gotowanie
Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
przypuszczam ze sporo wody
tylko dobre maslo nie pryska na patelni, i to tez na malym ogniu raczej trzeba trzymac
-

-
yoko
- Stały Bywalec
-
-
- Posts: 413
- Joined: 18 Sep 2006, 21:50
- Location: Acocks Green
- Reputation point: 3
-
Jak tłuszcz strzela na patelni polecam go posolić. Czasem pomaga. :)
-

-
Beata
- Stały Bywalec
-
-
- Posts: 436
- Joined: 30 Apr 2007, 09:55
- Location: Erdington
- Reputation point: 8
to moze ja dodam cos od siebie ;)
proste i wspaniale smakuje ;)
piersi kurczaka z cebulka i marchewka ;)
a wiec tak:
-potrzeba piersi z kurczaka (dla dwoch osob jedna podwojna wystarczy, dla wiekszej ilosci wiecej)
-4 cebule
-4 marchewki
-pieprz
-sol
jak przygotowac? bardzo proste! :)
posiekac cebulę i podsmazyc na patelni az sie troche zarumieni. Pokrojone w male kosteczki piersi z kurczaka dorzucic do cebulki i podsmazyc. Dodac pieprz i sol, nastepnie starta marchewke dosypac i rowniez podsmazyc. Znowu dodac pieprz i sol. Smazyc wszysto razem do momentu az nabierze ciemniejszego kolorku i pusci sok. Podawac z ryzem albo z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym/ konserwowym.
-

-
kropelka
- Przyczajony
-
-
- Posts: 8
- Joined: 3 Aug 2008, 20:05
- Reputation point: 0
to ja jeszcze dodam,
że na imprezach zawsze sprawdzają się jajka w majonezie ze szczypiorkiem,
i łatwo się robi
:mrgreen:
-

-
testowy
- Zaangażowany
-
-
- Posts: 1028
- Joined: 28 Sep 2008, 16:21
- Location: i owszem, głównie w soboty
- Reputation point: 78
kropelka,"piersi kurczaka z cebulką i marchewką" były wyśmienite :grin:
A teraz cosik ode mnie,prosze: SAŁATKA WARSTWOWA Z ŁOSOSIEM
2puszki łososia lub tuńczyka w sosie własnym
4duże ugotowane marchewki
2cebule
5jaj ugotowanych na twardo
kilka łyżek majonezu
natka pietruszki
szcypiorek
pieprz i sól
Ułożyc warstwami w małej szklanej salaterce: osączonego i rozdrobnionego łososia, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach,połowę majonezu,pokrojoną cebulę(osoloną),żółtka jaj starte na tarce o dużych oczkach,resztę majonezu i białka jaj,też utarte. Udekorować posiekaną natką i szczypiorkiem-smacznego ;)
-

-
myszka22
- Początkujący
-
-
- Posts: 19
- Joined: 22 Oct 2009, 10:11
- Reputation point: 0
a ja mam takie pytanie jak robicie sos smietankowo- koperkowy i czosnkowo- koperkowy (do pulpetow). Z gory dzieki za informacje
-

-
marzencia2333
- Stały Bywalec
-
-
- Posts: 463
- Joined: 11 Oct 2007, 17:55
- Location: Tipton
- Reputation point: 8
Return to HYDE PARK