Ubezpieczenie na drugie auto
Napisane by zwierzakfm » 1 Jan 2012, 15:07 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
treboR wrote:pokaz cala strone policy gdzie to jest napisane.....
ale co jest napisane? przeciez wszystko do tej pory pokazalem/zacytowalem?
ubezp. jest na moja zone, ktora ma 2 lata NCD zdobyte tu w UK caly czas na to samo auto.
-
- zwierzakfm
- Stały Bywalec
- Reputation point: 22
Napisane by treboR » 1 Jan 2012, 15:12 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
Dodano: -- 1 sty 2012, o 15:13 --
czytaj cytat.....
nara
-
- treboR
- Raczkujący
- Reputation point: -6
Napisane by zwierzakfm » 1 Jan 2012, 15:20 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
walow zadnych nie robie, bo zona ma ubezpieczenie na jedno auto i ja jestem dodany jako named driver. z kolei ja mam comprehensive na drugie auto i zona jest na tej polisie jako named driver. wiec skoro jestes takim fachowcem od ubezpieczenien to pewnie wiesz, ze w takim przypadku mozemy oboje prowadzic nasze auta.
ja tylko odpowiedzialem na nastepujace pytanie:
Wolves wrote:a sa takie ubezpieczalnie,gdzie można ubezpieczyc tylko jedeno auto a jeździć również innymi (dla przykladu Santander). Czy ktoś rozważał taką możliwość ?
-
- zwierzakfm
- Stały Bywalec
Napisane by treboR » 1 Jan 2012, 15:24 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
Nie mozna prowadzic auta bez ubezpieczenia na niego.
-
- treboR
- Raczkujący
Napisane by zwierzakfm » 1 Jan 2012, 15:55 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
jasne, ze nie mozna jezdzic autem, ktore nie jest ubezpieczone. kazde auto musi miec w polisie imie osoby uprawnionej do jego prowadzenia lub wykupiona polise gdzie kazdy moze je prowadzic.
-
- zwierzakfm
- Stały Bywalec
Napisane by treboR » 1 Jan 2012, 15:58 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
rozumiem ze zgoda???
-
- treboR
- Raczkujący
Napisane by VA » 1 Jan 2012, 16:00 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
zwierzakfm wrote:The policyholder may also drive (with the owner's consent) any motor car not belonging
to him (her) and not hired to him (her) under a hire purchase agreement.
To oznacza, że kierowca może prowadzić inne pojazdy bez dodatkowego ubezpieczenia, ale nie oznacza że wszystkie pojazdy są na tego kierowcę ubezpieczone. Każdy pojazd w UK musi być ubezpieczony. Policja sprawdza czy samochód jest w bazach danych jako ubezpieczony.
Jak podaje broszurka z DVLA bez ważnego ubezpieczenia można otrzymać:
-mandat Ł100
-pojazd może zostać zablokowany (clamped), zatrzymany, lub zezłomowany, oraz
-wyrok sądowy z maksymalną grzywną Ł1000.
Tutaj można sprawdzić status ubezpieczenia:
http://www.askmid.com
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
Napisane by treboR » 1 Jan 2012, 16:01 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
nawet idiota zrozumie!!!!!
-7 .............. ja qurwa chce -100.
Dodano: -- 1 sty 2012, o 16:13 --
w sumie polaczku jestes zjebany ........................................
Dodano: -- 1 sty 2012, o 16:18 --
aaaaaaaaaaaaaaa czym jezdzisz??
Dodano: -- 1 sty 2012, o 16:25 --
takie bylo pytanie:
witam nadszedl czas ze potrzebuje drugiej furki. jak to sie ma z ubezpieczeniem konkretnie czy moge urzyc znizek na oby dwa auta kazde w innej ubezpieczalni ?
jeb*** Ci sie w glowe pomysl lub sprawdz zamiast kogos narazac na koszty i punkty!!
-
- treboR
- Raczkujący
Napisane by Wolves » 1 Jan 2012, 16:37 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
-
- Wolves
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by Gaba76 » 1 Jan 2012, 18:39 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
czytam ten watek i mam wrazenie ze tu zaszlo jakies nieporozumienie
treboR wrote:takie bylo pytanie:
witam nadszedl czas ze potrzebuje drugiej furki. jak to sie ma z ubezpieczeniem konkretnie czy moge urzyc znizek na oby dwa auta kazde w innej ubezpieczalni ?
to pytanie autorka zadala prawie 2 miesiace temu i wtedy tez otrzymala odpowiedzi
wczoraj natomiast Wolves zadal inne pytanie a mianowicie
a sa takie ubezpieczalnie,gdzie można ubezpieczyc tylko jedeno auto a jeździć również innymi (dla przykladu Santander). Czy ktoś rozważał taką możliwość ?
na ktore zwierzakfm udzielil odpowiedzi
jezeli masz na jedno auto wykupione comprehensive to najczesciej mozesz jezdzic innymi autami ale tylko z ubezpieczeniem third party
pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego w nowym roku :)
-
- Gaba76
- Stały Bywalec
- Reputation point: 49
Napisane by dorotajab » 3 Jan 2012, 11:01 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
treboR wrote:Nie obrazaj tylko mysl ,albno skontaktuj sie ze swoim ubezpieczycieliem.
ano wlasnie treboR, swiete slowa
strasznie jestes pobudzony.... :roll:
chodzi o to ze jak masz ubezpieczenie comprehencive na swoje auto to mozesz jechac tez autem dziwczyny nalbo chlopaka. [ chyba ze Twoja ubezpieczalnia podkresla ze nie wolno ( zte go co piszesz chyba u Ciebie tak jest) ]
jezeli jednak tak jak u zwirzaka pisza ze mozna oznacza to tyle ze jak on bedzie jechal autem moim albo twoim to bedzie mial na to auto tylko third party ubezpieczneie. czyli ze jak wypadek z winy drugiej to ok, ale jak z jego (zwierzaka) to juz gorzej (znaczy tyle ze ja/albo Ty-zalezy kto dal zwierzakowi samochod- odszkodowania nie dostaniemy).... nikt Cie tu nie mial ochoty obrazac bo
treboR wrote:"Mądry ustępuje głupiemu. Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata."
"Głupcy są genialni w niedorzecznościach. Żaden mędrzec nie przewidzi swym rozumem, co ich głupota wymyśli."
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputation point: 151
Napisane by Gaba76 » 6 Jan 2012, 00:03 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
jezeli jednak tak jak u zwirzaka pisza ze mozna oznacza to tyle ze jak on bedzie jechal autem moim albo twoim to bedzie mial na to auto tylko third party ubezpieczneie. czyli ze jak wypadek z winy drugiej to ok, ale jak z jego (zwierzaka) to juz gorzej (znaczy tyle ze ja/albo Ty-zalezy kto dal zwierzakowi samochod- odszkodowania nie dostaniemy)....
heh... a ja z tego co zwierzakfm napisal zrozumialam, ze jesli ktos ma ubezpieczenie comprehencive to moze jezdzic tylko samochodami z ubezpieczeniem third party i cos mi sie tak wlanie nie zgadzalo, bo pare lat temu, jak lecielismy do Polski zostawilismy koledze moj samochod, zeby po nas przyjechal na lotnisko jak bedziemy wracac - nie bardzo wnikal jakie mam ubezpieczenie, najwazniejsze bylo, ze on mial comprehencive... a wlasnie, tak przy okazji, jak to jest... moze ktos wie? rozumiem, ze ten kolega jadac moim samochodem majac wypadek ( z nie swojej winy) nie dostalby odszkodowania. To ja bym dostala jako wlasciciel samochodu, czy w takim przypadku ubezpieczalnia nikomu nie wyplaca odszkodowania? czy to moze zalezy od ubezpieczalni?
-
- Gaba76
- Stały Bywalec
- Reputation point: 49
Napisane by Bartsun » 6 Jan 2012, 03:18 Re: Ubezpieczenie na drugie auto
jesli ktos we mnie przywali a ja bede jechac czyims samochodem to i tak ubezpieczalnia sprawcy pokrywa koszty naprawy. policja na miejscu moze potwierdzic ze posiadam ubezpieczenie pozwalajace mi jezdzic innymi pojazdami - wiec w momencie wypadku pojazd byl ubezpieczony.
-
- Bartsun
- Stały Bywalec
- Reputation point: 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Drugie spotkanie forumowiczow w przedziale wiekowym 40-60lat
by GIWI in TOWARZYSKIE - 4 Replies