szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by just_ka » 26 May 2012, 14:16 Re: szukam pracy

może zbyt pozytywnie myślę ale rundka po agencjach pracy i ewentualnie polskich sklepach to jakaś praca się znajdzie. nawet sezonówka w truskawkach.
nie mam wyjścia bo w Polsce nic mnie nie czeka.
do tej pory byłam na 2 sezonówkach w UK i teraz to takie straszne nie jest.
just_ka
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Albiorix » 27 May 2012, 10:31 Re: szukam pracy

Resalistyczno-pesymistyczny czas poszukiwania to kilka miesięcy a nie rundka.
Albiorix
Stały Bywalec

Reputation point: 68
Poczciwy
0

MalePostNapisane by dodsonn » 30 May 2012, 19:29 Re: szukam pracy

w polskich sklepach u Azjatów moje 2 znajome się zwolniły bo szefowie chcieli czegoś więcej...

dodsonn
Początkujący

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by luolipolu » 1 Jun 2012, 23:52 Re: szukam pracy

Albiorix wrote:Resalistyczno-pesymistyczny czas poszukiwania to kilka miesięcy a nie rundka.

Rundka. Jeśli zna się język przynajmniej w stopniu komunikatywnym, to pracy za minimalną krajową jest w brud. Trzeba tylko pochodzić i podzwonić a nie czekać aż ktoś zadzwoni do nas.

luolipolu
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Albiorix » 2 Jun 2012, 00:35 Re: szukam pracy

Pewnie i tak może się udać, chociaż nie znam takiego przypadku. Widuję natomiast na codzień ludzi którzy szukają po kilka miesięcy - nie wiem czy za mało wysyłają CV czy czegoś im brakuje alboco). Ale nikomu bym nie doradzał przyjazdu z założeniem że coś znajdzie w 3 dni. Lepiej założyć że znajdzie się mniej więcej w 1-3 miesiące - wtedy po drugim tygodniu poszukiwań nie masz depresji, zaniżonej samooceny i pustej lodówki. Poza tym lepiej poszukać czegoś co nam odpowiada, jest w miarę zgodne z wykształceniem i ambicjami - niech będzie i za okolice minimalnej, ale żeby po roku mieć w CV jakieś doświadczenie - niż szukać w panice ze stoperem w ręku, wysłać 700 CV pierwszego dnia i lecieć do pierwszej roboty którą nam dadzą.
Albiorix
Stały Bywalec

Reputation point: 68
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by chalimala » 3 Jun 2012, 13:49 Re: szukam pracy

Albiorix, totalnie się z Tobą zgadzam. ja szukałam 3 miesiące roboty. na szczęście mój mąż jak przyleciał miał juz wszystko pochytane i nie było aż tak krytycznie. ale tak czy siak lepiej założyć jak kolega powyżej napisał niż się załamywać. zanim przyleciałam wszyscy, którzy mnie tu chcieli ściągnąć obiecywali złote góry, robote w dwa dni i cuda na kiju. zderzyłam się z rzeczywistością, znajomi okazali się świniami, które chciały na nas zarobić, wyprowadziliśmy sie od nich i teraz tylko dzięki sobie pracuje i jest coraz lepiej. trwało to dokładnie 3 miesiące. więc lepiej się zabezpieczyć finansowo, i szukać :) jeśli ktoś się urodził pod szczęśliwą gwiazdą to fajnie :) bo znajdzie pewnie szybciej :)
chalimala
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Paola90 » 3 Jun 2012, 18:45 Re: szukam pracy

Prace można znaleść dość łatwo, taką startową przynajmniej. Trzeba chcieć i maltretować agencje.
Paola90
Początkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by chalimala » 3 Jun 2012, 19:21 Re: szukam pracy

Paola90, uwierz mi nie siedziałam w domu użalając się nad sobą ;) może też w złym czasie przyjechałam :) może miałam mniej szczęścia :) nawet na ziemniaki nie chcieli :D teraz jest lepszy czas na znalezienie pracy więc życzę szybkiego znalezienia pracy :)
chalimala
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by opel10 » 3 Jun 2012, 21:04 Re: szukam pracy

kierowca ABC blacharz mechanik złota raczka znajomość komputera uczciwej pracy szuka moze macie jakies namiary jezyka brak :oops: :cry:

opel10
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by tmila » 5 Jun 2012, 23:13 Re: szukam pracy

Witam trzy dnie temu przyjechałam do Anglii, szukam pracy i mam pytanie jak wygląda rynek pracy w Birmingham? Szukam pracy na okres wakacji ( do końca września).

tmila
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by mepsi » 6 Jun 2012, 14:18 Re: szukam pracy

dodsonn wrote:w polskich sklepach u Azjatów moje 2 znajome się zwolniły bo szefowie chcieli czegoś więcej...

a ktore to sklepy jesli mozna wiedziec

mepsi
Rozeznany

Reputation point: 8
Neutralny
0

MalePostNapisane by eric27 » 9 Jun 2012, 17:54 Re: szukam pracy

opel10 wrote:kierowca ABC blacharz mechanik złota raczka znajomość komputera uczciwej pracy szuka moze macie jakies namiary jezyka brak :oops: :cry:

W polskim sklepie na Acoks Green widziałem ogłoszenie o pracy dla mechanika samochodowego.

Powodzonka :D

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny
0

MalePostNapisane by pabloski » 9 Jun 2012, 18:16 Re: szukam pracy

opel10 wrote:kierowca ABC blacharz mechanik złota raczka znajomość komputera uczciwej pracy szuka moze macie jakies namiary jezyka brak :oops: :cry:

inwalidom to naprawde ciezko cos znalezc! heh

pabloski
Raczkujący

Reputation point: 4
Neutralny
0

FemalePostNapisane by mkcafe » 13 Jun 2012, 17:35 Re: szukam pracy

Hejka! Myslimy z kumplami o zmianie miasta, bo w naszym wrony zawracają :D
Napiszcie proszę jak tam u was w Birmingham wygląda rynek pracy, czy jest szansa na bezproblemowe (szybkie) znalezienie zatrudnienia i jakie tam macie fabryki?.

mkcafe
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by akrupa2 » 13 Jun 2012, 19:26 Re: szukam pracy

w skrucie birmingham to najwiekszy chlew i najwieksza wiocha jaka tylko moze sie przydazyc,to miasto to skansens,rozwalajace sie stare opuszczone fabryki,do tego pogoda w kolko pada i trzeba w zimowej kurtce chodzic caly rok,ludzie co ja tutaj robie,omijac,moja dobra rada....miasto sinych i pernametnie opalonych.

akrupa2
Początkujący

Reputation point: -3
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA