Prywatna operacja w Polsce a kontrola w Uk
O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...
Mam takie pytanie... W zeszły piątek miałam w Polsce robioną prywatnie operacje na 2ch mięśniach oka lewego, w niedzielę z wielkim bolem wróciłam do Uk, mam krople na najbliższe 6tyg, ale żel który przepisała mi okulistka na noc, strasznie uczula mi oko , a na dzień się kończy, tak więc nie wiem czy mogę się udać gdzieś tutaj do okulisty ( mam drzwi otwarte na okulistyce w szpitalu Sandwell , kiedy byłam po wypadku na oko) ale nie wiem czy nie będą robić problemów z tego względu , że operacja była prywatna i to w Polsce. Miał ktoś podobną sytuację ? W razie czego gdzie można iść, jest jakiś prywatny okulista tylko taki prawdziwy okulista a nie jakiś komputerowy pokój 2 na 2 z przeznaczeniem tylko do dobrania okularów.
Za 3 miesiące powinnam wrócić do Polski na kolejną operację ,biorąc pod uwagę koszty wszystkiego ,ból i cały okres rekonwalescencji i to że wyglądam jak " z nocy żywych trupów" to się odechciewa , no ale zaczęło się grzebać w oku, to trzeba cierpieć do końca...
Próbować w Sandwellu ? tyle że na wizytę będę czekać z tydzień albo i lepiej, czy mógłby mi ktoś podać namiar na kogoś prywatnie gdzie by mnie w tym samym dniu przyjęli lub dzień później... No i nie pobieram WTC więc pewnie okulista i tak byłby płatny i tak czy się mylę ?
-

-
malaroksi
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 170

Jedz na klinike do BIrmingham gdzie nie musisz byc zarejstrowana do przodu ani nie musisz miec zadnego papieru od doktora na to , wejdziesz na recepcje i zarejstrujesz sie jako pacient z zewnatrz( nie wiem jak to powiedziec po polsku ale chyba rozumiesz)jest prawda ze poczekasz nawet 2 godziny ale wezma cie i nawet bardzo dobra opieka. Bylam tam z mezem w tamtym miesiacu jak mu coc weszlo do oka , czekalismy 1,5 Godziny ale reszta w porzadku, mili doktorzy i bardzo profesionalni.
http://www.nhs.uk/Services/clinics/Over ... px?id=1812
-

-
Monaruss
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 7
malaroksi, trzymaj sie ciepo i szybkiego powrotu do zdrowia :roza:
-

-
Ela Eriska