Drukarnia w Wolverhampton.

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by radekk » 23 Oct 2011, 17:37 Drukarnia w Wolverhampton.

Proszę o wasze opinie na temat pracy w drukarni w Wolverhampton. Z góry dziękuje.

radekk
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by meee » 24 Oct 2011, 16:20 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

obóz pracy!!!!

meee
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Okrutnik » 24 Oct 2011, 17:39 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

a ty co radek drukarzem jestes ?
Okrutnik
Rozeznany

Reputation point: 29
Pokojowy
0

MalePostNapisane by t1t2t3 » 16 Mar 2012, 18:06 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Radzio, ale przez POLSKA AGENCJE chcesz tam pracowac?? ODRADZAM.

t1t2t3
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by RoCeS » 10 Apr 2012, 17:39 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Zapomnij o tej pracy, moich 2ch znajomych tam pracowało - jeden na maszynie, który dostawał przyzwoite pieniądze, natomiast drugi pracował właśnie w akordzie. Jak już ktoś wyżej napisał jest to obóz pracy, agencja, która rekrutowała ludzi zmieniła nazwę oraz swoją siedzibę po wielu incydentach zaistniałych w pracy. Z tego co się orientuję z wypłatami na czas nie było problemów, natomiast zdecydowanie gorzej wyglądała sprawa co do ich wysokości, a mianowicie, osoba która pracowała w akordzie otrzymała 90F wynagrodzenia za tydzień pracy, tj. 56h. Niestety nie znam szczegółów tej akcji ponieważ nie było czasu na ten temat rozmawiać kiedy się spotkaliśmy. Po tej żenującej sytuacji oboje podziękowali za współpracę z agencją. Oczywiście nie chcę nikogo z góry oceniać ponieważ mogło chodzić o inna agencję ale wiem, że takie rzeczy przydarzały się właśnie w drukarni, do której rekrutowała polska agencja. Z własnego doświadczenia powiem, że nie spotkałem jeszcze ani jednej polskiej agencji, którą można by z czystym sumieniem polecić. Niestety nasi rodacy (oczywiście nie wszyscy) potrafią być na tyle bezczelni żeby robić swoje "interesy" na nas samych. I taka jest szczera, bolesna prawda. Nie chcę nikogo zniechęcać do pójścia tam do pracy ale warto mieć uwagę na wszystko podczas rozmowy kwalifikacyjnej i oczywiście pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Pozdrawiam ciepło, niestety z objawami grypy :cry:

RoCeS
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 10 Apr 2012, 20:11 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

a ja odradzam. znam osoby ktore tam pracuja . agencja dostaje za kazdego pracownika na godzine najnizsza krajowa a ludzie dostaja pieniadze za to ile zrobia , "uciekniesz" z pracy bo np nic nie ma do roboty jest -50 £ z wyplaty , praca 12 h lub wiecej , za prace na maszynach za godzine jest 4,06 agencja sobie leci jak tylko moze . zdarza sie ze daja czeki bez pokrycia wiec idziesz do jednego goscia i on wymieni ci czek za to zabiera 20 funtow plus koncowke .pracujesz w halasie a nawet zatyczek w uszy nie daja, dostaniesz je dopiero jak bedzie kontrola

za zadne skarby nie poszlabym tam pracowac

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by chmiel » 16 May 2012, 18:09 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Witajcie,

właśnie jutro mam rozmowe o pracę w drukarni William Gibbons & Sons- stanowisko, praca na despatchu+ jazda Wózkiem.
Czy w wyżej wymienionych postach jest mowa o tej drukarni, czy o jakiejś innej, bo niechciałbym wpakować się w gó... , gdyż w poniedziałek mam kolejną rozmowę o pracę.

Dziękuję za info.

chmiel
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Czarna93 » 9 Jul 2012, 19:10 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Witam;-) Chcialabym sie dowiedziec gdzie jest ta drukarnia doklanie, lub przez jaka agecje mozna sie tam zalapac. Bylabym wdzieczna za odpowiedz ;-)
Czarna93
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by t1t2t3 » 9 Jul 2012, 19:45 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

adresu nie pamietam (spr sobie w google).. Tam pracujesz albo bezposrednio na kontrakt, albo przez POLSKA AGENCJE... (jest jeszcze rumunska agentura, ktora podlega pod polska, dostaja cos ok 2f na godz za prace na akordzie, ale to juz inna bajka, a raczej inny cyrk-nie wazne) polska agencja IGD, albo "biuro dla Polaka IGD" w necie jest wszystko:)

t1t2t3
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 9 Jul 2012, 23:29 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

William Gibbons & Sons Ltd.
Magazine & Catalogue Printer
P.O.Box 103
26 Planetary Road
Willenhall
West Midlands
WV13 3XT.

a przyjmuja w agencji igd nie polecam :)

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Czarna93 » 10 Jul 2012, 09:59 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Dzięki;-). No widze, ze tutaj malo kto poleca, ale jestem w takiej desperacji, ze znalesc jakakolwiek prace;-(
Czarna93
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Czarna93 » 10 Jul 2012, 10:13 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Jeszcze gdybys mogl mi powiedziec gdzie sie miesci ta agecja, bo nie moge znalesc;p
Czarna93
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Czarna93 » 10 Jul 2012, 10:15 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

Wiec jak lepiej? Isc bezposrednio czy przez agencje??
Czarna93
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by t1t2t3 » 10 Jul 2012, 16:44 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

TEORETYCZNIE najpierw pracuje sie przez agencje, a dopiero z czasem kontrakt (jak wszedzie).. ale w praktyce bywa roznie. Jesli znasz angielski bardzo dobrze i masz jakies tam doswiadczenie tu w Anglii, to uwazam ze logiczne jest to by sprobowac sil BEZPOSREDNIO. Polska agencja mysle ze i tak przyjmuje ludzi, tylko nie wiesz czy bedziesz pracowac na "maszynach" czy na akordzie. Tego nikt nie wie, po drugie nie wiem kim jestes itd... w "najlepszym" wypadku bedziesz pracowac (w polskiej agencji) po 12 godz dziennie, na telefon, za 4f.. w najgorszym-nie bede pisal bo moglbym sie NAPRAWDE rozpisac, i to baaaaardzo,...
nie wiem @Czarna93, ty chcesz te prace na wakacje? Na stale? Nie ma innych agencji?? skad jestes? w tej polskiej agencji dzieja sie takie rzeczy, w ktore ludzie nie wierza dopuki sami tam nie zaczna pracy.. sama widzisz, co ludzie pisza, chociaz i tak jest to wyogolnienie wszystkiego. Kazdy jest inny, kazdego moze spotkac cos innego w IGD. Kazdy tez ma moze inne oczekiwania...

t1t2t3
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Czarna93 » 10 Jul 2012, 19:09 Re: Drukarnia w Wolverhampton.

t1t2t3 nie wiem jak opisac swoja sytacje... przyjechalam tu na wakacje do pracy. Bylam w kilku agencjach i mam problem nawet z zarejestrowaniem sie, moj agielski jak narazie uwazam za komunikatywny, jestem swiezo po maturze wiec o jezyk sie zbytnio nie martwie. Najgorsze jest to ze jestem tu ponad miesiac i nic... Chodze po agencjach, ale albo rozne agecje maja rozne zasady albo nie wiem... Naprawde, jakakolwiek praca mi odpowiada... Bede tutaj jeszcze przez 3 miesiace i ni epogardzilabym niczym nawet na miesiac, a mieszkam obecnie w Wolverhampton.
Czarna93
Przyczajony

Neutralny
0

Next

Return to PRACA