Zwiazek z obcokrajowcem.

Miłość, przyjaźń, nienawiść. Tutaj możesz wyrazić swoje emocje, napisać co czujesz....

MalePostNapisane by anirad » 3 Mar 2012, 08:09 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Ahmeds wrote:Ja jestem polskim 'ci***ak' dlatego nie zgadzam sie ze wszystkimi opiniami o muzulmanach gdyz na codzien obcuje z wyznawcami Islamu

No coz...masz prawo sie nie zgadzac a my mamy prawo miec takie opinie o ci..a jakie nam sie podoba.....
anirad
Stały Bywalec

Reputation point: 76
Poczciwy
1

FemalePostNapisane by rozyczka30 » 4 Mar 2012, 13:06 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

witam tez jestem w zwiazku z obcokrajowcem ponad 6 lat,wyjechalam do uk poniewazw Posce nie ma zadnej tolerancji
rozyczka30
Początkujący

Reputation point: -2
Neutralny
-2

FemalePostNapisane by Thesignerka » 7 Mar 2012, 11:26 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

chociaz nie ma to nic wspolnego ze zwiazkiem, ale z relacja - dodam tylko ze moj szef z Bagldeszu, ktorego zachwalalam ze jest wporz, okazal sie oszustem i sprawa sie konczy w employment tribunal, ogolnie nasluchalam sie ciekawych teorii tam ze jak na kobiete to jestem mega zdolna i madra, wiekszosc klientow byla "ci***ak" i naprawde uwazam tych ludzi za chlam ktory jeszcze 20 lat sie nie przestawi na standardy europejskie. To co szefo, chcacy byc bardzo brytyjski, gadal o swojej zonie, np ze skoro urodzila dzieciaka to NIGDY nie wroci juz do pracy, ogolnie typek co wieczor po robocie odwiedzal Adult World drzwi obok :D zapomniawszy ze ja z doskonalym wzrokiem jednak stoje na przystanku obok i czasem czekam okolo godziny na busa :D

Nie mowie ze kazdy taki jest, niemniej razaca wiekszosc przychodzaca do firmy smierdziala na kilometr i byla ubrana jak bezdomni, kombinowali wzajemnie kto kogo bardziej ponaciaga (klienci ci szef) bo mieli taka sama kretacka mentalnosc handlarza baraniany. Nadal obstawiam ze ludzie dorastajacy w warunkach cokolwiek patologicznych i dzikich w trakcie lotu ni Ch*a sie nie przestawia nagle na myslenie EU i to dotyczy nie tylko azjatow czy ci***ak.
Thesignerka
Rozeznany

Reputation point: 67
Poczciwy
2

MalePostNapisane by eric27 » 7 Mar 2012, 14:40 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

rozyczka30 wrote:witam tez jestem w zwiazku z obcokrajowcem ponad 6 lat,wyjechalam do uk poniewazw Posce nie ma zadnej tolerancji

Sorki ale nie bardzo rozumiem.Czy Polska to RPA lat apartheidu,gdzie są osobne strefy(przystanki,autobusy,toalety,plaże,poczekalnie itd) dla białych i "kolorowych".Nie bywam zbyt często w Polsce ale jakoś nigdy nie widziałem przejawów nietolerancji.Widywałem wielu Wietnamczyków,Ormian,przedstawicieli społeczności afrykańskiej i nie wydaje mnie się żeby byli jakoś wyobcowani czy dyskryminowani.Oczywiście jest różnica pomiędzy PL a UK ale jest to spowodowane ogromną różnicą w populacji ludzi pochodzenia afrykańskiego czy azjatyckiego występującą w obu krajach.

Pozdrowionka dla wszystkich :D

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny
0

MalePostNapisane by plazermen » 7 Mar 2012, 15:29 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Ja myślę że rasizmu Polakom jako takim zarzucić nie można. Polak nienawidzi z równą zajadłością własnego sąsiada co i inne rasy/narody :)
plazermen
Wtajemniczony

Reputation point: 92
Poczciwy
3

FemalePostNapisane by Thesignerka » 7 Mar 2012, 16:09 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

hehe plazermen dobre :D
ja po rowno nie znosze cwaniactwa i kretactwa, nie ukrywam ze w krajach gdzie trzeba walczyc o mieso i ryz jest chyba ono na wyzszym poziomie, a dwa...
przyjechaqlam do UK bo lubie klimaty celtow, RobinHooda itp..

a czasem mam wrazenie ze jestem w bangladeszu wlasnie albo innym syfnym miasteczku z ludzmi w pizamach. No czasem tez sie czuje jak w malej miescinie w PL widzac parade dresa z landrynka :)
Thesignerka
Rozeznany

Reputation point: 67
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 7 Mar 2012, 21:53 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

odnosnie tolerancji/nietolerancji w PL ciekawa seria:

http://www.youtube.com/watch?v=oHtncD5H ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=BWRq9JavWdY

http://www.youtube.com/watch?v=OjCQ5JdNsRk
mozna posluchac co mysla o nas wszystkie inne narodowosci mieszkajace w PL co im sie w Polsce podoba a co nie itd... od Asutrali przez Afryke po USA.Polecam:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by mepsi » 10 Mar 2012, 03:35 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Ostatnio natrafilem na ciekawy dokument, glupota glownej bohaterki jest tak wielka ze az trudno jest miec jej zal...

http://www.tvn24.pl/0,1726926,0,1,pierw ... omosc.html

mepsi
Rozeznany

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 10 Mar 2012, 10:08 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

mepsi wrote:Ostatnio natrafilem na ciekawy dokument, glupota glownej bohaterki jest tak wielka ze az trudno jest miec jej zal...

http://www.tvn24.pl/0,1726926,0,1,pierw ... omosc.html
takich histori niestety jest pelno ;/// jakos mnie to nie dziwi...to zbyt duze roznice kulturowe, religijne itd...wg mnie to po jakims czasie "wyjdzie" i jest to bariera nie do pokonania...niemniej jednak wszystkim bedacym w takich zwiazkach zycze powodzenia.
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
1

FemalePostNapisane by ulak » 16 Mar 2012, 22:10 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Witam....forumowiczow...
Nie mam zamiaru klamac, ze lubie kolorowych....poniewaz widac co prezentuja soba,..mieszkajac i traktujac ten kraj jak wysypisko smieci lub cytryne do wycisniecia..
Przyjezdzajac tutaj nie mialam pojecia kim sa...Szybko zostalam uswiadomiona w pracy..ze pan ci..a ..nigdy nie pomaga kobietom....jest od tego by rzadzic....a w ogole powinnysmy sie cieszyc ze pozwala pracowac w jego obecnosci...nie zauwazajac ze jestem Polka a nie jego zona ani ci..a lub Pakistanka....Uwazam , ze opinie mozemy miec rozne..sa zrozni ludzie..ale roznice kulturowe sa naprawde ogromne i czesto nie do pokonania.....Ja na pewno nie znioslabym zarzadzania moim czasem wolnym, pieniedzmi czy majtkiem przez mego pana...... :grin: Polecam ksiazke....wszystkim ktorzy sa optymistycznie nastawieni do Arabow, Pakistanczykow czy innych kolorowych...Ksiazka ma tytul...,,ZONA ARABA''.....dalam ja do przeczytania swojej corce....i powiedzilam....Twoj wybor...jesli chesz poznaj tych ludzi ale wiedz czego mozesz sie spodziewac.....Pozdrawiam....i zycze udanej lektury zainteresowanym...To moja opinia i wiem, ze nie spodoba sie, ale nie o to chyba chodzi by byc blaznem a miec swoje zdanie......

ulak
Raczkujący

Reputation point: 8
Neutralny
3

MalePostNapisane by relentless » 18 Mar 2012, 20:13 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Ponizej lista zawiera niektore z popelnionych morderstw wsrod rodzin muzulmanskich, oni nazywaja to "honor killing". Lista zawiera m.in. kobieta, zastrzelona przez brata poniewaz sama wybrala sobie osobe ktora chciala poslubic, trzy corki ktorym ojciec podcial gardla dlatego ze zostaly zgwalcone przez zwolennikow gaddafiego, co wg niego bylo chanba dla rodziny, nastolatka ktora byla torturowana,bita i pozniej zastrzelona przez rodzicow i ich przyjaciol dlatego ze probowala przejsc na chrzescijanizm, to i wiele innych.. czy to jest normalne??

http://wikiislam.net/wiki/Honor_Killing_Index

Tu dziewczyna ktora zostala zamordowana przez brata bo chodzila pomalowana na twarzy i w krotkiej spodniczce:

http://www.belfasttelegraph.co.uk/sunda ... 45486.html
relentless
Rozeznany

Reputation point: 44
Pokojowy
0

MalePostNapisane by falkan » 19 Mar 2012, 00:20 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Do sweetheart19
"A co do kobiet muzulmankek to masz racje one nie moga byc z mezczyznami innej wiary."
A chrześcijanki wg ciebie mogą być z kimś z innej wiary???

Dodano: -- 19 mar 2012, o 00:20 --

Do sweetheart19
"A co do kobiet muzulmankek to masz racje one nie moga byc z mezczyznami innej wiary."
A chrześcijanki wg ciebie mogą być z kimś z innej wiary???

falkan
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 19 Mar 2012, 19:36 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

nie ma zadnego zakazu ze chrzescijanka nie moze sie zwiazac z osoba innego wyznania

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by KRUSZKA » 20 Mar 2012, 11:16 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

powodzenia dziewczyno, powodzenia...

KRUSZKA
Raczkujący

Reputation point: -12
Wyśmiewca
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 26 Mar 2012, 09:54 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Temat rzeka....
Ja znam osobiście 4 szczęśliwe pary w mieszanym związku , jedna para jest ze sobą juz 9 lat , mają dzieci , dzieci chodzą do katolickich szkół mimo azjatyckiej urody np.
Nie każdy "ci..a" jest Muzułmaninem tak samo jak nie każdy polak to pijak i złodziej :D
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to STREFA UCZUĆ