Eurotunel
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
witam
jechal ktos eurotunelem z lpg?
wiem ze jest zakaz, wie ktos dlaczego tak na marginesie?
-

-
zielas
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Dlatego ze to tunel. Jak odbierasz kartę wjazdową to pytają czy nie masz przypadkiem gazu . Kumpel ma założony wlew gazu koło wlewu benzyny pod klapką i smiga eurotunnelem , tylko kilka km przed przełącza na benzynę wiadomo inny zapach spalin. Inne ryzyko to to ze cię przetrzepią przed wjazdem to zobaczą ze masz butle i mogą cie nie wpuścić.
-

-
bongorno
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 30
chce wjechac bez gazu w butli. od 7 lat jezdze, nigdy nie zadano mi tego pytania.
-

-
zielas
- Początkujący
-
-
cisnienie nie ma nic do rzeczy, patrz fizyka klasa 5 podstawowki.
karawany moga miec do 92 litrow gazu w butlach, chyba mi nie powiesz ze takie zbiorniki sa bezpeczniejsze?
a po 3 napisalem ze nie bede mial gazu w zbiorniku...
-

-
zielas
- Początkujący
-
-
hehehehehe, tak ogolnie mowiac to nie pamietam w ktorej klasie to bylo ale zmiana cisnienia atmosferycznego tak malego rzedu jak w Eurotunelu nie ma zadnego wplywu na plyny w pojemnikach cisnieniowych.( bo zakaz musialby dotyczyc rowniez zapalniczek, dezodorantow itp...)
butle gazowe w camperach sa dopuszczone bo latwiej je sprawdzic czy nie ma wyciekow...
bo glownie ale nie tylko o to chodzi.
w przypadku nieszczelnosci w ukladzie lpg, gaz w warunkach tunelu nie rozproszy sie ale bedzie sie zbieral w tym samym miejscu - i tu wracamy do atmosfery w tunelu ;-)
a najwiekszym problemem jest to ze zarzad nigdy nie aplikowal o pozwolenie na transport dual-fuel cars , ale ze wzgledu na zmiane ilosci i popularnosci lpg wlasnie jest przeprowadzany risk assessment odnosnie lpg wiec moze niedlugo cos sie zmieni, natomiast na 100 % auta z lpg beda dodatkowo sprawdzane.
-

-
anirad
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 76
Return to SZUKAM INFORMACJI