Paszport
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam bardzo serdecznie!
Mam takie nietypowe pytanie, lece niedlugo do polski, robilem odprawe Ryanair i leci dziecko, urodzilo sie tutaj, paszport wydala ambasada w Londynie a w odprawie jest pytanie o miejsce wydania paszportu, czy jesli wpisalem United Kingdom to jest to blad? Takie dziwne mam pytanie ale nurtuje mnie to i czy w ogole oni to sprawdzaja?
Dajcie znac, czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
-

-
Msk7891
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Ja tez zawsze mialam taki dylemat,ale oni nigdy nie sprawdzaja.uk chyba jest poprawnie :D
-

-
kamix1234
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: 7
miejsce wydania paszportu to UK wiec nie wpisales nic zle...
-

-
Mean Girl
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -15
dobrze wpisałes ja tez tak wpisuje jak latam z małym
wpisuje Konsulat generalny Londyn ;)
Dodano: -- 6 cze 2012, o 08:34 --
w paszporcie jest wpisane miejsce wydania i ja mam konsul w londynie wiec nie moge wpisac ze w polsce bo mi dziecka nie przepuszcza bo bedzie niezgodnosc z dokumentem wpisuje sie stan faktyczny nawet jakby paszport pojechał do Mozambiku
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 40
Miejscem wydania jest Polska a nie UK.
-

-
kiki010
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 1
jak masz paszport z Polski to miejsce wydania i owszem jest Polska....ja mam paszport wydany w Edynburghu...i w Londynie...który o ile wiem nie lezy w POLSCE
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 40
Zgadza sie Ivoneczka23 ani Edynburg ani Londyn nie leza w polsce ale nie zapomnij ze ambasada polska w londynie jest placowka eksterytorialna i nalezy do polski.Wchodzac do niej wkraczasz na terytorium polskie i podlegasz polskiemu prawu!Paszport ktory posiada twoj syn jest polski i zrobiony zostal w polsce(wysylaja go do uk)!Chyba ze posiada on brytyjski paszport to wtedy sie zgadza ze wydany zostal w uk.Tak mi sie bynajmniej wydaje.Ja lecac z synem zawsze zaznaczam polske a nie uk.
-

-
kiki010
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 1
a ja zawsze zaznaczam stan faktyczny i zawsze było dobrze
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec