Problem z darmowymi godzinami w przedszkolu.
Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Czy to prawda, że dziecka które uczęsza na darmowe 15 godzin w przedszkolu nie można przeniść do innego przedszkola w okresie wrzesień - styczeń?
Taką informacje otrzymałam od właścicielki przedszkola do którego mój synek obecnie uszczęszcza. Wyjaśniła mi, że jak dziecko zaczyna darmowe godziny to przedszkole dostaje pieniądze z tego tytułu od rządu. Jeśli dziecko przejdzie do innego przedszkola, to drugie nie otrzyma juz tych pieniędzy i dziecko nie będzie mogło korzystać z darmowych godzin.
Mam teraz problem, bo nie wiem czy we wrześniu, październiku lub listopadzie (nie od nas data zależy) nie przeprowadzimy się. Mój synek ma zacząć te darmowe godziny od września i teraz nie wiem co z tym fantem zrobić :|
Chyba będą musiała mu zrobić przerwę w przedszkolu i zapisać go do nowego (chyba można to zrobic w październiku lub listopadzie?), jak juz będziemy w nowym domu.
Inna opcja to zostawić go w tym obecnym, a jak się przeprowadzimy to poczekać do stycznia i zapisać do nowego.
Jednak w każdym przypadku będzie przerwa w przedszkolu :|
Ktoś miał podobny problem?
-

-
Kitka
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 41
ewela Dzięki za inforamcje :grin: Czyli Twoja córcia nie rozpoczęła tych darmowych godzin w tym pierwszym przedszkolu? Może przeniesienie nie jest możliwe, jak dziecko faktycznie już rozpocznie uczęszczanie :idea::
Nie chce mi się wierzyć, że kobieta chce mnie oszukać. Chyba zdaje sobie sprawę, że mogłabym tą informacje sprawdzić :?
Mam jeszcze trochę czasu to pomyślę, jak rozwiązać tą sprawę :grin:
-

-
Kitka
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 41
Return to RODZINA I DZIECKO