Przylot.

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by David65 » 1 Jul 2013, 23:50 Przylot.

Witam.

Orientuje się ktoś może w jakiś stronach z tanimi liniami lotniczymi albo coś takiego?
Jeszcze parę tygodni temu cena biletu nie przekraczała 200 PLN, a teraz wołają sobie 800 jak nie więcej. Jest może jakaś możliwość tańszego przylotu do Birmingham w okresie wakacji?

Dziękuje, pozdrawiam. ;)
David65
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Czarna123 » 2 Jul 2013, 06:18 Re: Przylot.

Ryainer tylko Leci do Bham

Czarna123
Rozeznany

Reputation point: 9
Neutralny
0

MalePostNapisane by edmun » 2 Jul 2013, 08:05 Re: Przylot.

I tylko z niektorych miast, chyba Katowice, Gdansk i jeszcze jedno.
Polecam aplikacje SkyScanner na Adnroidka. Bardzo ladnie mozna znalezc najtansze polaczenia (czasami jest to kwestia jednego dnia w jedna lub druga strone).
Podpowiedz taka, ze czesto loty do East Midlands sa o wiele tansze, a stamtad mozna juz wskoczyc do autobusu do Coventry (koszt jakies £5.40 przy bookowaniu przez internet) a z Coventry zlapac autobus 900 z glownego dworca i dojezdzamy do Birmingham. Koszt z Coventry do Bham to dla doroslej osoby £2.
edmun
Stały Bywalec

Reputation point: 48
Pokojowy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 2 Jul 2013, 11:14 Re: Przylot.

Zacznijmy od tego, że nie podałeś SKĄD chcesz lecieć, albo przynajmniej w jakim regionie Polski się znajdujesz.
"Polska to duża kraj" i trudno wróżyć z fusów do którego lotniska masz dojazd. A od tego zależy która linia i dokąd.
A jak już sam chcesz szukać, to szukaj: Ryanair, WizAir i EasyJet.
Kolejna sprawa - im bliżej daty wylotu tym bilety droższe - to jest norma, więc nie dziw się, że Ci wskoczyły z 200 do 800. To jest normalne.
Bilety na loty w środku tygodnia sa tańsze niż te na weekend.
Czasami bilety bukowane w nocy są tańsze niż te rezerowwane w dzień
Nie zawsze tanie linie są najtańsze.
A na wakacje ceny zawsze są wyższe.

Prawa Murphyego w odniesieniu do biletów na samolot mówią, że:
- najtańsze bilety są zawsze nie na nasz termin
- najlepsze połączenie pod względem dojazdu do lotnisk jest zawsze w nieodpowiednich godzinach/dniach
- najbardziej pasujące czasowo samoloty odlatują z najdalszych lotnisk

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by ann11281 » 2 Jul 2013, 12:18 Re: Przylot.

Jak ja szukam do East Midlands-Krakow sa raczej drozsze niz Bham -Katowice.
Ogolnie Krakow jest drozszy niz Katowice

This board requires you to be registered and logged-in before you can view hidden messages
ann11281
Rozeznany

Reputation point: 10
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 3 Jul 2013, 10:04 Re: Przylot.

Ja proponuję w ogóle szukać np na wyszukiwarce , ale bukować bilet bezpośrednio ze strony danego przewoźnika , wyszukiwarki często pobierają prowizję ,moja siostra mieszkająca w Polsce i Ja tutaj,szukałyśmy w tym samym czasie lotu , ona przez wyszukiwarkę ja na stronie Ryanair , ceny były identyczne do momentu kiedy zaczęła kupować ten bilet wychodziło jej 200zł drożej , gdy przeszła bezpośrednio na Ryanaira problem zniknął.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by edmun » 3 Jul 2013, 10:15 Re: Przylot.

dlatego ja wyszukuje lot przez aplikacje a bookuje na stronie przewoźnika
edmun
Stały Bywalec

Reputation point: 48
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ann11281 » 3 Jul 2013, 11:10 Re: Przylot.

malaroksi wrote:Ja proponuję w ogóle szukać np na wyszukiwarce , ale bukować bilet bezpośrednio ze strony danego przewoźnika , wyszukiwarki często pobierają prowizję ,moja siostra mieszkająca w Polsce i Ja tutaj,szukałyśmy w tym samym czasie lotu , ona przez wyszukiwarkę ja na stronie Ryanair , ceny były identyczne do momentu kiedy zaczęła kupować ten bilet wychodziło jej 200zł drożej , gdy przeszła bezpośrednio na Ryanaira problem zniknął.

No dla mnie to oczywiste. Nawet mi nei przyszlo do glowy,ze ktos robi inaczej :mrgreen:
ann11281
Rozeznany

Reputation point: 10
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI