Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MalePostNapisane by chmiel » 14 Feb 2016, 10:53 Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Cześć,


po update Windowsa przestała mi działać osobista zapora sieci.Próbowałem już odinstalować, zainstalować ponownie (antyvirusa), naprawić funkcją sprawdzającą błędy i dalej to samo.W opcjach zapory sieci możliwy jest tylko wybór całkowitego wyłączenia ochrony, chociaż ona i tak nie działa.


Nazwa produktu: ESET Smart Security
Wersja produktu: 9.0.349.14
System operacyjny: Windows 10 Home (64-bit)

Z góry dziękuję
A
:-))

chmiel
Rozeznany
 
 
Posts: 204
Age: 37
Joined: 5 Jan 2008, 16:07
Location: West Midlands
Reputation point: 13
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by andrzejj » 14 Feb 2016, 12:26 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Sprawdzales czy na Win98 dziala?
User avatar
andrzejj
Raczkujący
 
 
Posts: 63
Joined: 8 Jul 2012, 19:45
Reputation point: 6
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by Amigo_uk » 14 Feb 2016, 22:07 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Prawdopodobnie ustawienia osobistej zapory sieciowej koliduja z nowymi ustawieniami Win10.
Swoją drogą - rozczarowujące są te ostatnie update w Win10.... Pojawilo sie sporo nowych problemow zwiazanych wlasnie z ustawieniami i kompatybilnoscia....

Wracajac jednak do tematu:
Przeinstalowywujac program, nie usunoles ustawien.

Tutaj masz link z opisem jak zresetowac firewall do ustawien defaultowych:
http://support.eset.com/kb3323/?locale=en_US
Pomogła Ci moja odpowiedź? Nie żałuj i wciśnij Image :)
User avatar
Amigo_uk
Rozeznany
 
 
Posts: 246
Age: 46
Joined: 10 May 2007, 18:10
Location: Sandwell
Reputation point: 13
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by chmiel » 15 Feb 2016, 16:36 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Amigo_uk wrote:Prawdopodobnie ustawienia osobistej zapory sieciowej koliduja z nowymi ustawieniami Win10.
Swoją drogą - rozczarowujące są te ostatnie update w Win10.... Pojawilo sie sporo nowych problemow zwiazanych wlasnie z ustawieniami i kompatybilnoscia....

Wracajac jednak do tematu:
Przeinstalowywujac program, nie usunoles ustawien.

Tutaj masz link z opisem jak zresetowac firewall do ustawien defaultowych:
http://support.eset.com/kb3323/?locale=en_US


Dzięki za pomoc, zadzwoniłem na support Eset i gościu naprawił mi to zdalnie usuwając instalkę i wszystkie ustawienia.
Z tego co się zorientowałem program nie zaimportował sterowników.

Dzięki
A
:-))

chmiel
Rozeznany
 
 
Posts: 204
Age: 37
Joined: 5 Jan 2008, 16:07
Location: West Midlands
Reputation point: 13
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by edmun » 25 Feb 2016, 10:15 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Programy nie importują sterowników. Dobrze że masz to rozwiązane ale to nie wina sterowników. Bardziej jak kolega wyżej wspomniał - nie usunąłeś ustawień przy reinstalce.
User avatar
edmun
Stały Bywalec
 
 
Posts: 444
Joined: 27 Oct 2011, 19:06
Reputation point: 48
Pokojowy
Top
0

FemalePostNapisane by darcia777N » 16 Mar 2016, 12:19 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

Co do win 10 to mocno daje d... mi po update padł całkiem komp i wylądował w serwisie. Oddali ale teraz widze ze internet edge nie działa tak jak powinien, zawiesza się i 2 razy była akcja z migającym ekranem i w efekcie ekran się wyłączył a komp wymagał ponownego uruchomienia.

darcia777N
Przyczajony
 
 
Posts: 4
Age: 40
Joined: 13 Mar 2016, 17:41
Location: Birmigham
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by edmun » 16 Mar 2016, 12:30 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

No i? Bo ja dalej nie rozumiem. System jest źle postawiony, ewidentnie ktokolwiek zagląda do komputera nie ma pojęcia jak zidentyfikować problem. Czy ktokolwiek w ogóle zajrzał do dziennika zdarzeń? Przejrzał logi?
User avatar
edmun
Stały Bywalec
 
 
Posts: 444
Joined: 27 Oct 2011, 19:06
Reputation point: 48
Pokojowy
Top
0

FemalePostNapisane by darcia777N » 22 Mar 2016, 09:04 Re: Ochrona sieci w Eset Smart secutity

No i problem został zdiagnozowany i naprawiony, wadliwe sterowniki do nivida, podobno mają jakaś słabą partię, no w każdym razie po update i ustawieniu grafiki nivida jako głównej, a intel dodatkowej problem zniknął. Z tego co czytałam w sieci, wiele ludzi ma z tym problem. A win 10 jeszcze nie działa stabilnie.

Do dziennika nic nie zaglądał, komputer był 1 raz oddany na serwis i wrócił z wymienionym dyskiem.

darcia777N
Przyczajony
 
 
Posts: 4
Age: 40
Joined: 13 Mar 2016, 17:41
Location: Birmigham
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0


  • Similar topics
    Replies
    Last post
Return to KOMPUTERY I ELEKTRONIKA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users