Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

PostNapisane by Guest » 19 Dec 2013, 00:19 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

lukzlo ja używam telefonu jako rutera non stop chyba, ze mówimy o innej 3 :) z zasięgiem tez nigdy nie miałem problemu.

Guest
 
 
Top
0

MalePostNapisane by lukzlo » 19 Dec 2013, 05:56 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Chyba chciałaś powiedzieć 2 mb :lol: poczytaj ile daje technologia 3g. W 3 g można max osiągnąć 7mb, więc bzdury to Ty piszesz. 4g można owszem osiągnąć 22mb i to w porywach. Nie udostępnisz neta w 3-ce mając unlimited data. Poczytaj na stronie 3-ki o tethering i dopiero się wypowiadaj tutaj. Sam mam już 3 lata telefon w 3 to wiem co piszę.
Last edited by lukzlo on 19 Dec 2013, 09:53, edited 1 time in total.

lukzlo
Początkujący
 
 
Posts: 44
Joined: 4 Nov 2007, 20:50
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

PostNapisane by Guest » 19 Dec 2013, 06:27 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Tak jasne Ty wiesz lepiej czy ja moge udostępnić neta czy nie moge mam nie limitowany internet i udostępniam internet do wszystkich urządzeń w domu.

Guest
 
 
Top
0

MalePostNapisane by lukzlo » 19 Dec 2013, 09:31 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Xxx nie chodzilo mi o Ciebie. To bylo do Ancia28.
Owszem jeśli masz w umowie zawarty tethering to możesz udostępniać ile chcesz. Ja mam w abonamencie za 27f nielimitowany net, i 700 minut, ale udostępniać nie mogę. Po miesiącu zblokowali mi możliwość udostępniania gdzie odrazu wywaliło mi komunikat że nie mam usługi tethering. Ja w zasadzie i tak to obszedłem programikami i teraz udostępniam sobie na kompa, blokuje wysylanie informacji do sieci poprzez VPN.

lukzlo
Początkujący
 
 
Posts: 44
Joined: 4 Nov 2007, 20:50
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

Ja jestem w 3 od 5 lat i z zasiegiem problemow nie mialam nidgy. Wrecz przeciwnie tam gdzie moi znajomi nie mieli zasiegu w o2 czy Vodafone ja mialam przynajmniej do polowy. Jesli chodzi o neta to aby moc go udostepniac na inne urzadzenia musisz miec taryfe one plan. Ja juz mam to 3 rok i nie mialam jeszcze zadnego problemu. xxxx dzieki za kody napewno wyrobuje.
"Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość."- Vincent Van Gogh
User avatar
vanilia
Zadomowiony
 
 
Posts: 684
Joined: 24 May 2007, 12:04
Location: Sheldon
Reputation point: 47
Pokojowy
Top
0

MalePostNapisane by lukzlo » 19 Dec 2013, 09:58 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Ancia28, a żeby nie było że jestem gołosłowny to podrzucam Ci dowód tego że nie masz pojęcia o czym piszesz. Poczytaj, doucz się a potem nie krytykuj kogoś że pisze bzdury.
http://www.three.co.uk/Discover/Built_f ... ing?site=d

lukzlo
Początkujący
 
 
Posts: 44
Joined: 4 Nov 2007, 20:50
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

Zanim zdecydowałem się na przejście do 3 zakupiłem kartę payasyougo aby zobaczyć jak jest z zasięgiem. Też słyszałem że z 3 jest kiepsko ale po tygodniowym użytkowaniu karty z 3 wszelkie obawy zostały rozwiane. Teraz kupiłem one plan tylko sim, 15 funa na miesiąc i w mojej umowie tetheringu brak( i tak jest mi zbędny)
Co do internetu to nie orientowałem się jakie są prędkości ale dla porównania w O2 jak zawsze masakra (3g) czasami nawet proste stronki mają problem a w 3 (3g) nawet weeb tv na telefonie śmiga aż miło :D
I uśmiecham się. I uśmiechnę jutro.
I zmierzam. Drogą dokądś.
User avatar
magiera23
Raczkujący
 
 
Posts: 66
Joined: 28 Mar 2007, 13:17
Reputation point: 14
Neutralny
Top
0

A to co jednak mozna udostepniac. W pierwszym poscie napisales ze nie mozna wiec kto bzdury pisze !!! Nie wprowadzaj ludzi w blad. Wszystko zalezy od umowy ale mozliwosc jest . Slysales o DC-HSDPA bo akurat moj smartfon obsluguje i potrafi wyciagnac do 22 mb/s na speed tescie , ale ty pewnie wiesz lepiej ile moj smartfon wyciagnie.

Ancia28
Raczkujący
 
 
Posts: 75
Age: 41
Joined: 28 Dec 2007, 20:47
Location: Birmingham/Castle Vale
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by lukzlo » 19 Dec 2013, 14:37 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

To co napisałem w pierwszym poście to nie bzdury, poprostu nie rozwinąłem do końca moich myśli, po czym uzupelniłem to w następnym. W przeciwieństwie do Ciebie, bo Ty dalej upierasz się przy bzdurach, bo DC-HSDPA i tak wyciąga max do 12 Mbps, a 22 Mbps to nawet 4G będzie ciężko osiągnąć bo każda sieć zakłada do 14 Mbps.
jak dla mnie twój smartfon może wyciągać nawet kota z worka, po prostu piszesz bzduzry wyssane z palca. Koniec tematu.

lukzlo
Początkujący
 
 
Posts: 44
Joined: 4 Nov 2007, 20:50
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

lukzlo, Ancia28, Możecie już sobie dać na luz :D Temat był o połączeniach do pl a nie internecie więc nie ma co dalej kontynuować tej kłótni która i tak jest off top :)

Na marginesie moja karta sim powinna dojść wczoraj. Rozumiem że są święta i mogą być opóźnienia ale jak mnie pan z 3 poinformował dzisiaj telefonicznie że chyba wysłali Second Class to mi szczena opadła.....
I uśmiecham się. I uśmiechnę jutro.
I zmierzam. Drogą dokądś.
User avatar
magiera23
Raczkujący
 
 
Posts: 66
Joined: 28 Mar 2007, 13:17
Reputation point: 14
Neutralny
Top
0


Ancia28
Raczkujący
 
 
Posts: 75
Age: 41
Joined: 28 Dec 2007, 20:47
Location: Birmingham/Castle Vale
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by lukzlo » 19 Dec 2013, 16:18 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Ancia28, proszę Cię wyluzuj :) te speed testery nie są miarodajne. Potestowałem kiedyś kilka takich. Ja mogę Ci pokazać zrzut ekranu gdzie prędkość będzie w granicach 40 Mbps... Szkoda wałkować temat i upierać się przy czymś takim. A jak już naprawdę chcesz pokazać lub choćby dla siebie samej zobaczyć jaką masz rzeczywistą prędkość, a przy tym zobaczyć jak przekłamują takie programiki to wpisz sobie to w przeglądarce telefonu i zobacz jak jest tam: www.broadbandspeedchecker.co.uk/
Piszę teraz to nie dlatego żeby się kłócić, ale sam jestem ciekawy ile by Ci wyszło. Różne anomalia się zdarzają :wink:

lukzlo
Początkujący
 
 
Posts: 44
Joined: 4 Nov 2007, 20:50
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by Fok@ » 20 Dec 2013, 10:02 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Image

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
User avatar
Fok@
Rozeznany
 
 
Posts: 196
Joined: 11 May 2006, 09:46
Location: Birmingham
Reputation point: 29
Pokojowy
Top
0

Rozumiem ze za ten numer dostepowy placicie dodatkowo do abonamentu ? Nie wykorzystujecie tych tysiecy minut wliczonych tylko placicie abonament + to co wygadacie przez dostepowke ?
User avatar
Thorwald
Rozeznany
 
 
Posts: 109
Age: 37
Joined: 23 Feb 2011, 22:27
Location: Hereford
Reputation point: 11
Neutralny
Top
0

FemalePostNapisane by Gaba76 » 20 Dec 2013, 15:09 Re: Koszt połączeń do pl z sieci 3 (abonament)

Thorwald, dokładnie tak :)
Gaba i czasami Rafii ;)

"Hate something? Change something... Make something better."
User avatar
Gaba76
Stały Bywalec
 
 
Posts: 339
Age: 44
Joined: 1 Sep 2011, 21:33
Location: Tipton
Reputation point: 49
Pokojowy
Top
0

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users