Auto rodzinne.
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
Witam.
Chciałabym kupić samochód, który posiada regulowane oparcia fotela (pozycja półleżąca) pasażera w drugim rzędzie. Często jeżdżę z rodzinką do Polski, niestety samolot nie wchodzi w grę.
Proszę o pomoc, ja się kompletnie na tym nie znam, cena max 5000Ł, liczba siedzeń 5 lub 7. Silnik max 2.0.
Myślałam o Zafirze, ma niedrogie ubezpieczenie, tanie ewentualne naprawy, ale nie jestem pewna czy ma regulowane oparcia.
Wszystkim dziękuję za pomoc.
-

-
cyrkon1
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 0
Vw t4 caravelle na pewno ma, a do tego jest bardzo solidny - nawet nowsze generacje nie sa ani w polowie juz tak udane jak t4 (i duzy) samochod. W kwocie 5k gbp, nie mozna liczyc na samochod z mlodego rocznika, ale z tym nie ma klopotu to jest jeszcze stara dobra solidna niemiecka szkola budowy samochodow! Unikac modeli z automatyczna skrzynia biegow -slaby punkt!!!, no i oczyiwscie kupic dieselka -jedyne wlasciwe zrodlo napedu dla vana/mpv tej wielkosci
-

-
lysy
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 2
ewentualnie jesli powyzsza sugestia okazala by sie za duza sharan (alhambra) tez ma rozkladane i wyjmowalne 7 siedzen. egzemplarz za 5 tys to bedzie okolo 2003r 1.9 tdi z przebiegiem okolo 100tys mil. mozna zapolowac na sztuke po 1 wlascicielu. jest to auto na podstawie passata a zafira powstala na bazie o klase mniejszej astry. alhambra to ten sam samochod wyprodukowany przez firme corke volkswgena - seata. rozni sie troche wygladem zewnetrznym zeby podkreslic "hiszpanski temperament". kolejna sugestia jest toyota previa (nowa po 2000r). w dieslu za 5tys bedzie to rocznik okolo 2001. jest wieksza od sharana, bardziej komfortowa, ale tez bardziej paliwozerna.
pozdr
pe
-

-
KA i PE
-
-
KA i PE wrote:ewentualnie jesli powyzsza sugestia okazala by sie za duza sharan (alhambra) tez ma rozkladane i wyjmowalne 7 siedzen. egzemplarz za 5 tys to bedzie okolo 2003r 1.9 tdi z przebiegiem okolo 100tys mil. mozna zapolowac na sztuke po 1 wlascicielu. jest to auto na podstawie passata a zafira powstala na bazie o klase mniejszej astry. alhambra to ten sam samochod wyprodukowany przez firme corke volkswgena - seata. rozni sie troche wygladem zewnetrznym zeby podkreslic "hiszpanski temperament". kolejna sugestia jest toyota previa (nowa po 2000r). w dieslu za 5tys bedzie to rocznik okolo 2001. jest wieksza od sharana, bardziej komfortowa, ale tez bardziej paliwozerna.
pozdr
pe
Jak jest sharan/alhambra to jeszcze ich trzeci brat trojak ford galaxy. Previa troche bardziej w europie egzotyczna (poza uk tu jest ich sporo) -bardzo fajne autko!
-

-
lysy
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 2
cyrkon1 wrote:Witam.
Chciałabym kupić samochód, który posiada regulowane oparcia fotela (pozycja półleżąca) pasażera w drugim rzędzie. Często jeżdżę z rodzinką do Polski, niestety samolot nie wchodzi w grę.
Proszę o pomoc, ja się kompletnie na tym nie znam, cena max 5000Ł, liczba siedzeń 5 lub 7. Silnik max 2.0.
Czesc, a ja polecam Toyota Corolla Verso, 2.0 D4D, te po 2004r. Ma 7 siedzen, regulowane oparcia, jest mniejsza od powyzszych autek co dla mnie jest w duzym miescie zaleta (parkowanie). Aha, najlepiej w wersji T3 i wyzej (tempomat!! na trase rewelecja...).
Zdrowka!
-

-
zmielna
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 14
-
Return to MOTORYZACJA