szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by benek0807 » 21 Mar 2012, 22:09 Re: szukam pracy

witam na 100 procent potrzebują do pracy w restauracji wagamama w centru 6 osób i wagamama solihull 2 osoby a to wszystko ponieważ otwierają następną jest to praca legalna i nie trzeba zbytnio znać języka pozdrawiam

benek0807
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by marlenka1134 » 26 Mar 2012, 09:57 Re: szukam pracy

benek0807 wrote:witam na 100 procent potrzebują do pracy w restauracji wagamama w centru 6 osób i wagamama solihull 2 osoby a to wszystko ponieważ otwierają następną jest to praca legalna i nie trzeba zbytnio znać języka pozdrawiam

moge prosic wiecej informacji na ten temat na pw
marlenka1134
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by crystal21 » 26 Mar 2012, 10:19 Re: szukam pracy

Witam slyszal ktos moze o jakiejs pracy w B-ham i okolicach z zakwaterowaniem ?
Pozdrawiam

crystal21
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by akrupa2 » 26 Mar 2012, 19:12 Re: szukam pracy

Witam,ktoś forumowiczów pracuje lub,zna kogoś kto pracuje na nockach jako parcel sorter,przez agencje tss,proszę o kontakt 07936237439,lub odpowiedź na forum.

akrupa2
Początkujący

Reputation point: -3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mariusz25 » 29 Mar 2012, 14:36 Re: szukam pracy

jestem tu nowy na stronce . i mam pytanko gdzie bym mugl sie rozgladac jako operator flt az po specialne maszyny budowlane jak i na jcb maniu tou ect ? bym byl wdzieczny za wszelkie informacie

Mariusz25
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Msk7891 » 30 Mar 2012, 07:45 Re: szukam pracy

witajcie. co z ta restauracja wagamama?? szukaja dalej? w jakich godzinach tam sie pracuje? ktos z was tam pracuje??

Msk7891
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by chalimala » 3 Apr 2012, 11:54 Re: szukam pracy

Hej!czy moglibyście podać mi namiary na wszelkie agencje mieszczące się w Birmingham, które nie wymagają półrocznego doświadczenia w pracy w UK? byłam dziś w kilku i w większości potrzebują referencji i minimum półrocznego doświadczenia w UK :( desperacko poszukuje pracy...
chalimala
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by RoCeS » 3 Apr 2012, 14:04 Re: szukam pracy

Powiem Ci, że wszędzie potrzebują referencji. Odwiedziłem już jakieś 10 agencji pracy, przeważnie angielskich i większość z nich pytała o referencje. Przechodziłem interview itd. ale żadna z agencji się nie odezwała, a przepraszam tylko jedna, której nikomu nie polecam, a mianowicie ci..a agencja na soho road, która przyjmuje na pomidory i cebulę. Możliwe, że nadal potrzebują ale z całego serca odradzam, pracowałem tam dwa dni i podziękowałem. Wyglądało to tak:

1. Pobudka o godzinie 5 rano, ponieważ autokar po ludzi był o 6.
2. Podróż autokarem w jedną stronę 1,5h.
3. Praca od poniedziałku do niedzieli po 10-14h z czego odliczają przerwy itp.
4. Powrót do domu 20 - 21.
5. Stawka 6.10Ł, nadgodziny płatne tyle samo z czego odliczają 35Ł tygodniowo na dojazdy.

Mniej więcej tak to wygląda, a ten kochany Pan w agencji naobiecywał ludziom nie wiadomo czego. Mówił, że jedzie się około 30 minut do pracy, że praca do godziny 17, nic nie wspominał o takich nadgodzinach i o tym, że traktują ludzi jak w obozie pracy. Na przywitanie pierwszego dnia w pracy spędziłem 14h + 2,5 - 3h dojazdu w obie strony. Podczas rozpoczęcia pracy powiedzieli nam, że dziś pracujemy do godziny 18, przed godziną 18 powiedzieli, że jednak do godziny 19, około godziny 19 dowiedzieliśmy się, że pracujemy do 20. Są dwie przerwy o godzinie 10 oraz 13, a od godziny 13 aż do godziny 20 nie ma ani jednego brejka - totalna żenada, każde wyjście do WC itp. odliczanie jest od naszego czasu pracy. I właśnie tak to wygląda, jeździ się autobusem na jakieś zadupie skąd jedzie tylko jeden autobus do birmingham przez redditch, a taka podróż trwa około 2h. Także jeżeli komuś odpowiada praca w takim obozie po 10-14h przez cały tydzień, gdzie poniewierają człowieka jak tylko mogą to polecam przejść się na soho koło lidla do tej "agencji pracy". Człowiek nie ma czasu się porządnie umyć, wyspać, a o spokojnych zakupach możemy sobie pomarzyć. Po prostu nie ma czasu na życie prywatne przy czym zarobimy gówniane pieniądze. Pozdrawiam

RoCeS
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ika51 » 8 Apr 2012, 20:17 Re: szukam pracy

Pracuję tez od 6 do 18-soboty do 17,za 6.08,tez odliczaja mi 1/2 godz z godz brejka.Tez dojezdzam 1h w jedna strone (40mil) i tez musze dawac 5 f za kazdy dzien dojazdu na paliwo.Pracuje przez agencje.Ciezka fizyczna praca.Jest duzo minusow,ale nie przyjechalam tu lezec.Od czegos trzeba zaczac,wiele osob jest bez pracy.A z mojej niezle zyje.Wiec w "gowniane pieniadze" z opowiesci wyzej .......hmmmmm,wierze ?:)Co kto lubi :).

Ika51
Początkujący

Reputation point: 8
Neutralny
0

MalePostNapisane by woblerus » 8 Apr 2012, 23:28 Re: szukam pracy

Za ten autobus juz chyba nie kasuja 35 bo pier...ci***ak mial wypadek na motorway.Na szczescie zginela tylko jedna osoba i to nie europejczyk.Znajoma przez okolo 3 lata przezywala horror jezdzadz z nim na pomidory.

woblerus
Rozeznany

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Paola90 » 14 Apr 2012, 18:51 Re: szukam pracy

crystal21 wrote:Witam. Mam 21 lat i pilnie szukam pracy na terenie Birmingham jak i w okolicach, czy ktos cos moze slyszal o jakis ofertach lub o jakis przyjeciach, podejme sie kazdej pracy, oczywiscie kazdej legalnej. I mam jeszcze jedno pytanie nie wiem w jakim temacie go zamiescic dlatego pisze tutaj.
Chcialam sie dowiedziec czy wie ktos cos jak to jest ze zrobieniem kursu na wozki widlowe, jesli chodzi o kobiety, i ile orientacyjnie moze taki kurs kosztowac. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Witam przylacze sie do pytania ... Taka jak o info o przyjecia do pracy tak i jak o kurs na wozki widlowe ... Bo robione w polsce kursy na wozki widlowe sa nie wazne w uk ... A wiec prosze o odpowiedz jesli ktos cos wie na ten temat .A i jeszcze jak wyglada sytuacja pracy w hotelach czy mozna cos znalesc i mniej wiecej jak to platne . Pozdrawiam
Paola90
Początkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 14 Apr 2012, 21:59 Re: szukam pracy

Paola90 wrote:(...)... Bo robione w polsce kursy na wozki widlowe sa nie wazne w uk ...

Nie do końca, bo wszystko zalezy jaki papier się dostało. To jest tak samo jak z uprawnieniami spawacza, czy wszelkimi innymi. Można dostać czasami tzw. europejskie papiery/uprawnienia i wtedy one są ważne równiez tutaj. A nawet choćbyś miała złote papiery to i tak w każdej firmie musisz przejść wstepne szkolenie. A jak jest młyn w firmie to nie pytają o papiery, tylko czy ktoś umie i robią tzw kurs wewnętrzny. ważny tylko w danej firmie. Ale jesteś normalnym kierowcą/operatorem wózka :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Paola90 » 14 Apr 2012, 22:11 Re: szukam pracy

Anjak to odbywa sie z tymi wozkami w UK ? Ile mniej w. Takie cus kosztuje? Gdzie mozna sie za czyms takim rozgladnac?
Paola90
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ewelajna1111 » 14 Apr 2012, 22:49 Re: szukam pracy

w Birmingham jest pelno hoteli i prawie we wszystkich pracuja Polki :) wiec bezproblemu mozna dostac prace,wiekszszoc hoteli placi najnizsza kajowa czyli 6.08f.i z pewnoscia mozna latwo znalezdz dziewczynie prace wlasnie w hotelu w Bham,ja wlasnie pracuje w jednym :) wiec musisz pochodzic po hotelach i poprostu pytac o prace,a mysle ze w ciagu tygodnia w ktoryms znajdziesz prace:) pozdrawiam i zycze powodzenia!!

Ewelajna1111
Raczkujący

Neutralny
1

FemalePostNapisane by Paola90 » 14 Apr 2012, 23:20 Re: szukam pracy

Dziekuje za info :) ... I jeszcze dopytam a jak patrza na jezyk w hotelach ? Czy to zalezne od stanowiska ? Moj ang jest komunikatywny ale mam bariery ktore bede musiala przelamac .
Paola90
Początkujący

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA