Cody p0600 i p0301 po diagnostyce
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
Ja mam 40 Ah. Nie mogl wejsc na wysokie obroty przed pojawieniem sie kontrolek ostatnio (mowilam mezowi ze cos jest nie tak bo mialam problem z wyprzedzeniem tira na motor way) ale teraz po wykasowaniu tych bledow nie ma tego problemu. Szukalam w wielu miejscach nowego aku. ale na e-bay jest najtaniej, nowy za ok.30 funtow. Nie mam pojecia dlaczego ceny aku. sie tak bardzo roznia bo widzialam nawet za 85f co dla mnie jest szokiem przeciez wszystkie maja tak samo dzialac.
-

-
jo14189
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 10
Kup sobie dobry akumulator najlepiej Varta lub Bosch lecz nie ma zasady na ebayu problemy z gwarancja i wiecej zaplacisz za wysylke w ramach reklamacji polecam jednak sklep czasami warto dolozyc :)
-

-
monter8484
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: -1
witam ponownie panowie i panowie:) znow mam problem z autkiem i chyba troszke innej natury. dzis wracajac od dentysty wrzucilam prawy kierunkowskaz i mignol tylko raz i w tym samym czasie przestaly dzialac wszystkie swiatla, i na panelu jak zwylke mam wyswietlona godzine i milaz przebyty tak od tamtego momentu ciemno i wskazowka pokazujaca predkosc zatrzymala sie na 20 milach na godzine i ani drgnie, zatrzymalam auto zeby zobaczyc czy cos da sie zdobic centralny zamek nie dzialal ale alarm sie wlaczyl jak tylko dotknelam drzwi. na szczescie alarm udalo mi sie wylaczyc. panowie domyslacie sie co to mozze byc? czekam na jakies sugestie
Dodano: -- 3 lut 2012, 20:15 --
czy to moga byc bezpiecznili i czy to mozliwe zeby za jednym razem az tyle padlo?
-

-
jo14189
- Stały Bywalec
-
-
moim zdaniem klopot jest z zasilaniem CTU ( komp. pokladowy sterujácy swiatlami, wyswietlaczem itd) bezpieczniki malo prawdopodobne, zeby sie spalily (ot, tak, po prostu?) malo prawdopodobne.
-

-
krisbrumm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 75
-
wymienilam aku. wszystko niby wrocilo do normy, ale po przejechaniu niecalego kilometra zapalila sie kontrolka silnika i w poniedzialek wybiore sie do warsztatu. coz trzeba szukac serwisu mercedesa zeby mi wszystkie bledy wykrylo
-

-
jo14189
- Stały Bywalec
-
-
Pamiętaj, że jeżeli chodzi o elektronikę samochodową to należy wyleczyć przyczynę a nie skutek! Samo kasowanie błędów nie jest rozwiązaniem, bo coś musi powodować generowanie kodu błędu i zapalanie kontrolki!
-

-
krisbrumm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 75
-
wlasnie wiem tylko sama nie jestem w stanie tego naprawic wiec jezdze do warsztatu mam nadzieje ze tym razem znajda przyczyne i mi to naprawia. Wstrzymam sie az snieg stopnieje, mam cykora:)
Dodano: -- 9 lut 2012, 17:32 --
hejka, bylam na kolejnej diagnostyce tym razem pokazal sie tylko blad p0600 ale opis byl inny : serial interface. i mechanik powiedzial mi ze to zwykly blad i go skasowal. powiedzial ze teraz nic wiecej nie powinno sie dziac, nie wiem co o tym myslec mam nadzieje ze juz mi sie ta glupia kontrolka nie pokarze
-

-
jo14189
- Stały Bywalec
-
-
Return to MOTORYZACJA