Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by pc-part » 2 Apr 2012, 21:00 Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

Niedługo zawędruję do UK. posiadam pistolet hukowy (taki który robi bum bum, ale nie strzela nabojami, gazem ani niczym innym) po prostu straszak, tak zwany pistolet startowy/hukowy, jeśli będę chodził z takowym pistoletem po mieście wieczorami w celu samoobrony to muszę mieć na niego pozwolenie lub licencję ? i jak sprawa wygląda z przelotem samolotem, muszę mieć jakieś papiery na pistolet startowy? proszę o wyczerpujące wypowiedzi :)

pc-part
Początkujący

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ona79 » 2 Apr 2012, 21:56 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

Chodząc po ulicach ze straszakiem,nie będziesz się czuł jak idiota?W celu samoobrony?Jak trafisz na "nieodpowiednie" osoby,taki straszak Ci nic nie da,a możesz jeszcze bardziej oberwać.Pomyśl o tym,zanim będziesz się popisywał zabawkami :D

ona79
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

ehhh typowe buractwo, zastanów sięco piszesz. widząc wysportowanego łysego gościa z klamkom pod pachom masz od razu ochotę się do niego rzucać? tu chodzi o sam fakt posiadania broni, w Wawie na Pradze dwa razy mi tyłek uratował, bo dresy spieprzają jak zające na widok broni, to odstrasza, nie musisz strzelać, widok kabury i klamki w niej wystarcza w 99% wypadków, jeśli ktoś ma ochotę cię zastrzelić albo walnąć nożem ( czyt. totalny pojeb) to tak czy siak to zrobi, atrapa broni, w tym przypadku pistolet hukowy to tylko informacja: uważaj, mam broń, może jestem policjantem, lub przestępcom. proste.

pc-part
Początkujący

Neutralny
-1

kij do golfa polecam...chciałam bejsbola ale na policji powiedzieli ze niedozwolony....

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Alzak » 3 Apr 2012, 07:34 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

pc-part wrote:ehhh typowe buractwo, zastanów sięco piszesz. widząc wysportowanego łysego gościa z klamkom pod pachom

Ten kawalek mowi wszystko za siebie ...

Alzak
Zadomowiony

Reputation point: 55
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by ona79 » 3 Apr 2012, 16:08 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

pc-part, sam jesteś buractwo,ja akurat zawsze zastanawim się,co piszę.Może na menelstwo z Pragi straszaki działają,szczególną opinią cieszy się Praga Południe :evil: .Zgadnij co by zrobiła grupa wyrośnietych afroamerykanów z łysym polakiem z atrapą pistoletu :o Alzak,-nic dodać,nic ująć :D

ona79
Raczkujący

Neutralny
0

nie możesz nic przywieś ze sobą wszystko jest traktowane jako bron(gaz,strasza,noz ,palka, kajdanki, i wiele innych ) i pójdziesz siedzieć jeżeli chcesz mieć straszaka to tylko kupiony tutaj i jest koloru pomarańczowego jak go przemalujesz idziesz do paki jak jestes zainteresowany wiatrowkami i straszakami moge dac ci namiary gdzie kupic i z dostawa do domu nawet

Dodano: -- 3 kwi 2012, o 16:25 --

nie możesz nic przywieś ze sobą wszystko jest traktowane jako bron(gaz,strasza,noz ,palka, kajdanki, i wiele innych ) i pójdziesz siedzieć jeżeli chcesz mieć straszaka to tylko kupiony tutaj i jest koloru pomarańczowego jak go przemalujesz idziesz do paki jak jestes zainteresowany wiatrowkami i straszakami moge dac ci namiary gdzie kupic i z dostawa do domu nawet

asas190
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

ona79: pani dziękuję, proszę wracać już, popisywać się w swoim towarzystwie. czysta polskość od Ciebie bije (w negatywnym znaczeniu tego słowa), zero sensownej odpowiedzi tylko zawsze jakieś nie halo. :roll:

asas190: dzięki za informację, jeden z niewielu który potrafi odpowiedzieć na proste pytanie, a nie się czepiać jak jakiś baran. To że prawdziwego pistoletu nie można przywozić i nosić to już się domyślałem nie wiedziałem czy ze straszakami jest podobnie, powiedz mi jeszcze mistrzu czy i jakie w Anglii można zdobyć licencje na broń, czy np. moja z polski z firmy ochroniarskiej jest ważna w UK?

pc-part
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by ona79 » 3 Apr 2012, 18:06 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

pc-part,też nie chce mi się już kontynuować dyskusji z Tobą.Moje odpowiedzi były jak najbardziej sensowne.Co do popisywania się-pierwszy zacząłeś:mam atrapę pistoletu, w Warszawie na Pradze...Jak widać nie tylko Ty znasz topografię stolicy :grin:.Jeżeli o mnie chodzi,możesz po ulicach spacerować nawet z bazuką,granatami i łukiem.Jeżeli to ma Cię dowartościować i poprawić samopoczucie.

ona79
Raczkujący

Neutralny
-2

pc-part
Z postów powyżej nie wychodzi buractwo (w przeciwieństwie do Twoich) tylko doświadczenie z życia tutaj.
Najpierw pytasz i jak odpowiedzi nie są po Twojej myśli to nie przyjmujesz naszych rad i opinii? Twoje prawo.
Powiem krótko - przyjedź, przywieź (jak Ci się uda lol), spróbuj ponosić i wyląduj w pace. Będziemy mieli spokój na forum.

Pozdrawiam
PS. Birmingham to nie Praga. Choć w zęby też można zarobić :)

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

wszystkie tepe czarnuchy beda chcialy sprawdzic czy to prawdziwy bo im sie przyda kolejny zycze powodzenia

KRUSZKA
Raczkujący

Reputation point: -12
Wyśmiewca
0

FemalePostNapisane by ulak » 3 Apr 2012, 22:29 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

Fajny temat..gdybym mogla ..pewnie pierwsza bym to kupila...ale skoro nie wolno nosic to po co kupowac? :|

ulak
Raczkujący

Reputation point: 8
Neutralny
0

MalePostNapisane by Fok@ » 4 Apr 2012, 07:27 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?

Nie znam dokladnie prawa ale z tego co sie orientuje to nie bedziesz mogl go nosic przy sobie. Tutaj nawet jak dostaniesz pozwolenie na bron palna to i tak moze ona zostac uzyta tylko w twoim domu. Tu nawet gaz pieprzowy jest zabroniony za miast tego jest spray ktory wymaluje buze sprawcy aby pozniej mozna bylo go odnalezc.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2 Beta-5
Fok@
Rozeznany

Reputation point: 29
Pokojowy
0

Fok@: Bardzo dziękuję za inteligentną wypowiedź. już jestem do przodu z wiedzą na ten temat :)

pc-part
Początkujący

Neutralny
0

licencja z polski jest nie ważna posiadanie broni krotkiej lub sztucera to jest to problem tu ale strzelba to nie mam problemu koszt licencji 50f tylko musisz zaopatrzec sie w szafe pancerna z atestami procedura wyglada tak kupujesz szafe wysylasz aplikacje czekasz na polcje przyjada sprawdza zabezpieczenia jak wszystko bedzie ok dostaniesz licecje i ona jest wazna w polsce mozesz kupic strzelbe w polsce i ja tam trzymac albo wyrobic paszport dla strzelby i ja tu przywies tutaj sa strasznie drogie

Dodano: -- 7 kwi 2012, o 14:06 --

licencja z polski jest nie ważna posiadanie broni krotkiej lub sztucera to jest to problem tu ale strzelba to nie mam problemu koszt licencji 50f tylko musisz zaopatrzec sie w szafe pancerna z atestami procedura wyglada tak kupujesz szafe wysylasz aplikacje czekasz na polcje przyjada sprawdza zabezpieczenia jak wszystko bedzie ok dostaniesz licecje i ona jest wazna w polsce mozesz kupic strzelbe w polsce i ja tam trzymac albo wyrobic paszport dla strzelby i ja tu przywies tutaj sa strasznie drogie

asas190
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI