gotowanie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

FemalePostNapisane by yoko » 28 Nov 2008, 13:29 Re: gotowanie

przypuszczam ze sporo wody
tylko dobre maslo nie pryska na patelni, i to tez na malym ogniu raczej trzeba trzymac
User avatar
yoko
Stały Bywalec
 
 
Posts: 413
Joined: 18 Sep 2006, 21:50
Location: Acocks Green
Reputation point: 3
Neutralny
Top
0

FemalePostNapisane by Beata » 28 Nov 2008, 20:34 Re: gotowanie

Jak tłuszcz strzela na patelni polecam go posolić. Czasem pomaga. :)
User avatar
Beata
Stały Bywalec
 
 
Posts: 436
Joined: 30 Apr 2007, 09:55
Location: Erdington
Reputation point: 8
Neutralny
Top
0

FemalePostNapisane by kropelka » 29 Jan 2009, 07:27 Re: gotowanie

to moze ja dodam cos od siebie ;)
proste i wspaniale smakuje ;)
piersi kurczaka z cebulka i marchewka ;)
a wiec tak:
-potrzeba piersi z kurczaka (dla dwoch osob jedna podwojna wystarczy, dla wiekszej ilosci wiecej)
-4 cebule
-4 marchewki
-pieprz
-sol

jak przygotowac? bardzo proste! :)
posiekac cebulę i podsmazyc na patelni az sie troche zarumieni. Pokrojone w male kosteczki piersi z kurczaka dorzucic do cebulki i podsmazyc. Dodac pieprz i sol, nastepnie starta marchewke dosypac i rowniez podsmazyc. Znowu dodac pieprz i sol. Smazyc wszysto razem do momentu az nabierze ciemniejszego kolorku i pusci sok. Podawac z ryzem albo z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym/ konserwowym.

kropelka
Przyczajony
 
 
Posts: 8
Joined: 3 Aug 2008, 20:05
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by testowy » 11 Feb 2009, 23:38 Re: gotowanie

to ja jeszcze dodam,
że na imprezach zawsze sprawdzają się jajka w majonezie ze szczypiorkiem,
i łatwo się robi
:mrgreen:
User avatar
testowy
Zaangażowany
 
 
Posts: 1028
Joined: 28 Sep 2008, 16:21
Location: i owszem, głównie w soboty
Reputation point: 78
Poczciwy
Top
0

FemalePostNapisane by onions81 » 27 Feb 2009, 22:20 Re: gotowanie

a ja mam pomysl na ryz. zeby lepiej smakowal, bo to i zdrowsze niz fishandchips albo chocby i same chips.
no wiec ryzyk sie gotuje tradycyjnie, a ugotowany wysypuje z woreczka do garnka, dodaje maslo (ladnie zespala ziarenka.... i teraz w zaleznosci od upodoban:
- czosnek miazdzony
- pol rosolku knora warzywnego
- posiekana podsmazana cebulke, curry i kminek (moja ulubiona wersja,zaraz po czosnku ;p )

aaaa... i to samo mozna zrobic z kasza :) smakuje rownie dobrze.
no i jakze szybkie w prygotowaniu, 15-25 min na ryz/kasze w woreczku a potem kilka minut na malym ogniu po dodaniu powyzszych.

pzdr@ll
.....................................................................
a w zalaczniku kasza tak przygotowana (czosnkowa wersja) z kurczakiem w sosie i warzywkami. ehhh, co ja bym dala zeby miec czas na porzadne gotowanie ;)
Attachments
DSC00229.JPG
DSC00230.JPG

onions81
Początkujący
 
 
Posts: 22
Joined: 27 Feb 2009, 21:39
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

FemalePostNapisane by myszka22 » 11 Nov 2009, 16:22 Re: gotowanie

kropelka,"piersi kurczaka z cebulką i marchewką" były wyśmienite :grin:
A teraz cosik ode mnie,prosze: SAŁATKA WARSTWOWA Z ŁOSOSIEM
2puszki łososia lub tuńczyka w sosie własnym
4duże ugotowane marchewki
2cebule
5jaj ugotowanych na twardo
kilka łyżek majonezu
natka pietruszki
szcypiorek
pieprz i sól

Ułożyc warstwami w małej szklanej salaterce: osączonego i rozdrobnionego łososia, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach,połowę majonezu,pokrojoną cebulę(osoloną),żółtka jaj starte na tarce o dużych oczkach,resztę majonezu i białka jaj,też utarte. Udekorować posiekaną natką i szczypiorkiem-smacznego ;)

myszka22
Początkujący
 
 
Posts: 19
Joined: 22 Oct 2009, 10:11
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

FemalePostNapisane by marzencia2333 » 11 Nov 2009, 17:09 Re: gotowanie

a ja mam takie pytanie jak robicie sos smietankowo- koperkowy i czosnkowo- koperkowy (do pulpetow). Z gory dzieki za informacje
User avatar
marzencia2333
Stały Bywalec
 
 
Posts: 463
Joined: 11 Oct 2007, 17:55
Location: Tipton
Reputation point: 8
Neutralny
Top
0

Previous

Return to HYDE PARK

cron