prawo jazdy

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by przemek22 » 30 Sep 2007, 22:02 prawo jazdy

mam pytanie moja siostra chce isc na prawko tutaj ale chciala by polskiego instruktora i tesy zdawac po polsku slyszalem ze mozna czy wiecie czy tutaj w birmingham cos takiego znajdzie jak tak to gdzie

przemek22
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Wozek » 9 Nov 2007, 20:38 Re: prawo jazdy

Angielskie Prawo Jazdy, Przepisy i Angielskie testy.
Z tego co wiem to reklamował się ktoś że po Polsku ale chyba to było naciąganie żeby u nich się szkolić.
To tak jak by w Polsce Koreańczyk chciał zdawać PrawoJazdy w swoim ojczystym języku.

Wozek
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by Bernii » 9 Nov 2007, 21:30 Re: prawo jazdy

przemek22,
http://bham.pl/forum/search.php bylo juz kilka razy walkowane
narazie w birmingham nie ma polskich instruktorow jazdy (przynajmniej j anic nei wime)
Bernii
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by x.x.x...x.x.x » 9 Nov 2007, 22:36 Re: prawo jazdy

Wozek wrote:To tak jak by w Polsce Koreańczyk chciał zdawać PrawoJazdy w swoim ojczystym języku.

Mylisz sie... fakt w PL po koreansku ciezko by było (przepisy i urzedy w tym kraju to porażka)
a w UK bezproblemu mozesz zdawac testy po POLSKU jak i w kilkunastu innych jezykach, a jesli nie maja twojej wersji jezykowej moesz sobie przyjsc z tłumaczem:)

Wyglada to tak ze napisy są po ang. a w słuchawkach lektor czyta ci pytania, odpowiedzi.

x.x.x...x.x.x
Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by Mike » 11 Nov 2007, 09:01 Re: prawo jazdy

slyszalem jakies sluchy o polskim instruktorze, znajomi co chca robic prawko cos wspominali, test teoretyczny mozna zdawac normalnie po polsku, nie wiem jak to wyglada bo zdawalem po angielsku...
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny
0

MalePostNapisane by A.H.F. » 22 Feb 2008, 05:11 Re: prawo jazdy

Witam mam pytanie moze wiesz juz cos na temat polskich instruktorow prawa jazdy w birmingham tez mam zamiar robic prawko i wolalbym polskiego instruktora :-) pozdro

A.H.F.
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Wozek » 28 Feb 2008, 23:04 Re: prawo jazdy

Testy można kupić przetłumaczone na język Polski,
instruktor może by i też sie gdzieś znalazł.
Ale Egzamin na kompie tylko po Angielsku.

Zaliczałem egzaminy na forklifty,JCB,Craim,360*, Tracktor max 24t
jak zapytałem kolesia czy jest możliwość po Polsku to mnie wyśmiał
to samo jest z Prawem Jazdy.

Wozek
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by xvioletx » 29 Feb 2008, 23:31 Re: prawo jazdy

ja jestem na samym początku drogi do prawka i nie wiem, czy sobie na to jeszcze nie poczekam... czy do uzyskania provisional DL jest wymagany pobyt w UK przez 2 lata?
xvioletx
Stały Bywalec

Reputation point: 11
Neutralny
0

MalePostNapisane by erni » 21 Jun 2008, 02:32 Re: prawo jazdy

jezeli macie wiecej info ,szczegoly itd bo nie mam pojecia jak to sie tu odbywa a musze niedlugo zrobic prawko z gory dzieki

erni
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by hidalgo4 » 21 Jun 2008, 06:54 Re: prawo jazdy

walkujecie a zadnych konkretow.... Provisional mozesz uzyckac tak jak calel prawko niezaleznie oda zasu pobytu...testy mozna zdawac po polsku z pol lektorem trzeaba tylko dac im wczesniej znac przed testem...instruktor polski jest w Coventry jak ktos chce moge sie dokladnie dowiedzie jak i gdzie... ja tez zdaje tyle ze po ang....cynic
hidalgo4
Stały Bywalec

Neutralny
0

FemalePostNapisane by vanilia » 24 Jun 2008, 17:01 Re: prawo jazdy

Hej! Ja uczę się na prawko i wygląda to tak:
Najpierw idziesz na pocztę i prosisz o druk do wyrobienia provisional licence a potem wysyłasz do DVLA. Jeśli chodzi o zdawanie testów to i teorie i praktykę możesz zdawać po polsku. Ja uczyłam się na przetłumaczonych testach i zdałam bez problemu. Jeśli chodzi o naukę to jeśli masz prawo jazdy min 3 lata to możesz uczyć siostre tylko musisz ją dodać do swojego ubezpieczenia. Mnie uczy mąż i jest ok. To jest fajne jak uczy Cię ktoś kogo znasz i komu ufasz. Żeby tego było mało możesz zdawać na swoim aucie i wziąć ze sobą tłumacza!!! Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz na e-maila
vanilia
Zadomowiony

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Bartsun » 24 Jun 2008, 17:50 Re: prawo jazdy

ale ten ktos musi miec prawko angielskie minimum 3 lata wiec jak ma prawko z polski np 5 lat a w angli wymienil rok temu to wg prawa ma rok prawko i nie liczy sie do tego 3 letniego minimum, prawda?
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 24 Jun 2008, 18:01 Re: prawo jazdy

nie wazne skad jest prawko. nie trzeba tez go wymieniac, no chyba, ze chcesz zostac tu na stale - to ma sens. auto moze byc ubezpieczone tylko na ciebie, bo to ty prowadzisz, a osoba z prawkiem siedzi obok ciebie. :-D
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by wsiaz » 24 Jun 2008, 20:56 Re: prawo jazdy

Jest to istotne kiedys ktos pisal, ze mial sprawe w sadzie za nauczanie , wiec moze ktos to w koncu wyjasni, bo chcetnie bym zone pouczyl, ale poki co boje sie i jezdzi tylko na parkingu na west bromie.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Bartsun » 24 Jun 2008, 21:14 Re: prawo jazdy

moj dobry kolega dzwonil do dvla w sprawie: czy sa wymagane badania na kat. B i czy mozna uczyc osobe jesli po wymianie prawka nie minelo wiecej niz 3 lata a samo prawko nabylo sie np 5 lat temu w innym kraju EUROPEJSKIM, odpowiedz na zadane pytania uzyskal w obu przypadka negatywna, ale moze babka jakas niekumata albo niewiedziala co powiedziec wiec zaprzeczyla...? moj instruktor od C i C+E tez nie udziel;il mi odpowiedzi na te pytanie
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI