
pozdrawiam :-)
pozdrawiam :-)
-
- Gaba76
- Stały Bywalec
- Reputation point: 49
0
Napisane by VA » 24 Jul 2012, 06:17 Re: Tanie glosniki
Możesz zawsze jeszcze spróbować sprzęt nowy z Richer Sounds.
Mają naprawdę dobre ceny, ale również sprzedają taniej sprzęt ex-display czy ex-service. Dodatkowo na sprzęt do Ł100 można wykupić pełną pięcioletnią gwarancję za Ł10 - w zeszłym tygodniu wymieniałem sprzęt, wszystko gładko i sprawnie.
Dodano: -- 24 lip 2012, o 06:20 --
P.s. Polecam kolumny Tannoy'a. Brytyjska produkcja, więc i można kupić je bardzo tanio, a i grają rewelacyjnie.
Mają naprawdę dobre ceny, ale również sprzedają taniej sprzęt ex-display czy ex-service. Dodatkowo na sprzęt do Ł100 można wykupić pełną pięcioletnią gwarancję za Ł10 - w zeszłym tygodniu wymieniałem sprzęt, wszystko gładko i sprawnie.
Dodano: -- 24 lip 2012, o 06:20 --
P.s. Polecam kolumny Tannoy'a. Brytyjska produkcja, więc i można kupić je bardzo tanio, a i grają rewelacyjnie.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
0
Napisane by jarocin » 28 Jul 2012, 21:51 Re: Tanie glosniki
VA, widziałem że robisz wzmacniacze lampowe, wiec pewnie jesteś w temacie.
czy do pokoju 4x3 metrów z płytami gipsowymi na ścianach, opłaca się inwestować w jakiś lepszy sprzęt.
czy do pokoju 4x3 metrów z płytami gipsowymi na ścianach, opłaca się inwestować w jakiś lepszy sprzęt.
-
- jarocin
- Rozeznany
- Reputation point: 22
0
Napisane by AdamBoltryk » 29 Jul 2012, 10:26 Re: Tanie glosniki
Wiem, że pytanie do VA, ale pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze.
Według mnie nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie.
Po 1sze.
Zależy co dla Ciebie znaczy pojęcie "lepszy sprzęt". Czy "techniksy/panasoniacze/soniacze/szarpy/hitaszi" i inne produkty tego typu, czy HiFi. A jeśli HiFi to czy dolna czy górna półka. Ostatnio widziałem kolumny za 12 000 funtów...
Po 2gie
Do czego szukasz sprzętu. Czy do muzy czy do wrażeń filmowych. Bo to jakoś twórcom sprzętu nie idzie w parze.
Po 3cie
Jakie dźwięki chcesz na tym odtwarzać.
Po 4te
Jaki masz słuch. Co trawisz, a czego nie tolerujesz
i takich pytań znajdzie się jeszcze trochę.
I jak widać - wielkość pokoju to tylko jeden z parametrów. I to nie ten najważniejszy.
Pozdrawiam
Według mnie nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie.
Po 1sze.
Zależy co dla Ciebie znaczy pojęcie "lepszy sprzęt". Czy "techniksy/panasoniacze/soniacze/szarpy/hitaszi" i inne produkty tego typu, czy HiFi. A jeśli HiFi to czy dolna czy górna półka. Ostatnio widziałem kolumny za 12 000 funtów...
Po 2gie
Do czego szukasz sprzętu. Czy do muzy czy do wrażeń filmowych. Bo to jakoś twórcom sprzętu nie idzie w parze.
Po 3cie
Jakie dźwięki chcesz na tym odtwarzać.
Po 4te
Jaki masz słuch. Co trawisz, a czego nie tolerujesz
i takich pytań znajdzie się jeszcze trochę.
I jak widać - wielkość pokoju to tylko jeden z parametrów. I to nie ten najważniejszy.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
0
Napisane by Darwas » 29 Jul 2012, 13:04 Re: Tanie glosniki
Polecam bardzo duży car boot nie daleko Dudley jestem co tydzień i masa elektroniki za grosze do kupienia.
-
- Darwas
- Zadomowiony
- Reputation point: 58
0
Napisane by VA » 29 Jul 2012, 19:59 Re: Tanie glosniki
jarocin, tak jak AdamBoltryk napisał odpowiedzi na to pytanie jest wiele. Jeżeli zależy Ci na dobrym odsłuchu, to zacznij od przygotowania pomieszczenia. Tutaj zawsze można dużo zdziałać niskim kosztem.
Nieco lepszy sprzęt nie zawsze oznacza subiektywne odczucie poprawy dźwięku, oraz nie każde ucho poprawę usłyszy. Przejście na "wyższą półkę" najczęściej jednak jest odczuwalne dla zwykłego zjadacza chleba.
Nieco lepszy sprzęt nie zawsze oznacza subiektywne odczucie poprawy dźwięku, oraz nie każde ucho poprawę usłyszy. Przejście na "wyższą półkę" najczęściej jednak jest odczuwalne dla zwykłego zjadacza chleba.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
0
10 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-