N-ka tv
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
11 posts
• Page 1 of 1
Napisane by marios0761 » 17 Feb 2012, 21:25 N-ka tv
Witam od trzech lat posiadam dekoder n-tv.W styczniu tego roku wygasla umowa,w tej chwili dekoder(karta)jest nie aktywny.I tu pytanie:czy da sie go jakos aktywowac moze przerobic bez koniecznosci kontaktowania sie z operatorem n. Z gory dzieki za jakiekolwiek info.Pozdrawiam
-
- marios0761
- Przyczajony
- Reputation point: 0
0
Napisane by Darwas » 18 Feb 2012, 13:56 Re: N-ka tv
A więc kolego miałem coś podobnego,zestaw cyfry + umowa wygasła aby odnowić trzeba by było jechać podpisać.Błąd mój bo mógł ktoś z rodziny podpisać umowę.Ale zrobiłem to w taki sposób że poprosiłem kolegę aby zakupił mi telewizje na kartę,jest to o tyle wygodne ze doładowujemy sobie kiedy chcemy i co chcemy coś na zasadzie telefonu na kartę.Tak że wykorzystując ten dekoder i antenkę możesz coś takiego zrobić.Co do Twojej nie aktywnej karty nie zrobisz z nią nic,jedynie podpisanie nowej umowy.Tu masz stronkę gdzie dowiesz się więcej na temat tej tv:
http://telewizjanakarte.pl
http://telewizjanakarte.pl
-
- Darwas
- Zadomowiony
- Reputation point: 58
0
Napisane by TheRektor » 18 Feb 2012, 17:38 Re: N-ka tv
Można zmienić oprogramowanie pod warunkiem że jest to model ITI-5800s serial BSKA. Inne tunery 'n' na chwilę obecną się nie przerabia. Zaliczają się do nich BXZB, BZZB, CHTC, CLRA itd. Sama "przeróbka" jest dla laika skomplikowana, odradzam (a skoro pytasz to widać że się tematem nie zajmujesz). Jeśli nie robiłeś tego typu rzeczy daruj sobie. Jeszcze mała uwaga: te dekodery są własnością firmy ITI i „grzebanie” w nich powoduje złamanie regulaminu i obciążenie klienta karą wg. cennika usług 'n' więc robisz to na własną odpowiedzialność.
Załadować do tego tunera można enigmę z dreamboxa ale na chwilę obecną do oglądania programów ogólnie dostępnych wystarczy najprostszy tuner DVB-S (lub /2). Ceny na aukcjach od 20 pound's, sam sobie odpowiedz czy warto.
Załadować do tego tunera można enigmę z dreamboxa ale na chwilę obecną do oglądania programów ogólnie dostępnych wystarczy najprostszy tuner DVB-S (lub /2). Ceny na aukcjach od 20 pound's, sam sobie odpowiedz czy warto.
-
- TheRektor
- Rozeznany
- Reputation point: 11
0
Napisane by dorotajab » 24 Feb 2012, 12:57 Re: N-ka tv
a nie trzeba oddac dekodera?
ja zdaje sie musialam oddac ten sprzet i to w ciagu 4 tygodni od daty wygasniecia umowy- kupa klopotow przez to byla :533:
ja zdaje sie musialam oddac ten sprzet i to w ciagu 4 tygodni od daty wygasniecia umowy- kupa klopotow przez to byla :533:
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputation point: 151
0
Napisane by xxxx30 » 15 Apr 2012, 18:37 Re: N-ka tv
No właśnie jak to jest. W PL też mamy n'ke no i do UK chętnie był ją zabrał. Tylko jak z płaceniem rachunków? da się płacić z konta angielskiego? no i czy odbiór jest ok. Myśle, że tak ale warto zapytać użytkowników.
-
- xxxx30
- Rozeznany
- Reputation point: 6
0
Napisane by bogini8 » 15 Apr 2012, 23:12 Re: N-ka tv
xxxx30, my mamy nke i odbior jest super, nie narzekamy ;) co do placenia niewiem dokladnie bo wysylamy kase rodzicom i oni nam placa za rok z gory :)) wiec moze warto sobie to zaplacic na dluzszy czas:)) pzdr
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputation point: 100
0
Napisane by xxxx30 » 15 Apr 2012, 23:18 Re: N-ka tv
No chyba to bedzie najlepszy pomysł. Nie chce mi sie chyba co miesiąc się martwić jak tu zrobić przelew do PL :]
-
- xxxx30
- Rozeznany
- Reputation point: 6
0
Napisane by TheRektor » 17 Apr 2012, 16:45 Re: N-ka tv
@xxxx30 nie myślałeś aby otworzyć sobie konto w którymś banku w PL? Nikogo nie musisz prosić wtedy o przelanie pieniędzy. Ja mam konto w PL tylko po to aby robić różne opłaty. Przelewasz stąd pieniądze na polskie konto i masz spokój. Zanim embank zamienił regulamin miałem też "delfinka", wraz ze zmianą regulaminu pozostało albo znaleźć inny bank albo unieważnić kartę. Niby nic takiego bo opłata 2 pln. Na razie samo konto mi wystarcza a jak będzie potrzebna karta to rozejrzę się za zmianą banku jak wielu byłych klientów tego banku.
-
- TheRektor
- Rozeznany
- Reputation point: 11
0
Napisane by agg » 17 Apr 2012, 17:15 Re: N-ka tv
dorotajab wrote:a nie trzeba oddac dekodera?
ja zdaje sie musialam oddac ten sprzet i to w ciagu 4 tygodni od daty wygasniecia umowy- kupa klopotow przez to byla
to chyba zalezy czy "wypozyczasz" dekoder czy wykupilas go na poczatku.
ja pamietam wykupilam swoj, takze jak bralam nowa umowe to sie nie musialam martwic o dekoder.
ja strzelilam gafe z karta... bo jak sie umowa skonczyla to dalam ja corce do zabawy, potem przy jakim sprzatniu wyrzucilam. okazalo sie, ze karte powinnam oddac :roll: ciekawe czy mnie "scigaja" za to :roll: :shock:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
0
Napisane by Hunteros30 » 23 Apr 2012, 21:52 Re: N-ka tv
Spróbujcie tego rozwiązania: Ja mam Tv N od roku, konto w Polsce w Alior banku, konto bezpłatne dodam. Przelewam pieniążki za darmo z UK na to konto systemem Alior speed - zero prowizji. I z tamtego konta płacę stałym zleceniem uruchomionym przez internet. Polecam bo nic sie na tym nie traci. ;)
-
- Hunteros30
- Stały Bywalec
- Reputation point: 42
0
Napisane by Guest » 23 Apr 2012, 22:48 Re: N-ka tv
ja mam tu n-ke i jesli chodzi o sama tv to jest najlepsza platforma jaka mialem. mozna rowniez oplacic ja od razu z gory calosc wiec w czym problem z rachunkami? bierzesz, wplacasz calosc z gory i ogladasz, na koniec umowy odwozisz sprzet lub przedluzasz nowa umowe. ja mam obecnie ich najlepszy dekoder z nagrywaniem itp, tego sprzetu oni nie sprzedaja, tylko na wynajem. pewnie slabsze modele sa sprzedawane na wlasnosc. w kazdej platformie na koniec trzeba odeslac karte.
-
- Guest
1
11 posts
• Page 1 of 1